Μετά το φθινόπωρο έρχεται ο χειμώνας στο ελληνικό ποδόσφαιρο
tsamopoulos_minas

Μηνάς Τσαμόπουλος

Μετά το φθινόπωρο έρχεται ο χειμώνας στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Το 2014   για το ελληνικό ποδόσφαιρο. 
Να αρχίσουμε από τα πιο πρόσφατα.  Σε τέσσερις αγώνες στην Ευρώπη η Ελλάδα μάζεψε  τέσσερις βαθμούς με μία νίκη  του Ολυμπιακού επί της Γιούβε και την εκτός έδρας ισοπαλία του ΠΑΟ στην Ολλανδία. Ο ΠΑΟΚ έχασε στην Τούμπα και ο Αστέρας Τρίπολης  στο Λονδίνο. Οι Αρκάδες έχουν μαζέψει τους περισσότερους βαθμούς στο Γιουρόπα για λογαριασμό της χώρας , τέσσερις στο σύνολο και ακολουθεί ο ΠΑΟΚ με τρεις και ο ΠΑΟ με ένα. Στο Τσάμπιονς Λίγκ,  ο Ολυμπιακός έχει έξι συνολικά βαθμούς.

Το βράδυ της Tετάρτης, μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί των πρωταθλητών Ιταλίας  η Ελλάδα στη βαθμολογία της UEFA κατάφερε να σκαρφαλώσει στην 12η θέση ξεπερνώντας για 100 μόλις βαθμούς την Τουρκία. Εικοσιτέσσερις ώρες αργότερα η γαλανόλευκη βρέθηκε πίσω από τους Τούρκοι οποίοι έκαναν το δύο  στα δύο Μπεσίκτας και Τραμπζουνσπόρ, κατά 500 βαθμούς. 
Λίγες ημέρες νωρίτερα η FIFA ανακοίνωνε τη βαθμολογία των εθνικών ομάδων με την Ελλάδα να πέφτει τέσσερις θέσεις και να βρίσκεται πλέον στην 18η σε σύγκριση με τον περασμένο Ιούνιο. Η ομάδα που πήγε για δεύτερη συνεχόμενη φορά  στο Παγκόσμιο Κύπελλο κάνοντας την καλύτερη ever πορεία τους και χάνοντας στα πέναλτι την πρόκριση στις οκτώ καλύτερες ομάδες του κόσμου, ξεκίνησε τα προκριματικά για το Euro 2016 με δύο ήττες εντός έδρας και μια ισοπαλία εκτός.

Η εικόνα τους δύο πρώτους μήνες του φθινοπώρου δείχνουν ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο φθίνει σαν τους καρπούς της γης. Το κακό είναι ότι μετά το φθινόπωρο  ακολουθεί ο χειμώνας ενώ η άνοιξη αργεί ακόμη…  
Κλείσιμο


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ