ΣΚΑΣΜΟΣ!
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

ΣΚΑΣΜΟΣ!

Σχετικά  με τον Γιώργο Κατρούγκαλο. Που αν  ρίξεις πρόχειρη ματιά στο βιογραφικό  του θα πέσεις πάνω σε  ένα  ωκεανό  πτυχίων. Ανάμεσά τους από Γαλλία και  ΗΠΑ. Κοντά  μ αυτά  και σε καμιά διακοσαριά  δημοσεύσεις. Μορφωμένος ο Κατρούγκαλος. «Δολοφόνος με αγγελικό πρόσωπο». Εχουμε και λέμε

Πρώτο, το «νόμιμο είναι και ηθικό».  Δεν   συμφωνώ. Ομως έτσι  συμβαίνει  σ αυτό τον κόσμο  τον «αγγελικό». Που  πάει  να πει ότι  νομίμως ο Κατρούγκαλος  είχε (ίσως και έχει) αναλάβει  εργολαβικά, έναντι  12%  την  «τακτοποίηση»  ταλαιπωρημένων  εργαζομένων. Του Δημοσίου και του Ιδιωτικου τομέα.  Δηλαδή όποιος εκ των πελατών  του κερδίσει   την  υπόθεσή του αναλαμβάνει την υποχρεώση να τρατάρει τον Κατρούγκαλο με   το  12%  της αμοιβής του!

Δύο, επειδή το  «νόμιμο  είναι και  ηθικό», γι αυτό ο οιοσδήποτε εγκληματολόγος  έχει  υπερασπιστεί στο  δικαστήριο   μεγαλέμπορους ναρκωτικών, νταβατζήδες και  serials killers,  μπορεί  να  χριστεί από κάποια  κυβέρνηση και  υπουργός  Προστασίας του Πολίτη!

Τρία ο  Κατρούγκαλος  λοιπόν  ως  νομικός,  κινείται εντός  των ορίων της νομιμότητας.  Επειδή  όμως παριστάνει  τον  αριστερό,  τον αντιμνημονιακό και   τον  φιλολαικό,  έπρεπε να είχε  παραιτηθεί. Κι  αν εξακολουθούσε, με παρηληρηματικό ύφος, να παριστάνει  τον  αθώο,  έπρεπε  ο  Τσίπρας να τον είχε  παραιτήσει!

Τέσσερα, επειδή λοιπόν   η  κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διατείνεται ότι  είναι  αριστερών κατευθύνσεων και  ευαισθησιών -πρέπει πάση   θυσία ο Τσίπρας να   συγκροτήσει, έστω και καθυστερημένα,  επιτροπή κομματικών   εσωτερικών  υποθέσεων  που  θα  ελέγξει μέχρι  κεραίας,  την διαδρομή του  Χρήματος και  της Πολιτείας όλων των κυβερνητικών  και κομματικών  στελεχών!

Πέντε,  και πρέπει να το κάμει  προκειμένου  στο μέλλον να μην συνεχιστεί, από τους αντιπάλους  του, η   βολική  γι αυτούς Κατρουγκαλιάδα. Με απλά  λόγια  άπαντες και άπασες να  είναι άμεμπτοι, αγνοί και  παρθένοι.  Ανευ  παρθενορραφής. Υπάρχουν  τέτοιοι; Αμφιβάλλω!
Κλείσιμο

Εξι, όσον αφορά στην περίπτωση του Καραγκούνη.  Του Κώστα  του πολιτικού και ουχί του Γιώργου του θρυλικού  ποδοαφαιριστή, του επονομαζόμενου και «κωλοτούμπα»,  ένα  έχω να πω. Και  το αντιγράφω  με  τα  στοιχεία που παρέδωσε στην   δημοσιότητα το  Ιδρυμα  Hans Bockler. Κατόπιν συστηματικής και εξαντλητικής έρευνας που  διεξήχθη σε  260. 000 ελληνικά  νοικοκυριά. Δηλαδή στην  διάρκεια της κρίσης και της καταστροφής, όταν  εν Ελλάδι κυβερνούσε η παράταξη του Καραγκούνη,  οι  φόροι των  φτωχών  αυξήθηκαν κατά 337% ενώ  των πλουσίων μόλις  9%. Ακόμα, τα μη προνομιούχα νοικοκυριά έχασαν το 85%  των εισοδημάτων  και της περιουσίας  τους!

Εφτά, επειδή  τέτοιο πράγμα  δεν  έχει συμβεί  σε  καμία γεωγραφική περιοχή  της Ευρώπης. Ισως και της Αφρικής.  Επειδή  αυτή  η αύξηση   φόρων υπερέβη κατά πολύ  τις απαιτήσεις  των δανειστών  για  την επίτευξη  ανταγωνιστικότητας της  ελληνικής οικονομίας. Και επειδή μ αυτή την πολιτική  της παράταξης του Καραγκούνη, η ψαλίδα ανάμεσα στους πλούσιους και τους φτωχούς  σπάει όλα τα  διεθνή  ρεκόρ όλων  των εποχών. Και επειδή η  περίπτωση Κατρούγκαλου μπροστά σ   αυτό το σκάνδαλο, επικών  διαστάσεων,  μοιάζει  σαν   χάδι, ένα  έχω  να πω. Προς τον πολιτικό Καραγκούνη και  την  Καραγκουνιάδα  του. Στο σπίτι του κρεμασμένου  δεν μιλάνε  για σχοινί. In  short  βγάλτε τον  σκασμό!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ