Βουλιάζει στην καθημερινότητα
markopoulos

Δημ. Μαρκόπουλος

Βουλιάζει στην καθημερινότητα

Το λέγαμε, το γράφαμε, το βλέπαμε. Αν κάτι θα οδηγούσε την κυβέρνηση στη δημοσκοπική, πολιτική και κοινωνική καθίζηση θα ήταν η καθημερινότητα. Γιατί καλή η Καλογριτσιάδα, καλή η προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης με το Μπεν Χουρ της μάχης κατά της διαπλοκής της TV, όμως ως γνωστόν «το πολύ το Κύριε Ελέησον το βαριέται κι ο Παππάς».

Κάπως έτσι, οι νέες σειρήνες του ΔΝΤ που μιλάνε για ανάγκη περικοπών στις συντάξεις, ο φόρος εισοδήματος που ήλθε ως β΄ δόση και πρέπει να πληρωθεί, οι αυξήσεις στον ΦΠΑ που κούρασαν τον ήδη ταλαιπωρημένο καταναλωτή, οι περικοπές συντάξεων που ό,τι και να λέει η κυρία Θεανώ είναι υπαρκτές, εξοργίζουν το εκλογικό σώμα.

Δεν το λέμε εμείς. Δεν είναι «πατέντα» των παπαγάλων της ενημέρωσης όπως θα έλεγε η κυρία Γεροβασίλη. Το λένε οι αριθμοί. Το λένε τα 100 δις. ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών. Το λέει η αδυναμία αποπληρωμής των δανείων που θα οδηγήσει σε πλειστηριασμούς κατοικιών. Το λένε τα κοράκια των funds που ήδη πετάνε επάνω από το πτώμα χιλιάδων κόκκινων δανειοληπτών.

Κλείσιμο
Το είπε η Wall Street Journal που αποδόμησε το success story στις εξαγωγές και την προσέλκυση τουριστικών εσόδων μιλώντας για πλήρη αποτυχία. Το λέει στο τέλος η ίδια μας η τσέπη που ευρώ δεν έχει.

Όσο λοιπόν αντιδιαπλοκή και να ρίξει στην αρένα η κυβέρνηση, όσο κι αν συνεχίσει να παραχαράσσει την πραγματικότητα, όσο κι αν ο χρήσιμος Φίλης να θυμάται την πόλωση με την εκκλησία, η κοινωνία ένα πράγμα μετρά. Την τσέπη της και μόνο αυτή. Κι επειδή αυτή υποφέρει, μαζί της θα υποφέρει η κυβέρνηση η οποία θα βλέπει δημοσκοπικά ένα μαύρο μέλλον. Θα βλέπει μια πτώση που ολοένα περισσότερο θυμίζει τη συντριβή του ΠΑΣΟΚ το 2011. Γιατί μην μου πείτε πως με ποσοστά στο 13 ή στην καλύτερη των περιπτώσεων στο 17% υπάρχει μεγάλο μέλλον για τον κυβερνητικό σχηματισμό;

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ