Η υπερβολή, της υπερβολής ω καταστροφή
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Η υπερβολή, της υπερβολής ω καταστροφή

Δεν παιζόμαστε.  Ολοι  εμείς της ενημέρωσης, της πληροφόρησης, της ανάλυσης,  του σχολιασμού, της παρέμβασης και  της αντικειμενικότητας!


Θέλετε  ένα παράδειγμα;  Στο δρόμο  με σταμάτησε  ένα  από τα   «χέρια»  μεγάλης εταιρείας. Και μου είπε. Χωρίς  το τυπικό «καλημέρα», Μου είπε κατάμουτρα:  «τι  θα  γίνει με  εσάς; Σταματήστε να φέρνετε την καταστροφή. Με την τρομολαγνεία μας «σκοτώνετε»!

Αδικο έχει;  Πρόσφατο παράδειγμα.  Ο  τάχα μου «ιστορικός  χιονιάς». Οτι τάχα μου  το  χιόνι θα πέφτει τουλούμι ακόμα και στο κέντρο  της Αθήνας.  Οτι περίπου ολόκληρη  η  επικράτεια  θα ντυθεί στα άσπρα. Οτι  ηλικιωμένοι  θα    τεζάρουν από το πολικό ψύχος. Οτι η Σιβηρία  εγκαταστάθηκε στην Αττική. Οτι  να μείνετε στα σπίτια  σας αλλιώτικα  θα γλιστρήσετε,  θα κοπανηθείτε,  θα πάθετε  έμφραγμα, άντε στην καλύτερη περίπτωση  θα  σας επισκεφθεί πνευμονία. Και πολλά  τέτοια.  Ως παρελκόμενα  ενός ανελέητου  βομβαρδισμού. Ως  του πλήρους ορισμού  παραπληροφόρησης και  ακατάσχετης  καταστροφολογίας!

Κλείσιμο
Τι απ  όλα  αυτά  τα προειδοποιητικά  μηνύματα  βγήκαν αληθινά; Σχεδόν κανένα.  Γιατί πρώτο  δεν  ήταν «ιστορικός χιονιάς». Γιατί δεύτερο «χτυπήθηκε» μόνο  η Ανατολική πλευρά της επικράτειας. Η  Δυτική με ήλιο. Γιατί  τρίτο  το κέντρο  δεν    ντύθηκε  στα  λευκά. Και  γιατί τέταρτο το κρύο  ήταν  υποφερτό και  για τον  χειμώνα,  ας πούμε  συνηθισμένο!

Παράδειγμα; Το βίωσα ο ίδιος  όταν  πρωί πρωί πήγα  στην  δουλειά μου. Αφαντο το   χιόνι. Αφαντες οι  νυφάδες. Αφαντο  η Σιβηρία από το κέντρο της Αθήνας. Και όταν λέω κέντρο  εννοώ Πανεπιστημίου-Σταδίου-Ακαδημίας και  τα πέριξ. Το είδα!


Επομένως ούτε ένα  σωστό και ακριβές μετεωρολογικό δελτίο   μπορούμε να μεταδώσουμε. Επομένως με το παραμικρό  φέρνουμε την καταστροφή. Επομένως  κάνουμε την τρίχα  τριχιά!

Καταλαβαίνω ότι   είδηση δεν είναι «σκύλος δάγκωσε άνθρωπο». Αυτό είναι, ας πούμε,  αναμενόμενο.  Είδηση είναι «άνθρωπος δάγκωσε σκύλο». Που  σημαίνει ότι το κακό πουλάει. Το καλό   δεν πουλάει. Πασίγνωστη ιστορία. Ομως για όνομα του θεού. Ακόμα και η  υπερβολή έχει τα όριά της!

Και κάτι ακόμα. Ενώ οι τηλε-αναλυτές  υπεραμύνονται της Αγοράς. Ενώ τα δίνουν όλα  για  την κατανάλωση και την   σωτηρία της οικονομίας. Ενώ λοιπόν  στα λόγια «προσεύχονται» υπέρ των μικρομεσαίων. Την άλλη στιγμή, με τον  ανελέητο βομβαρδισμό   καταστροφολογίας κάνουν ότι μπορούν   για    να νεκρώσουν  την Αγορά. Για να κατεβάσουν  ρολά οι καταστηματάρχες.  Για να  διώξουν τον κόσμο από   το κέντρο και τις βιτρίνες. Και  για να μας κλείσουν μέσα  στα σπίτια μας. Ντροπή!

Αυτό  συνέβη    χτές. Κίνηση ελάχιστη. Ολοι  φοβισμένοι. Ολοι  σκυθρωποί και τρομοκρστημένοι. Ακόμα κι εγώ μας πίστεψα. Ετσι ντύθηκα  τόσο βαριά  όπως τότε που  ήμουν  σκοπιά στο ακριτικό Πολύκαστρο  στη  χειρότερη ώρα μεταξύ  2 με 4 τα ξημερώματα!

Και  για να τελειώνω. Αμ  είναι οι μακακίες  της κυβέρνησης. Αμ είναι  οι  μακακίες πολλών στελεχών.  Αμ είναι   το  ακατάλληλο πολιτικό προσωπικό. Αμ είναι   οι φοροφυγάδες. Αμ είμαστε κι  εμείς ειδικευμένοι  και   με  σαδισμό πλασμένοι   να κάνουμε ηλεκτροσόκ  στην κοινωνία. Αντε με μια ευχή. Λίγο περισσότερο μυαλό με το  2017!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network