Χιονάνθρωπος
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Χιονάνθρωπος

Για  την μετεγκατάσταση; Ουδείς  αυτής της  κυβέρνησης της «αριστερής»!

Για  την προσωρινή στέγασή τους μακριά από  κακουχίες, χιόνι, παγετό  και  αδιανόητη ταλαιπωρία; Ουδείς αυτών των  φιλεύσπλαχνων και  φιλάνθρωπων ελλήνων πολιτών!

Για  την προσωρινή μετακίνησή τους  σε  ξενοδοχεία;  Ουδείς  αυτών  των   φιλόξενων  ξενοδόχων  της Λέσβου!

Κλείσιμο
Ολοι εξ αποστάσεως. Ολοι «μετά μεγάλης λύπης μου είναι  αδύνατον αυτή τη  στιγμή να  βοηθήσω»! Ολοι με μνήμη  λοβοτομημένη! Ολοι παρατηρούν,  σχολιάζουν,  συμπονούν.  Οπως  οι  τεθλιμμένες χήρες. Που  μισή ώρα μετά την κηδεία του εκλιπόντος αφαιρούν τα μαύρα και  χαίρονται να την  βρίσκουν στα κρεβάτια!

Φυσικά  η κυβέρνηση   φέρει την πρώτη  ευθύνη. Φυσικά ο   Γιάννης Μουζάλας ο  πρώτος «κατασκευαστής» αυτής της παγωμένης «κρεμάλας». Φυσικά και  γνώριζαν, από τα μετεωρολογικά δελτία, τις εχθρικές   διαθέσεις  του «ιστορικού  χιονιά»  που επρόκειτο  αλύπητα να καταπέσει  στα περισσότερα  γεωγραφικά σημεία της Επικράτειας και  φυσικά και στη Μόρια. Γνωστά  όλα  αυτά. Ακόμα και  στα μικρά παιδιά!

Αποτέλεσμα;  Θεόγυμνος ο  «αριστερός  βασιλιάς». Αποτέλεσμα; Ακόμα να απορροφηθούν τα ευρωπαικά κονδύλια μεταναστευτικών υποδομών και άλλων  απαραίτητων  λειτουργιών! Αποτέλεσμα; Ευαισθησία, αλληλεγγύη, αποτελεσματικότητα, οργάνωση και  σοβαρότητα  γιοκ!

Οπως τότε που στην Ομόνοια «λιάζονταν»,  έτσι-και ακόμα χειρότερα-τώρα «παίζουν με το  χιόνι και μαθαίνουν   σκι». Τι ωραία, τι καλά και πάντα  αριστερά!

Αριστερής  εμπνεύσεως και προελεύσεως οι  εξοντωτικοί  φόροι!

Αριστερής εμπνεύσεως και προελεύσεως οι μαζικές  προσλήψεις  στην  κρατική  μηχανή!

Αριστερής εμπνεύσεως και προελεύσεως το  «πογκρόμ»  σε κάθε  σκληρά  εργαζόμενο, σε κάθε μικρό παραγωγό!

Αριστερής εμπνεύσεως και προελεύσεως η   εγκατάλειψη των μεταναστών στον οίκτο  του Βορείου πόλου και της «Αριάδνης»!

Μια αριστερά  που  μοιάζει με κατάλευκο, αφασικό χιονάνθρωπο. Οπως εκείνος έτσι και ο  No-tsipaTsipras  παντελώς άδιάφορος. Οπως  ο χιονάνθρωπος έτσι κι εκείνος,  χαμογελαστός και πάντα ευδιάθετος. Οπως ο χιονάνθρωπος έτσι κι  εκείνος «ακούνητος» και  απόμακρος!

Οπως ο  χιονάνθρωπος  έτσι  κι εκείνος.  Δηλαδή εντελώς ευάλωτος. Με το πρώτο  φύσημα του  αέρα. Με  την  άνοδο  της θερμοκρασίας.  Με το πρώτο  φτυάρισμα. Με  το πρώτο  φτέρνισμα. Ενα «έτσι»  να κάνεις πάει ο Χιονάνθρωπος, πάει ο Τσίπρας, πάει το  «αριστερό» οικοδόμημα!

Και  κάτι ακόμα.  Σχετικά με  την άλλη  όψη  του  πολιτικού συστήματος.  Με την  γαλάζια, νεοδημοκρατική παράταξη. Ιδού  η διαφορά.  Ο  αριστερός, πρωθυπουργικός  «χιονάνθρωπος»  άνοιξε τις πόρτες και  τους υποδέχτηκε. Καλώς τα  ταλαίπωρα παιδιά   τα μουσουλμανικά.  Ανοιξε τις πόρτες και στην συνέχεια τους εγκατέλειψε!

Από  την άλλη,  την  γαλάζια λογική, οι πόρτες έπρεπε να κλείσουν με  κυβερνητική  φραγή. Και  τώρα  που η   Σιβηρία   φλερτάρει με  τους «ανεπιθύμητους» μετανάστες,  τώρα αποκαλύπει η Νέα Δημοκρατία  την  βαθιά της  φιλευσπλαχνία Τώρα με  κροκοδείλια  δάκρυα. Τώρα με  ουμανιστική ευαισθησία!

Ο λόγος ένας και μοναδικός. Αντιπολίτευση  χωρίς  φραγμό. Και απολύσεις,  για την  συρρίκνωση του κράτους, να κάνει  ο Τσίπρας,  εναντίον ο  Κυριάκος και η Νέα  Δημοκρατία!

Με απλά λόγια  χωρίς  αρχές και ο ένας και ο άλλος. Οι  ετικέτες αλλάζουν. Τα ονόματα αλλάζουν. Οι  ρόλοι αλλάζουν. Διαφορετικά και κατά βάθος «όμοιος ομοίω αεί πελάζειν»!


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ