Τα αυτοκίνητα που ξεχώρισα
takis-trakouselis01

Τάκης Τρακουσέλλης

Τα αυτοκίνητα που ξεχώρισα

Παρά τις Κασσάνδρες, που χτυπάνε την τελευταία πενταετία αυτή την εποχή, η εγχώρια αγορά αυτοκινήτου είναι ακόμα ζωντανή, έστω κι αν είναι ιδιαίτερα λαβωμένη...

Μεταξύ άλλων αυτό αποδείχτηκε και με τα αυτοκίνητα που μας παραχωρήθηκαν προς δοκιμή, είτε εντός Ελλάδος, είτε εκτός στις παγκόσμιες Δημοσιογραφικές παρουσιάσεις που λαμβάνουμε μέρος. Το 2013, τελικά, οδηγήσαμε αυτοκίνητα για όλα τα βαλάντια και όχι μόνο μικρά, χαμηλού κυβισμού και τιμής, που επί τον πλείστον ζητάει αυτή την περίοδο η μεγαλύτερη μάζα των αγοραστών.

Η αλήθεια είναι ότι η πολυεθνικές εισαγωγικές είναι που κράτησαν τη σημεία ψηλά, με τους Έλληνες επιχειρηματίες να παρουσιάζονται κατά τα 2013 πιο… φυλαγμένοι, στην επιλογή των Δημοσιογραφικών αυτοκινήτων, που έδιναν προς test drive. Όπως και να το κάνουμε όμως, ότι τάση και να έχει αυτή την περίοδο η αγορά, είναι σαφές πως ο κάτοχος του Α1 θέλει να διαβάσει και να περηφανευτεί για το RS5 που φέρει το ίδια σήμα με το δικό του μικρό αυτοκίνητο. Αντίστοιχα και ο κάτοχος του Ford Fiesta για την Mustang κλπ.

Πραγματικά και το 2013 οδηγήσαμε εκπληκτικά αυτοκίνητα. Όπως παράλληλα οδηγήσαμε αυτοκίνητα μέτρια, έως και αμφιβόλου ποιότητας.

Φέτος, δε θα ακολουθήσω στο καθιερωμένο Top5 το διαχωρισμό των ακριβών και φθηνών αυτοκινήτων, όπως έκανε τα προηγούμενα χρόνια. Θα τα βάλω όλα σε μία κατάταξη, έστω και αν ξεπεράσω –λίγο- τα πέντε αυτοκίνητα.

Ξεκινάω τη λίστα με την Porsche Cayman S την οποία και οδήγησα  στα τέλη του χρόνου. Ένα αυτοκίνητο που όπως και ο προκάτοχός του, παραμένει –κατά τη γνώμη μου- η κορωνίδα της απολαυστικής οδήγησης. Κατασκευασμένο και ζυγισμένο για να οδηγείται και όχι για να μεταφέρει. Προσωπικά, οδηγικά θεωρώ την Cayman, καλύτερη της πολυδιαφημισμένης αλλά και πιο γρήγορης 911.  Στο TOP των αυτοκινήτων που οδήγησα  δε θα μπορούσα να μην εντάξω της Chevrolet Camaro, την οποία μάλιστα οδηγήσαμε στην Ελλάδα, τη νέα Mercedes S-Class αλλά και την υπέροχη GLA την οποία σου αρκεί να κοιτάζεις, έστω κι αν δεν την αγγίζεις.
Κλείσιμο

Την ερωτιάρα 4άρα (και κατά προέκταση την 3άρα της BMW, το απίστευτο Volvo S60 (και κατά προέκταση V60), την μοναδική νέα Skoda Octavia, το αλλού τεχνολογικά, υβριδικό Toyota Auris, αλλά και το Ford Fiesta Ecoboost, το οποίο θεωρώ πως είναι το καλύτερο στην κατηγορία του.

Αντίστοιχα πιστεύω για την κατηγορία του είναι και το Seat Leon. Στα αυτοκίνητα που ξεχώρισα για το 2013 είναι και το Suzuki SX4 στην diesel έκδοσή του, το Honda Civic Diesel, αλλά και τα «καυτά» Kia pro_cee’d GT και Golf GTi. Τέλος δεν μπορώ να μην αναφερθεί στο Ελληνικό comeback της Subaru με το πολύ καλό XV αλλά και τα υπόλοιπα μοντέλα της. Σημειώστε πως αναφέρομαι στα αυτοκίνητο που έχω οδηγήσει και μόνο, γιατί είμαι σίγουρος ότι το i3 της BMW με την τεχνολογία που φέρει θα έμπαινε στη λίστα. Είναι υποψήφιο όμως για την αντίστοιχη λίστα του 2014, η οποία θα είναι μία άκρως ενδιαφέρουσα χρονιά για το αυτοκίνητο και την εγχώρια αγορά…

Και του χρόνου!

TOP 5
1. Porsche Cayman S
2. Mercedes S-Class
3. Volvo S60/V60
4. BMW Σειρά 3&4
5. Seat Leon



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK