Και με το φως του λύκου επανέρχονται
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Και με το φως του λύκου επανέρχονται

Το πασίγνωστο έργο της Ζυράννας Ζατέλη του 1993. Πολλαπλών εκδόσεων, με πρώτο κρατικό βραβείο μυθιστορήματος. «Και με το φως του λύκου επανέρχονται»!

Οπως ακριβώς συνέβη προσφάτως. Με την επαναφορά του Γιώργου Παπανδρέου και Σια και την ταυτόχρονη συστάγασή ττου στην «Δημοκρατική συμπαράταξη»!

Πρώτα έρχονται. Επειτά κάτι κάνουν. Επειτα μαντάρουν τα κάνουν. Επειτα φεύγουν. Και μετά από χρόνια επιστρέφουν. Αυτό το απίστευτο Rotation του πολιτικού προσωπικού!

Το αυτό συνέβη με τον Αντώνη Σαμαρά. Πρώτα έρχονται. Επειτα κάτι κάνουν. Με άφθονο σπρώξιμο των ευρωπαίων «συνωμοτών». Επειτα μαντάρα τα κάνουν. Επειτα φεύγουν. Στην συνέχεια «με το όπλο παρά πόδα» αναμένουν. Και ύστερα από μερικά χρόνια, όταν η «πατρίς τους καλεί να πολεμήσουν τον εχθρό» αυτοί εγκαταλείπουν την βολή τους και δριμύτεροι επιστρέφουν. Κόβω τον σβέρκο μου για ένα πράγμα. Οτι και ο Κωστάκης Καραμανλής θα επανέρθει «με το φως του λύκου». Και ο Αντώνης και ο Τσίπρας!

Τεράστια η δεξαμενή εφεδρειών του πολιτικού προσωπικού. Χωράνε όλοι. Ακόμα και ο Αρτέμης Σώρρας!

Γιατί τώρα; Γιατί τώρα επανέρχεται ο Γιωργάκης; Γιατί τώρα «προπονούνται» Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης, Φλωρίδης και πολλοί άλλοι; Μα φυσικά επειδή ο Τσίπρας τα έκανε και τα κάνει μαντάρα. Επειδή οσμίζονται συριζέικο «αίμα». Επειδή τα πολλά ίχνη «αίματος» καταλήγουν στην γνωστή ιστορία. Επειδή η γνωστή ιστορία τιτλοφορείται-κομψά-«ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις»!
Κλείσιμο

Επειδή ημιθανές το συριζέικο «πτώμα». Επειδή-σου λένε-μαζί με τους «λύκους» θα επιστέψουν στο σοσιαλιστικό «σπίτι» και πολλά πράσινα «αμνοερίφια». Που στο μεταξύ είχαν μετεγκατασταθεί στη ροζ στρούγκα. Προσωρινώς εννοείται! Επειδή τα «αμνοερίφια» φημίζονται για την παροιμιώδη βλακεία τους. Μην βιάζεστε. Και τα γαλάζια «αμνοερίφια» δεν πάνε πίσω. Αρκεί να κοιτάξεις το βλέμμα τους. Και επειδή οι «ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις» μεταφράζονται σε «εκλογές»!

Επομένως οι πράσινοι σοσιαλιστικοί «λύκοι» αμφισβητούν την πρωτοκαθεδρία στους ροζ «λύκους». Επομένως διεκδικούν από τους ροζ το σκήπτρο των αυθεντικών ελλήνων σοσιαλιστών. Επομένως εκτιμούν ότι στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση θα «κοντύνουν» οι ροζ και θα μεγαλώσουν οι πράσινοι. Και επομένως Γιώργος, Αννα, Ραγκούσης και Σια θα επανέλθουν για την ελληνική σωτηρία!

Ταυτοχρόνως, δε, επιθυμούν διακαώς δύο πράγματα. Δεν το λένε. Ομως στα όνειρά τους τρέχουν τα σάλια τους. Το πρώτο να υπογράψει ο ροζ «λύκος». Το δεύτερο να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση. Και το τρίτο να τον διασύρουν στο πανελλήνιο ως «υποταγμένο, καταστροφέα, ταπεινωμένο, αρχιψεύτη, αρχιαπαπεώνα». Ετσι ευελπιστούν ότι ο ροζ «λύκος» θα καταλήξει κάτω από το 20%. Κι έτσι οι πράσινοι «λύκοι» εύχονται να εξασφαλίσουν γύρω στο 10%. Ποσοστό που θα επιτρέψει στον Γιώργο, την Αννα και τους λοιπούς να επανέλθουν στα καθήκοντα για την σωτηρία της χώρας!

Πως θα εξασφαλιστεί αυτή η «σωτηρία»; Το διατύπωσε με ευκρίνεια ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Οτι περίπου καμία μονοκομματική κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να διασώσει τα γαλάζια, τα πράσινα και τα ροζ «αμνοερίφια» από την καταστροφή! Αρα; Και με το φως του λύκου, γαλάζιοι, πράσινοι επανέρχονται. Οσο για τα «αμνοερίφια» όλων των χρωμάτων; Αυτά μονίμως βελάζουν: μπεεεεεεεεεε! 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK