Η φθαρμένη «Πασοκαρία» και η Λαϊκή Δεξιά
Tasos_karamitsos4

Τάσος Καραμήτσος

Η φθαρμένη «Πασοκαρία» και η Λαϊκή Δεξιά

Εχουν δίκιο οι δανειστές μας να ανησυχούν όταν βλέπουν στην Αθήνα... ένα μάτσο υπουργούς να διαγκωνίζονται στον λαϊκισμό για το ποιος θα προλάβει να αποδομήσει τη δουλειά του προκατόχου του και ποιος θα φανεί πιο αρεστός στους ψηφοφόρους του μέχρι τον Σεπτέμβριο, αφού όλοι πιστεύουν πλέον ότι ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος σκέφτονται και «μετράνε» τις εκλογές.

Δεν έχουν όμως καθόλου δίκιο οι Γερμανοί και οι λοιποί ευρωεταίροι μας να δυστροπούν και τελικώς να μας απαγορεύουν να κάνουμε καμιά δουλειά με άλλες χώρες. Πριν από έναν χρόνο έδιωξαν με τρόπο τους Ρώσους της Gazprom, εκβιάζοντάς τους στεγνά ότι, αν πάνε να πάρουν τη ΔΕΠΑ, θα τους τη στήσουν διεθνώς σε θέματα ανταγωνισμού και θα τους βάλουν πρόστιμα που θα τους κοστίσουν πολύ περισσότερο από το όφελός τους στην Ελλάδα.

Το ίδιο θέλουν να κάνουν τώρα και με τους Κινέζους. Οι καλώς πληροφορημένες πηγές στην Αθήνα γνωρίζουν ότι οι Βρυξέλλες δεν επιθυμούν να ολοκληρωθεί η συμφωνία των Κινέζων στο λιμάνι του Πειραιά, δεν θέλουν να πατήσουν πόδι στο αεροδρόμιο της Αθήνας και να φτιάξουν αεροδρόμιο στο Καστέλι της Κρήτης, δεν τους αρέσει να πάρουν οι Ασιάτες τον ΟΣΕ. Απλώς δεν θέλουν να τους δώσουν μια βάση στην Ευρώπη και φυσικά το εκδηλώνουν εμφανώς ή υπογείως. Θα μου πείτε, ο Κινέζος πρωθυπουργός πριν από λίγες ημέρες επισκέφθηκε το Λονδίνο και «άφησε» στους Βρετανούς ένα τσεκ με επενδύσεις της τάξεως των 30 δισ. ευρώ. Είπαν τίποτα οι Ευρωπαίοι στον Κάμερον; Εντάξει, ας μη συγκρίνουμε ανόμοια μεγέθη και χώρες, γιατί βεβαίως η Βρετανία δεν είναι υπό το καθεστώς και τη χρηματοδότηση της τρόικας, δηλαδή στην ουσία των Αμερικανών και των Γερμανών που δεν θέλουν να βλέπουν μπροστά τους Κινέζο.

Το «όχι» όμως στην τρόικα και τους δανειστές σου δεν το λες με φτηνούς λεονταρισμούς των νέων αστεριών της Λαϊκής Δεξιάς και της φθαρμένης «πασοκαρίας» που εμφανίζεις ως κυβέρνηση. Ούτε φυσικά με τις μαγκιές του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί εκεί είναι που γελάει ο κόσμος στην Αθήνα και απλώς το Βερολίνο σε στέλνει στη δραχμή.

Μπορείς ως κράτος να δείξεις το ανάστημά σου όταν εκπληρώνεις τις υποχρεώσεις σου έναντι των δανειστών και τους αναγκάζεις να δεχτούν τα πολιτικοοικονομικά σου ανοίγματα σε τρίτες χώρες. Ή όχι;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ