Από τη Σενεγάλη with love στο ελληνικό ποδόσφαιρο
tsamopoulos_minas

Μηνάς Τσαμόπουλος

Από τη Σενεγάλη with love στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Οι ημιτελικοί για το Κύπελλο  Ελλάδας και η πρόκριση του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ στον τελικό πυροδότησαν σενάρια επί σεναρίων για την επόμενη ημέρα και τις αλλαγές που θα συντελεστούν. 

Ο Ιβάν Σαββίδης «καβάλα στ’ άλογο» επικοινωνιακά  μετά τη συμμετοχή του στην κοινοπραξία που ανέλαβε  τη διαχείριση του ΟΛΘ αποκτώντας  το 67% έως το 2051 είδε την ομάδα του να κερδίζει 4-0 τον Παναθηναϊκό και τους φιλάθλους εν χορό να φωνάζουν το όνομά του.

Από την άλλη η ΑΕΚ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά επιβλήθηκε  του Ολυμπιακού με ό,τι αυτό σημαίνει στην επιχειρηματική κόντρα Μαρινάκη-Μελισσανίδη. Πέρσι στον  τελικό πήρε την κούπα και φέτος στα ημιτελικά  τον απέκλεισε με διαφορά τερμάτων.

Κλείσιμο
Ο Ιβάν   μίλησε μετά τον αγώνα της Τούμπας και ούτε λίγο ούτε πολύ είπε «ερχόμαστε» ενώ δεν άφησε εκτός κριτικής κανέναν θεσμό.

Ο ΠΑΟ  άλλοτε σύμμαχος με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ για την αλλαγή του Status Quo στο ελληνικό ποδόσφαιρο διαμαρτύρεται για τη  διαιτησία  και ξεκαθάρισε η διοίκησή του ότι από δω και πέρα θα κινείται μόνος του, χωρίς συμμαχίες.

Τα άλλα  δύο μέρη της συμμαχίας ΑΕΚ και ΠΑΟΚ  που θα αναμετρηθούν στο τελικό  θα δουν τις αντοχές τους να δοκιμάζονται.

Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός διαμαρτύρεται για  τη διαιτησία στα παιχνίδια με την ΑΕΚ  και εδικά για εκείνο στο Καραϊσκάκης και βαδίζει πλέον με το σύνθημα των φιλάθλων του «μόνοι μας και όλοι τους». Αναμένονται και οι εκλογές στην ΕΠΟ που δείξουν πολλά.

 Στο μεταξύ   η εποπτεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής  Ομοσπονδίας θα αλλάξει χέρια, αφού ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης παύει  να είναι ο επιτετραμμένος της FIFA στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο λόγος είναι ότι εξελέγη εκπρόσωπος της UEFA στην Εκτελεστική Επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Στη θέση  του θα έρθει η  55χρονη Φατμά Σαμουρά από τη Σενεγάλη με θητεία στον ΟΗΕ  που  το 2016 έγινε η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται στη θέση του Γενικού Γραμματέα της FIFA. Αυτή θητεία στον ΟΗΕ μπορεί και να της φανεί χρήσιμη τώρα που θα ασχοληθεί με το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ