Κοπρόσκυλα
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Κοπρόσκυλα

Ομοφώνως λοιπόν: «Δεν ζημίωσε το Δημόσιο»! Και η ετυμηγορία; Περίπου αθώος. Δηλαδή δώδεκα μήνες πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. Πότε; Οποτε! Με τριετή αναστολή. Τουτέστιν Ποτέ. Never!

Τι έγινε; Ωδινεν όρος έτεκεν μυν! Επομένως:

Θέατρο καραφαρσάρας όλος αυτός ο ορυμαγδός. Τόσο εντός Βουλής. Οσο και στα Media. Ετσι για να περνάει η ώρα. Ετσι για να συνδριάζουν οι επιτροπές και να ανταλλάσσουν μπινελίκια γραβάτες, κοστούμια, φούστες και άλλα τέτοια προερχόμενα εκ του ομιλούντος βεστιάριου της Βουλής!

Κλείσιμο
Προσέξτε τώρα τα συμπεράσματα. Που καταλήγουν στην ολοσχερή απαξίωση όλων των θεσμών. Που μετατρέπουν τις εξουσίες σε πτυελοδοχείο κάθε αναρχικού, κάθε μπαχαλάκη και κάθε χρυσαυγίτη!

Τι είναι ο βουλευτής; Μείγμα αριστερού Κατρούγκαλου, κεντροαριστερού Παπακωνσταντίνου, σοσιαλιστή Τσοχατζόπουλου και δεξιού Βουλγαράκη. Να φάμε να πιούμε και ότι αρπάξει ο κώλος μας. Πάντα στην ασυλία. Πάντα στην αθάνατη κλεφτουριά. Τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου!

Τι είναι τα Media; Το μικρόφωνο και η κάμερα κάθε πολιτικού του συστήματος. Μια στημένη παράσταση. Οπου οι μεν πλακώνονται φραστικά με τους δε. Ετσι για την θεαματικότητα. Ετσι για τις διαφημίσεις και τα φράγκα. Πλακώνονται αλλά από κάτω τα βρίσκουν. Και όλοι πορεύονται αγκαλιά. Κοροιδεύοντας τον λαό. Παρ τον ένα και βάρα τον άλλον. Ούνα φάτσα ούνα ράτσα. Τον κάθε αριστεροδεξιό βουλευτή κι αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς!

 Τι είναι η Δικαιοσύνη; Η «φυσική» προέκταση της Βουλής και των Media. Ετσι και είσαι ρακένδυτος, ανώνυμος την έβαψες. Ετσι και από την πείνα σου βουτήξεις πορτοφόλι θα σε μπλαγλαρώσουν και θα καταλήξεις στην φυλακή. Ετσι και ξαφρίσεις το Δημόσιο τότε «πλημμέλημα» το κακούργημα. Αν αρπάξεις εκατομμύρια no problem. Κυκλοφορείς σαν ελεύθερο πουλάκι. Α ν βουτήξεις φραγκοδίφραγκα ε τότε εκεί εκεί στην στενή!

Αυτή είναι η πρώτη όψη του νομίσματος με την ονομασία «Λίστα Λαγκάρντ». Η δεύτερη είναι τρισχειρότερη. Η δεύτερη είναι ο απόλυτος διασυρμός της Ψωροκώσταινας. Είναι η πλήρης και αδιαμφισβήτητη επιβεβαίωση όλων των ανθελληνικών δημοσιευμάτων της Bild.

Τι έγινε ρε παιδιά με την λίστα Λαγκάρντ; Σχεδόν τίποτα. Σύμφωνα με αξιωματούχο που κατέθεσε στο ειδικό δικαστήριο, ύστερα από τέσσερα χρόνια φασαρίας έχουν ελεγχθεί μόνο πενήντα ονόματα!

Τι έγινε ρε παιδιά με την λίστα Λαγκάρντ; Να μωρέ! Ο μεν Παπακωνσταντίνου εσβησε τα ονόματα των συγγενών του. Αλλά ο άνθρωπος δεν θυμάται τι απέγινε. Ουδείς αλάνθαστος, Ο δε Ευάγγελος Βενιζέλος την τοποθέτησε επί 14 μήνες στο συρτάρι του!

Τι έγινε ρε παιδιά με την λίστα Λαγκάρντ; Τι να γίνει; Τα συνηθισμένα. Πλάκα, θέατρο, καραφαρσάρα, φασαρίες, αλληλοκατηγορίες, δικαστήρια, μαρτυρίες, λόγια, υποσχέσεις, αποκαλύψεις, δημοσιεύματα, συνεντεύξεις, καφενεία, πρωτοσέλιδα. Αυτά!

Τι έγινε ρε παιδιά με την λίστα Λαγκάρντ; Εν τέλει τίποτα. Να λέμε καμιά λαλακία να περνάει η ώρα.

Αποτέλεσμα; Μηδέν στο πηλίκον. Φωνάζουμε, κουβεντιάζουμε, πλακωνόμαστε αλλά άκρη δεν βγάζουμε!

Με απλά λόγια Ελλάδα και Νεοέλληνας είναι τα ισοδύναμα του κοπρίτη, του ρεμπεσκέ, του απατεώνα, του μιάσματος, της ευτέλειας και της πλήρους απαξίωσης όλων των στειχειωδών αξιών. Τι είσαι ρε; Ενα κοπρόσκυλο που αφοδεύει ανεξέλεγκτα στην γειτονιά των ευρωπαικών χωρών! 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ