Η ευθύνη και το καλοκαίρι της δυσαρέσκειας
pafilas_dimitris

Δημήτρης Παφίλας

Η ευθύνη και το καλοκαίρι της δυσαρέσκειας

Αν ανατρέξει κανείς στις δηλώσεις ξένων αξιωματούχων ή εταίρων κατά πως λέει και ο υπουργός Οικονομικών, θα συναντήσει τις ίδιες μονότονες κατηγορίες:

Για τις καταθέσεις, μας δήλωναν ότι,“οι Έλληνες έβγαλαν τα χρήματα τους στο εξωτερικό”.

Για την απώλεια εσόδων μας λένε ότι, “οι Έλληνες φοροδιαφεύγουν, πιάστε τον αδήλωτο πλούτο”.   

Σ ότι αφορά  τα κόκκινα δάνεια, μας είπαν ότι, κάποιοι δεν πληρώνουν τα  δάνεια τους και πρέπει νααποφασίσουμε : Θα τα πληρώσει η κακή τράπεζα δηλαδή όλοι οι φορολογούμενοι ή θα πρέπει να πληρώσουν αυτοί που τα δημιούργησαν ( το 70-80% των μπαταχτσήδων ) ;

Με λίγα λόγια τι μας λένε οι ξένοι. Ότι πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη. Αν κάποιοι βγάζουν τα χρήματα τους στο εξωτερικό- και δεν αναφερόμαστε σ όλους όσοι τα έβγαλαν στο “σπαθί” -  τότε είναι δική μας ευθύνη.

Η φοροδιαφυγή είναι επίσης δική μας ευθύνη.  Πάμε και στα πολιτικά κόμματα. Με τις εξαιρέσεις του ΚΚΕ του κόμματος των “μπράβων β κατηγορίας” - Χρυσή Αυγή και πιθανότατα και τους ΑΝΕΛ, τα υπόλοιπα κόμματα χρειάζεται να αναλάβουν την ευθύνη.
Κλείσιμο

Ακριβώς, όπως έγινε στην Πορτογαλία. Όλα τα κόμματα θα δεσμευθούν στους ξένους ότι, θα προχωρήσουν 10-15 πράγματα για να παραμείνει η χώρα στο ευρωπαϊκό Club.

Άλλωστε όλοι καταλαβαίνουν γιατί η Γερμανία και η καγκελάριος Μέρκελ δεν έδωσε τίποτα στον πρώην πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά. Συμπερασματικά,  θα αντιμετωπίσουμε το ίδιο πρόβλημα.

Η ανάληψη της ευθύνης θα χρειασθεί να αναληφθεί  από όλα τα κόμματα ώστε και οι ξένοι να είναι σίγουροι ότι, θα προχωρήσουν τα πράγματα. Να δώσουμε κι ένα παράδειγμα : Αν θα πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ και ο Σύριζα πρέπει να αντιμετωπίσει  τον Φωτόπουλο ή καθεστώς, τότε το πρόβλημα θα εξαλειφθεί εφόσον όλα τα κόμματα το αποφασίσουν.

Στην Αγγλία ήταν  ο χειμώνας της  δυσαρέσκειας, ( winter of discontent )  Τελικά, μάλλον, στην Ελλάδα θα είναι το καλοκαίρι της δυσαρέσκειας στον ΟΛΠ, στην ΔΕΗ.  Θα μας πείτε αιθεροβάμονες, αλλά σκεφθείτε ότι, τις πιο σκληρές επιλογές δεν τις έκανε η Θάτσερ εκείνο τον Χειμώνα με τους ανθρακωρύχους,  αλλά ο Τόνυ Μπλαίρ των Εργατικών.
                
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK