Δεν πάει άλλο!
Tasos_karamitsos4

Τάσος Καραμήτσος

Δεν πάει άλλο!

Ολοι γνωρίζουν καλά πλέον ότι δίπλα στο 2014, αν χρειαζόταν να μπει ένας τίτλος, αυτός θα ήταν ένας και μοναδικός: «Δεν πάει άλλο».

Δεν πάει άλλο για την κυβέρνηση, γιατί οι αντοχές του κόσμου έφτασαν στο τέλος και το σλόγκαν της απελπισίας «πάμε ΣΥΡΙΖΑ, τι έχουμε να χάσουμε πια» αρχίζει να ακούγεται πλέον μέχρι το Ψυχικό. Και ο ίδιος ο Σόιμπλε να μας παρουσιάσει ως το μοντέλο ανάπτυξης για την επόμενη πενταετία, δεν θα συγκινηθεί κανείς, αφού οι κυβερνώντες φρόντισαν κάθε μήνα να έρχεται ένας φόρος και να πείθει τον μέσο Ελληνα ότι δεν υπάρχει αύριο γι’ αυτόν. Είναι τόσο άτεχνος ο χειρισμός τους τελευταίους τρεις μήνες στο πετρέλαιο θέρμανσης, στα ακίνητα και τους πλειστηριασμούς που, ακόμα και αν διόρθωναν ως διά μαγείας και τα τρία σήμερα, αμφιβάλλω αν θα υπήρχε θετικός πολιτικός αντίκτυπος.

Δεν πάει άλλο στο κομματικό επίπεδο και για τον Βενιζέλο. Δεν μπορεί να είναι πιο εμφανές σε άνθρωπο, νομίζω, το πόσο η εμμονή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ βλάπτει τον εαυτό του, την Κεντροαριστερά και φυσικά τη χώρα που έχει γκρεμισμένο έναν από τους δυο πυλώνες βάσει του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Δεν πάει άλλο ακόμα και για τον Κουβέλη και τους υπόλοιπους του χώρου της Κεντροαριστεράς, τελειώνει ο χρόνος τους όπου να ’ναι, αφού τον Μάιο έρχονται οι ευρωεκλογές και φυσικά, αν δεν καταγράψουν δυνάμεις ενωμένοι, θα χαθούν.

Τέλος... δεν πάει άλλο και για τον ΣΥΡΙΖΑ, που θεωρητικά σήμερα διαμορφώνει έναν αέρα πρωτιάς στις εκλογές. Πρέπει να τελειώνει με το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή» μια και καλή, γιατί αν οι Ευρωπαίοι δεν χαρίζονται μια φορά στον Σαμαρά, δεν νομίζω να πιστεύει κανείς στην Ελλάδα ότι θα φοβηθούν τον Τσίπρα. Αρα απλά θα μας οδηγήσουν διακριτικά στην έξοδο. Αν το πιστεύουν, να το πουν, δεν είναι πια και τόσο μεγάλη διεθνώς η εμπιστοσύνη στο ευρώ, απλά η ισοτιμία του με το δολάριο διατηρείται τεχνητά υψηλά γιατί έτσι θέλουν οι Αμερικανοί για λόγους ανταγωνιστικότητας.

Δεν πάει άλλο να τάζουν επιστροφή θέσεων εργασίας στο Δημόσιο, σε παλιούς μισθούς, σε κατάργηση φόρων κ.λπ., εκτός αν πουν ότι αυτά θα χρηματοδοτούνται από άλλο -πλην ευρώ- νόμισμα που θα τυπώνεται στον Χολαργό.

Αν δεν τα πουν, θα μπλέξουν τη χώρα και τους εαυτούς τους, γιατί απλά δεν θα αντέξουν παρά μόνο λίγους μήνες στην εξουσία δημιουργώντας χάος παντού. Πρέπει να καταλάβει ο Τσίπρας και όσοι τον περιβάλλουν ότι ο κόσμος έχει τόση αγανάκτηση με όσα έχουν συμβεί και μπορεί να ψηφίσει κάτι άλλο (δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ) κυρίως για λόγους ψυχολογικούς. Αρα δεν είναι ανάγκη να τάζεις λαγούς με πετραχήλια όταν ξέρεις ότι θα εξευτελιστείς λίγες ημέρες μετά την άνοδό σου στην εξουσία. Και μαζί σου θα τελειώσει μια και καλή μια χώρα ολόκληρη.
Δεν πάει άλλο και για τους υπόλοιπους πολιτικούς χώρους σε λαϊκισμό, ασυνεννοησία και μικροκομματισμό, γιατί είναι σαφές ότι η Χρυσή Αυγή περιμένει. Κάθεται και εισπράττει ακριβώς από την απελπισία του κόσμου που πιστεύει ότι δημιούργησαν όσοι κυβέρνησαν πριν και όσοι θα έρθουν μετά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ