#signomi
antipas

Γιάννης Αντύπας

#signomi

Μετά από 6 χρόνια ζωής στη ζώνη των μνημονίων όλοι σχεδόν λένε ότι δεν πάει άλλο. Όπου κι αν πάει κανείς, όπου κι αν βρεθεί το ίδιο ακούει.

Η διαπίστωση, όμως, είναι το εύκολο. Το δύσκολο είναι το πως θα τη γυρίσουμε την άτιμη τη σελίδα. Γιατί, όταν πάει η κουβέντα εκεί όλοι κοιτάνε τους άλλους: οι δημόσιοι υπάλληλοι θέλουν να πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι τελευταίοι να απολυθούν οι πρώτοι κοκ.

Προσωπικά πιστεύω στη δύναμη της συγνώμης. Να ξεκινήσουμε ΟΛΟΙ από τη δική μας συμμετοχή στο λάθος. Μια συνειδητή συγνώμη ως ένδειξη ατομικής και συλλογικής ευθύνης. Ο ένας πρέπει να πει συγνώμη στον άλλο στο πλαίσιο ενός νέου συμφώνου συμβίωσης, για να κάνω το άρθρο #syriza-friendly.

Παραδείγματος χάριν:
Πολύ θα ήθελα να ακούσω τον Γιώργο Παπανδρέου να λέει συγνώμη για το «λεφτά υπάρχουν». Συγνώμη και για το ΚΙΔΗΣΟ.
Πολύ θα ήθελα να ακούσω τον Αντώνη Σαμαρά να λέει συγνώμη για τα Ζάππεια.
Και τον Αλέξη Τσίπρα θα ήθελα να πει συγνώμη για τους γερμανοτσολιάδες, τα σκισμένα μνημόνια και το δημοψήφισμα.
Πολύ θα ήθελα να ακούσω συγνώμη από τον νέο γραμματέα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Νέο παιδί είναι. Πρέπει να έχει το αλάθητο; Δε μπορεί να παραδεχθεί ότι έκανε λάθος; Τόσο δύσκολο του είναι;
Κλείσιμο
Πολύ θα ήθελα να ακούσω συγνώμη από τον Κατρούγκαλο, τον Μητρόπουλο κα κορυφαίους (νυν και πρώην) του ΣΥΡΙΖΑ που κατηγορούσαν τους προηγούμενους για ξήλωμα του κοινωνικού κράτους. Ότι παραβίαζαν το Σύνταγμα.
ΘΕΛΩ μία συγνώμη από όσους όλους όσοι ΔΙΧΑΣΑΝ την κοινωνία για να ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΗΣΟΥΝ πολιτικά.
Κανείς, ποτέ δεν έχασε το φιλότιμό του (αν το είχε) λέγοντας μία συγνώμη. Όπως και δε μπορεί να προσθέσει φιλότιμο μία συγνώμη σε κάποιον που δεν το έχει. Αλλά, στην περίπτωσή μας μια συγνώμη μπορεί να είναι μία αρχή. Αρκεί να πούμε όλοι από τουλάχιστον μία. Θα τον βρούμε τον λόγο. Εγώ άλλο δρόμο δεν βλέπω. Φοβάμαι ότι πρέπει να ρίξουμε τα μούτρα μας και τον εγωισμό μας για να μπορέσουμε να σηκώσουμε κεφάλι.

#signomi λοιπόν...

Απαραίτητη διευκρίνιση: Η συγνώμη δε σβήνει ποινικά αδικήματα. Από πολιτικούς και πολίτες. Το άρθρο αναφέρεται σε ΨΕΥΤΕΣ και όχι σε ΚΛΕΦΤΕΣ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK