PROTOTHEMA

Blogs

ΣΤΗΛΗ ΑΛΑΤΟΣ

Σκάσε και κολύμπα

ΕκτύπωσηΑποστολήΜέγεθος κειμένου 

Για την τιμή των συνδικαλιστικών «όπλων» η σημερινή 24ωρη απεργία. Οπως συμβαίνει πάντα.

 Κατεβαίνουν οι  οργανωμένες ομάδες. Με τα πανό,  τα συνθήματα και τις ντουντούκες. Κατεβαίνουν και οι οργανωμένοι «αναρχοαυτόνομοι»  των Εξαρχείων να τα κάνουν λίμπα!


Απεργούν οι μονιμάδες του  Δημοσίου και του ευρύτερου  δημόσιου  τομέα. Απεργούν και μερικές  «ομάδες» του ιδιωτικού τομέα. Οι   συνδικαλιστές μετράνε  κεφάλια και κάπου εκεί  end  the  story. Το  τέταρτο Μνημόνιο προφανώς  θα   ψηφιστεί. Και  προφανώς τα σκληρά,  τα επώδυνα μέτρα θα εφαρμοστούν!

Ομως η συντριπτική πλειοψηφία  δεν συμμετέχει. Το  κρίσιμο ερώτημα, σ αυτή  την   τρομερά δύσκολη, σχεδόν  πρωτοφανή  κοινωνική  συνθήκη, είναι αυτή  ακριβώς η  μαζική αποχή. Η μαζική απουσία. Η μαζική υπακοή.  Η  μαζική υποταγή!

Αφού τα ψέματα   αποκαλύφθηκαν. Αφού ο αρχιψεύτης έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα  στη συνείδηση της κοινωνίας. Αφού συμφώνησε με το τρίτο  Μνημόνιο. Αφού προχωράει στο  τέταρτο Μνημόνιο. Αφού οι συντάξεις γρεμίζονται. Αφού το  αφορολόγητο όριο  θα κατρακυλήσει και  θα ροκανίσει  το άδειο πορτοφόλι  των  φτωχών.  Αφού εκποιείται η δημόσια περιουσία.  Αφού, αφού  αφού!

Αφού λοιπόν   τέτοια επικών  διαστάσεων επιδημία, τότε  γιατί η   συντριπτική πλειοψηφία έχει   γυρίσει την πλάτη σε κάθε κινητοποίηση και σε  κάθε απεργία; Γιατί;

Επειδή είναι αριστερός.   Τρίχες κατσαρές. Ουδείς το πιστεύει. Ούτε  τα μωρά βρεφονηπιακών  σταθμών. Επειδή  η κοινωνία  ελπίζει.  Χαζομάρες. Το μέλλον    θεοσκότεινο εντελώς. Επειδή περιμένει  τις εκλογές ώστε να ρίξει φούμο στον Αλέξη. Μα κι αυτό δεν στέκει. Δηλαδή τι; Ο κάθε  άφραγκος και απελπισμένος θα περιμένει δύο χρόνια για να εκφράσει  την δυσαρέσκειά του και  την  οργή της απελπισίας  του; Δεν το  πιστεύω!

Κάτω από συνθήκες μαζικής  φωτωχοποίησης  ο ανθρώπινος μηχανισμός είναι  ικανός  για το οτιδήποτε. Πέφτουν οι   κοινωνικές συμβάσεις, Πέφτουν οι μάσκες. Πέφτουν τα πάντα. Οι αντιδράσεις είναι  ανεξέλεγκτες. Προκειμένου να επιβιώσω  θα κλέψω, θα αναμετρηθώ και άμα λάχει  μπορεί και να   σκοτώσω. Ποια απεργία και ποια διαδήλωση, Θα ορμήσω και  θα σε πάρω στον τάφο μου.  Κάπως έτσι!

Επομένως  η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας   δεν  έχει  εξαντλήσει όλα  τα αποθέματά της.  Επομένως δεν έχει  εξαντληθεί εντελώς η υπομονή της. Και επιπλέον  στον ορίζοντα  δεν έχει εμφανιστεί κάποια λύση πειστική και  εφικτή!

Τρία πράγματα λειτουργούν  στο υποσυνείδητο της κοινωνίας. Οτι, πρώτο, η γαλάζια παράταξη είναι   εχθρική. Οχι μόνο  λόγω κακού παρελθόντος.  Αλλά επειδή η  Νέα  Δημοκρατία είναι ο ελληνικός βραχίονας του  διεθνούς νεοφιλελευθερισμού. Ασε  που μαζί με  το ΠΑΣΟΚ θεωρούνται  τα δύο  κόμματα  που με τς πολιτικές  τους μας   φέσωσαν και μας έστειλαν   δέσμιούς στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο!

Οτι,  δεύτερο, η    ευρωζώνη είναι μονόδρομος. Επομένως μονόδρομος και τα μέτρα.  Επομένως για την παραμονή μας πρέπει να πληρώσουμε αδρά  χωρίς να βγάλουμε τσιμουδιά!

Οτι, τρίτο, αρκετοί  εξ ημών και υμών, ιδιαιτέρως των μικρομεσαίων  «στρωμάτων», είχαμε βάλει το  δάχτυλο  στο βάζο με το μέλι. Τόσο με  το σπορ της φοροδιαφυγής όσο και με το μαύρο  χρήμα!

Με απλά  λόγια από  καιρού εις καιρόν να κάνουμε  κάποια απεργία, να  φωνάζουμε με την ντουντούκα, να κολλάμε αφίσες, να  ρίχνουμε μπινελίκια. Αλλά στο τέλος της ημέρας «σκάσε και κολύμπα»!

sd17/05/201721:48

καλα δανικα τοχεις καψει,αναλυση πολιτικη ειναι αυτη?ξερεις δεν εχουμε ολοι επιπεδο συριζαιου...ο κοσμος δεν αντιδρα γιατι απλα δεν εχει ελπιδα πια...οσο για τις εξεγερσεις που ξεσηκωναν τον κοσμο,οι υποκινητες ειναι ολοι διορισχενοι πλεον...

Απάντηση
Άρθρο..17/05/201720:23

για τους κομματοπατέρες είναι αυτό με το "Με απλά λόγια από καιρού εις καιρόν να κάνουμε κάποια απεργία, να φωνάζουμε με την ντουντούκα, να κολλάμε αφίσες, να ρίχνουμε μπινελίκια. Αλλά στο τέλος της ημέρας σκάσε και κολύμπα!"; Η φυγή 500.000 ανθρώπων σε άλλους τόπους είναι χειρότερο ή καλύτερο,οπως θες πες το,από μια απεργία. Δεν σκάμε Δανίκα αλλά κολυμπάμε όλες μας τις δυνάμεις,χωρίς εμψύχωση και με τους Συριζοκατσιαπλιάδες σου να μας πατάνε το κεφάλι στο νερό. Και να μας λένε "λίγο ακόμη κράτα την ανάσα σου,θα σωθείς,θα δεις...". Κατά τα άλλα,όντως η απογοήτευση για τους άλλους δεξιούς και Πασόκους δεν μας δίνει το κουράγιο να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες. Τουλάχιστον οι του ιδιωτικού τομέα και οι εκατομμύρια άνεργοι,ελ.επαγ/τίες όπως ίσως έχει πάρει το αυτί σου.

Απάντηση
έτσι πιστεύω εγω17/05/201715:26

Δεν αντιδρά κανείς,γιατί το σύστημα με μεγάλη μαεστρία και σοφία,μας έκανε όλους μεταξύ μας ,"άνισους"! Σε μένα έδινε 10ευρω,σε σένα 15,στον άλλον 20.(,ψυχούλα,κοκκαλακια αλλά...) Δεν αντιδρά γιατί ένα μεγάλο ποσοστό το μετέτρεψε σε δημόσιους καλοπέρασακηδες (καλά κάνουν)δημόσιους υπαλλήλους,και οι υπόλοιποι στον ιδιωτικό τομέα,να τους βγαίνει η γλώσσα εξω! Δεν αντιδρούν γιατί οι μισοί είναι βολεμενοι,και οι υπόλοιποι αβολευτοι. Κάτσε να ήμασταν οοοοοολοι το ίδιο,(που είμαστε αλλά δεν το καταλαβαίνουν)και σου λεγα εγώ,αν αντιδρουσαμε. Το σύστημα τα πάντα εν σοφία εποίησε. Αντίδραση για την αντίδραση για ποιο λόγο; Δίχως κέρδος κερατο γιατί;

Απάντηση
Νηρηιδα17/05/201713:53

κ.Δανίκα μιλάμε, μιλάτε για Δημοκρατία, ποιά Δημοκρατία απο παντού και σε όλους τους χώρους τα στόματα φιμωμένα. Οι συνδικαλιστές, καρεκλοκένταυροι λειτουργούν για όφελος δικό τους τα έχουν βρει με τους εκάστοτε κυβερνώντες. Για το θεαθήναι οι απεργίες, ποντάρουν σε αυτούς που χειραγωγούν, απειλούν, εκβιάζουν,λαμόγια ολκής. Γιατί να τους ακολουθήσουμε κάποιοι για να εξυπηρετήσουμε τα δικά τους συμφέροντα..επιτέλους ας σταματήσει και η καραμέλα με τους δημοσίους υπαλλήλους για όλα φταίνε αυτοί, ενώ οι υπόλοιποι είναι οι καλύτεροι της χώρας. Απο που να πιάσεις και να μη λερωθείς, μια χώρα με ανθρώπους που έμαθαν να εκπαιδεύονται για το πως ο ένας θα κατατροπώσει τον άλλο, πως θα πατήσει επάνω του για να ανέβει, χωρίς ενσυναίσθηση, χωρίς παιδεία, χωρίς φιλότιμο, χωρίς ντροπή. Ολοι μας έχουμε βάλει το χεράκι μας και έχει δημιουργηθεί αυτή η κατάσταση, ευθύνη μεγάλη βαρύνει όλους. Πελατειακές σχέσεις, βολέματα ένθεν και ένθεν, η φορολόγηση εκεί που μπορούμε όχι εκεί που πρέπει για να έχουμε και την καλοπέραση μας με τους βιοχαμηχάνους και γενικότερα με τους μεγάλους. Ακόμη και εσείς οι δημοσιογράφοι μήπως δεν χειραγωγήστε ποιός λέει ελεύθερα αυτά που θέλει τα καθώς θέλει όχι τα καθώς πρέπει για να χαιδέψει τα αυτιά των μεγαλοεκδοτών και των μεγαλοκαναλαρχών. Ο φόβος της θεσούλας μας... για ποια αντικειμενικότητα μιλάμε αν ανοίγαμε όλοι τα στόματα μας με αλήθειες ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά, Αλήθειες... Γιατί λοιπόν να ξεσηκωθεί ο δόλιος λαός αφού βολεύεται, βόλεμα σε όλα και ας καταρρέει το σύμπαν του, ο μικρόκοσμος του, έζησε και ζει σε μια ψευδαίσθηση, ανήμπορος να βγάλει ότι τον πονάει. ΛΥΠΗΡΟ να ζεις με τα αδιεξοδα που εχτισες καημένε Ελληνα και Ελληνίδα.

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία