Παραμύθια
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Παραμύθια

Ο Παναγιώτης Νικολούδης υπερ-ελεγκτής, αντιεισαγγελάς Αρείου Πάγου και υπουργική «σκούπα» εναντίον φοροδιαφυγής.

Εξαίρετος μου λένε. Ολοι! Εξαίρετος λέω κι εγώ. Αδιάφθορος μου λένε. Αδιάφθορος λέω κι εγώ. Είναι «τρελός» δεν καταλαβαίνει Χριστό μου λένε. Είναι «τρελός» λέω κι εγώ!

Πράγματι. Μέσα σε χρόνο ρεκόρ, ξεσκόνισε καμιά τριανταριά χιλιάδες ΑΦΜ και τσίμπισε αποκλίσεις της τάξεως των τεσσάρων με έξι δισεκατομμύρια euros!

Κλείσιμο
Τι σημαίνει αυτό; Οτι ο τάδε ταδόπουλος, φερ ειπείν, δήλωνε ετήσιο εισόδημα μόλις είκοσι χιλιάρικα. Και την ίδια στιγμή είχε παρκάρει σε κάποια τράπεζα ένα εκατομμύριο!

Κουροδόμαγκας ο τύπος. Με μπάρμπα στην Εφορία. Ετσι αυτός διέφευγε. Σκαφάτος. Βιλαράτος. Πορτοφολάτος. Περίφημα!

Αποτέλεσμα; Τα φορολογικά βάρη να πέφτουν στα συνήθη αμνοερίφια. Μπεεεεε! Ξέρετε πόσο το βάρος είναι αυτό; Το 44% των εισοδημάτων τους. Οταν ο μέσος ευρωπαικός όρος είναι κάπου 26%

Τι σημαίνει αυτό; Βγάζεις, με πόνο, ιδρώτα και αίμα, εκατό ευρουδάκια. Πεντακάθαρα. Και στην συνέχεια τα σαράντα τέσσερα στα βουτάει η Εφορία. Με διάφορους τρόπους!

Ετσι Εφορία, εισπρακτικοί μηχανισμοί και κουραδόμαγκες έχουν μετατραπεί σε νταβατζήδες της τσέπης μας. Βγάζεις εσύ, στα τρώνε αυτοί

Κάπως έτσι πορεύεται η δήθεν Ελληνική Δημοκρατία. Στην πραγματικότητα Δημο-κτατορία. Των κουραδόμαγκων, Των λαμογιών. Των διαπλεκόμενων. Των διεφθαρμένων. Ομως όλα κι όλα των «πατριωτών»

Πάμε στο «δια ταύτα». Ωραία όλα αυτά κύριε Νικολούδη. Να ανάβουμε λαμπάδες στο μπόι σου. Σε καθημερινή βάση. Ομως το ερώτημα ένα και καυτό. Πόσα λεφτά θα εισπράξει το Δημόσιο Ταμείο απ αυτά τα έξι δισεκατομμύρια; Κάπου δυόμιση. Λέει ο Υπουργός. Αμάν και πότε;

Α δεν ξέρω ακριβώς. Γιατί; Επειδή-λέει η ζωντανή και αδιάφθορη «σκούπα»-η Εφορία, το ΣΔΟΕ, οι μηχανισμοί και οι νομοθεσία!

Να το μεταφράσω; Επειδή οι μηχανισμοί είναι σκουριασμένοι, Επειδή είναι διαπλεκόμενοι. Επειδή είναι κουτσουρεμένοι. Και επειδή ο ένας νόμος καταρρίπτεται από άλλο νόμο. Τουτέστιν βράσε όρυζαν κινεζικήν!

Πότε; Τώρα. Που οι δανειστές σφίγγουν την θηλειά στο λαιμό της Ψωροκώσταινας. Τώρα που κινδυνεύουμε να καταλήξουμε στα βράχια. Τώρα που είτε θα αναγκαστεί ο Τσίπρας να συναινέσει σε υφεσιακά μέτρα. Είτε θα καταλήξουμε στην Δραχμούλα!

Τι έπρεπε να γίνει; Δύο πράγματα. Το πρώτο να μισθώσει ξένους εισπρακτικούς μηχανισμούς. Και δέυτερο να αλλάξει την νομοθεσία. Οχι δεν τους θέλουμε στην φυλακή. Απλώς να δεσμευτούν οι καταθέσεις τους και τα λεφτά, όσα υπάρχουν, να καταλήξουν στα δημόσια ταμεία. Μπορεί να γίνει αυτό;

Προφανώς δεν μπορεί. Επομένως δεν είναι ζήτημα προσώπων. Είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης. Είναι ζήτημα βασικής, εθνικής, στρατηγικής

Προσέξε ακόμα μια λεπτομέρεια. Αν καταλήξουμε στην δραχμούλα. Τότε όλοι αυτοί οι κουραδόμαγκες θα επαναφέρουν τα φράγκα τους από το εξωτερικό και θα γίνουν ακόμα πιο πλούσιοι!

Που συμβαίνουν αυτά; Φυσικά στα πιο ρακένδυτα κράτη της Αφρικής.

Και κάτι ακόμα. Το κερασάκι στην τούρτα. Η Κριστίν Λαγκάρντ, η εκπρόσωπος του νεοφιλεύθερου καπιταλισμού, διαπιστώνει με πλάγιο χλευασμό. Την κρίση την έχουν πληρώσει οι μισθωτοί και οι μικρομεσαίοι

Μέσα λοιπόν σ αυτή την λαίλαπα. Σ αυτή την φτωχοποίηση. Κάποιοι έγιναν πλουσιότεροι. Και οι φτωχοί φτωχότεροι!

Αυτή η αλήθεια. Ολα τ άλλα παραμύθια! Εσύ να πλακώνεσαι με τον φίλο σου για το επεισόδιο με την Ζωή Κωνσταντοπούλου και την ίδια στιγμή ο διπλανός σου να καγχάζει, να κοπανάει την κοιλάρα του και να αποταμιεύει ένα σκασμό λεφτά. Α ρε κοροιδάρα. Πάντα χαζός, πάντα φανατικός και πάντα χειραγωγημένος! 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ