Επειδή δεν είναι όλα μαύρα (το λένε και οι Pet Shop Boys)
tina_mandilara_new

Τίνα Μανδηλαρά

Επειδή δεν είναι όλα μαύρα (το λένε και οι Pet Shop Boys)

Εντάξει δύσκολα γράφεις ότι  δεν είναι όλα μαύρα την  ώρα που στην Αθήνα τριγυρνάει ο Σόιμπλε και στη Βουλή  ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο που  θα αφήσει χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία, αλλά στις γωνιές αυτής της πόλης κάποιοι εξακολουθούν να στήνουν τη δική τους γιορτή.

 Από τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου όπου ζευγαράκια σκαρώνουν αυτοσχέδια πριβέ πάρτι, έξω ακριβώς από το πανέμορφο “Σινέ Θησείο”, μέχρι πιο κάτω στη θάλασσα όπου κάποιοι παλιόφιλοι απολαμβάνουν την ωραιότερη συναυλία του καλοκαιριού.

Όσοι είχαμε την τύχη να βρεθούμε σε αυτή την επιβλητική-μήπως και αποχαιρετιστήρια στα νιάτα μας;-γιορτή των Pet Shop Boys στο φετινό Eject απολαύσαμε την απόλυτα ιδανική συγκυρία: μια φαντασμαγορία που σέβεται επιτέλους τα χρήματα του κόσμου, τη θάλασσα που έφερνε το δικό της γεμάτο αρμύρα αεράκι, παλιόφιλους που είχαν να χτυπηθούν και να αγκαλιαστούν σε συναυλία καιρό.

Κλείσιμο
Οι Έλληνες θέλουν ξέσπασμα, θέλουν αγάπη, αγυρτεία, έναν λόγο να σκέφτονται ότι είναι ακόμη ζωντανοί και πάλλεται ακόμη δυνατά στα χέρια τους η φλέβα. Κάποτε περιφερόμαστε στις ίδιες παρέες πιστεύοντας ότι το μέλλον είναι ανοιχτό σαν τον καταγάλανο ουρανό αυτής της χώρας, κάποτε αγαπούσαμε εξίσου δυνατά και ονειρευόμασταν έστω με περισσότερο θράσος από το κανονικό (αλλά ποιος έβαλε ποτέ όριο στα όνειρα;).

Κι ύστερα ήρθαν οι μέλισσες, δηλαδή το ΔΝΤ, ο μοχθηρός Σόιμπλε, η μάγισσα Μέρκελ, τα ξωτικά του ΔΝΤ και το παραμύθι μεταμορφώθηκε σε εφιάλτη, τα όμορφα λόγια σε ψυχρούς αριθμούς και κατεστραμμένες καρδιές. Κι όμως προχτές αυτό το παραμύθι που μπορείς να ζει κανείς μόνο σε αυτή τη χώρα, σε μαι συναυλία που δικαίωνε κάθε μύχιο της ύπαρξης  σε αυτό το ανεπανάληπτο δώρο που μπορεί να σου δώσει μονάχα η μουσική θυμίζοντας τις εποχές που οι ήχοι αποκαλύπτονταν σαν μυστικά, νιώσαμε ότι ακόμη είμαστε ζωντανοί.

Πρώτη φορά μετά από καιρό άκουγα κάτι τόσο απτό και στέρεο, κάτι που έβγαινε από την καλλιτεχνική ψυχή και προοριζόταν σαν δώρο σε ανθρώπους που είχαν την ευκαιρία να ξαναζήσουν με τον δικό τους τρόπο τη δική τους συνένοχη ιστορία. Στην πανέμορφη Ελλάδα, όμως, όσο και αν απελπιζόμαστε, όλες οι ιστορίες είναι δυνατές-κι όπως λέει και το τραγουδάκι των ανεπανάληπτων Pet Shop Boys “Don't have to live a life of power and wealth/Don't have to be beautiful but it helps”. Μερικές φορές η ομορφιά πράγματι βοηθάει.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ