Γολγοθανάσταση
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Γολγοθανάσταση

Τα προφανή λοιπόν. Που θέλουμε να τα λησμονούμε. Που επειδή τα λησμονούμε, προσπαθούμε να διατηρηθούμε διαρκώς στο χείλος του γκρεμού. Και εκ της διαρκούς ταλάντευσης μεταξύ Γολγοθά και Αναστάσεως νομίζουμε ότι ισορροπούμε.

Προφανώς κάθε δάνειο συνοδεύεται από υποχρεώσεις!
Προφανώς όσο μεγαλύτερο το δάνειο τόσο περισσότερες και βαρύτερες οι υποχρεώσεις!
Προφανώς ουδείς δανείζει κανέναν για την ψυχή της μάνας του. Ενίοτε μάλιστα, ούτε γονιός τα τέκνα του!

Κλείσιμο
Προφανώς, όταν το δάνειο είναι υπέρογκο και καταλήγει σε δημόσια ταμεία, τότε η χώρα που δανείζεται χάνει μέρος ή ολόκληρη την εθνική κυριαρχία της!
Προφανώς μια δανειακή σύμβαση επικών διαστάσεων πρέπει να προκαλέσει σοκ. Τόσο στους πολιτικούς όσο και στην κοινωνία.

Προφανώς από το ισχυρό σοκ κυβερνώντες και κυβερνώμενοι αποφασίζουν τρία πράγματα προκειμένου να επανακτήσουν την εθνική τους κυριαρχία και το εθνικό τους φιλότιμο: Πρώτον, ταχύρρυθμη ανάπτυξη της παραγωγικής και εξαγωγικής διαδικασίας. Δεύτερον, εκπλήρωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων. Με στοιχειωδώς δίκαιη κατανομή. Και τρίτον, επανίδρυση και επανεκκίνηση της κρατικής μηχανής! 
Προφανώς εν Ελλάδι τίποτα από αυτά τα τρία δεν συνέβη. Γεγονός που πρέπει να αποτυπωθεί στο προσεχές βιβλίο Γκίνες!

Προφανώς και εξαιτίας αυτής της ανελέητης περιδίνησης «σου είπα», «δεν μου είπες», «σου έδωσα λίστα», «δεν μου έδωσες λίστα», «θα αυξήσουμε τον ΦΠΑ στα νησιά», «όχι, δεν θα αυξήσουμε τον ΦΠΑ» και πάει λέγοντας. Προφανώς, λοιπόν, δύο τινά συμβαίνουν. Είτε η κυβέρνηση έχει αναλάβει εργολαβικά τη σκηνοθεσία ενός θεατρικού έργου με τίτλο «α μπε μπα μπλομ του κίθε μπλομ». Είτε «μη γνώτω η αριστερά σου τι ποιεί η δεξιά σου», όπως έγραφε ο ευαγγελιστής Ματθαίος!

Προφανώς η καταφυγή στην επιλογή μιας «πολυδιάστατης» εξωτερικής πολιτικής ήταν και είναι «παλιά μου τέχνη κόσκινο»!

Προφανώς τα 500 εκατ. euros προς την αμερικανική Lockheed με τη διπλωματική δικαιολογία «να επιδιορθώσουμε σκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας» είναι μέρος της ελληνικής αμοιβής για αμερικανική προστασία!
Προφανώς εξαιτίας αυτής της πεντακοσάρας ο Αμερικανός προστάτης έσπευσε να ανταποκριθεί ως ψύχραιμος μεσολαβητής μεταξύ των «θεσμών» και της Ελλάδας!
Προφανώς αυτή η μεσολάβηση αποσκοπεί στην εκταμίευση μερικών δισεκατομμυρίων που άνευ αυτών τίποτα δεν κινείται, ούτε μύγα, σ’ αυτή την περιοχή με την ψευδεπίγραφη ονομασία «Ελλάς»!

Προφανώς η αναθέρμανση των σχέσεων Ρωσίας - Ελλάδας αποσκοπεί στην «αφύπνιση», εγρήγορση και παρέμβαση του έτερου παράγοντα των αιώνιων «προστάτιδων δυνάμεων»!
Προφανώς από την 20ή Νοεμβρίου του 1827, ημέρα της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου, μέχρι σήμερα, τίποτα επί των δομικών υλικών πάνω στα οποία θεμελιώθηκε το κρατίδιο Ελλάς δεν άλλαξε!
Προφανώς, δηλαδή, μεταξύ των «προστάτιδων δυνάμεων» και των δεκάδων ελληνικών κυβερνήσεων έχει ατύπως συνομολογηθεί η εξής συμφωνία: εσείς με το οικόπεδο, εμείς με την προστασία. Εσείς θα πληρώνετε για την προστασία κι εμείς θα παρέχουμε προστασία!
Προφανώς αυτή η σχέση, εκ του πρόσφατου παρελθόντος, είχε κορυφωθεί όταν ο εθνικά «υπερήφανος» Κώστας Σημίτης μετά των εθνικά «υπερήφανων» Ενόπλων Δυνάμεων εξέφρασαν δημοσίως ένα απέραντο «thank you» για την αποφυγή ελληνο-τουρκικού πολέμου με αφορμή τα Ιμια!

Και προφανώς επειδή στη γλώσσα του πεζοδρομίου ο προστάτης ονομάζεται νταβατζής και η προστατευόμενη γυναίκα πόρνη. Επειδή η Ελλάδα, πλην οικοπέδου με θέα, ουδέν άλλο διαθέτει. Επειδή αυτή η σχέση κρατάει αιώνες. Και επειδή Γολγοθάς και Ανάσταση εναλλάσσονται με διαστημική ταχύτητα. Γι’ αυτό το έργο που βλέπουμε και ζούμε έναν τίτλο έχει στη μαρκίζα: «Η Γολγοθανάσταση μιας πόρνης»!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ