Φοβού τους Σόρος και πετρέλαιο φέροντας
Αντώνης Πανούτσος

Αντώνης Πανούτσος

Φοβού τους Σόρος και πετρέλαιο φέροντας

Ο κόσμος σιγά-σιγά καταλαβαίνει το παιχνίδι που παίζεται στην πλάτη του και αντιδρά

Χτες οι γονείς των σχολείων της Νάουσας ξεσηκώθηκαν όταν κατάλαβαν ότι ο Οβριός καπιτάλας Σόρος θέλει να δώσει πετρέλαιο για τη θέρμανση του σχολείου. «Καταρχήν μας προκάλεσαν εύλογες υποψίες οι λόγοι για τους οποίος ο φιλάνθρωπος αυτός μεγιστάνας σκέφτηκε ξαφνικά το πρόβλημα των σχολείων της Νάουσας». Βέβαια την προσφορά την έκανε το Open Society Foundation που, εκτός από τη θέρμανση του σχολείου της Νάουσας, ασχολείται από τις πρακτικές αστυνόμευσης των μειονοτήτων μέχρι την προστασία των δασών, αλλά ποτέ δεν πρέπει να αφήνουμε την πραγματικότητα να χαλάει μια ωραία ιστορία. Ιδιαίτερα οι γονείς της Νάουσας, οι οποίοι δεν πείθονται εύκολα. «Δεν μας πείθει ότι η προσφορά του είναι ανιδιοτελής. Είμαστε βέβαιοι ότι από αυτή την “ευεργεσία” ο κ. Σόρος αναμένει ανταλλάγματα και δεν θέλουμε τα σχολεία των παιδιών μας να μπουν σε αυτό το παιχνίδι», δήλωσε ο πρόεδρος των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νάουσας Μανώλης Γαλίτης.

Ποια όμως ανταλλάγματα μπορεί να θέλει ο Σόρος; Να ξεκινήσουμε από τα απλά: μπορεί να θέλει το ίδιο το σχολείο. Να το κάνει ιδιωτικό. Μπορεί να θέλει τα κυλικεία. Ανεβάζοντας τις τιμές κατά 6.000.000% σε αναψυκτικά και πατατάκια, θα αντλήσει κεφάλαια για να χρηματοδοτήσει το μυστικό σχέδιο Χάβα Ναγκίλα της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ. Μπορεί να έχει ακόμα πιο σκοτεινά σχέδια. Το πετρέλαιο είναι ψεκασμένο, τα παιδάκια να ξεχάσουν την πατρίδα τους και τη θρησκεία τους και γίνουν και αυτά Οβριοί. Μπορεί η κίνηση να οφείλεται στη σημαντική γεωπολιτική θέση της Νάουσας. Συνδέοντας τη Ροδακινιά με το Αρκοχώρι, η Νάουσα είναι πολύτιμη στα επεκτατικά σχέδια του ΝΑΤΟ. Τέλος, υπάρχουν τα ανταλλάγματα. Τι θα ζητήσει για αντάλλαγμα ο Σόρος από τους γονείς της Νάουσας; «Εφτά νέους και νέες να στέλνονται κάθε εννέα χρόνια στις ΗΠΑ και να κατασπαράζονται», όπως προβληματισμένα έγραψε στο Twitter ο Killer Crocs;

Κλείσιμο
Φοβού τους Σόρος και πετρέλαιο φέροντας. Καλύτερα δημοκρατικά και με χιονίστρες τα παιδιά μας παρά ζεσταμένα και όργανα των καπιταλιστών. Στο φινάλε, τι γονείς θα ήταν αν δεν πρόσεχαν ποιανού πετρέλαιο ζεσταίνει τα παιδιά τους; Μόνο που θα ήταν πολύ μεγαλύτερη μαγκιά αν έλεγαν: «Δεν θέλουμε το πετρέλαιο του Σόρος, αλλά δεν μπορούμε να φορτώσουμε τους συμπατριώτες μας φορολογούμενους. Εμείς λοιπόν οι αντικαπιταλιστές γονείς της Νάουσας θα βάλουμε το χεράκι μας στην τσέπη και θα το πληρώσουμε». Γιατί η αντίσταση κάθε Ελληνα διαμαρτυρόμενου -από το να αρνείται το δωρεάν πετρέλαιο για το σχολείο του μέχρι να ζητάει σχολικό λεωφορείο επειδή το παιδί του πηγαίνει στο Μουσικό Γυμνάσιο- σταματάει την ώρα που του ζητάνε να βάλει το χέρι στην τσέπη. Οχι των άλλων, αλλά τη δική του. Και όπως έλεγε ο μέγας στοχαστής Νίκος Βαμβακούλας, «να κάνεις τον π… στη με ξένο κ… λο είναι εύκολο».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network