Τριχόπτωση: Βλαστοκύτταρα ή εμφύτευση μαλλιών;

Τριχόπτωση: Βλαστοκύτταρα ή εμφύτευση μαλλιών;

Μάχη για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης και της αναγέννησης τριχοθυλακίων δίνουν Αμερικανοί επιστήμονες. Ωστόσο, μέχρι σήμερα η μέθοδός τους δεν αντικαθιστά τη μεταμόσχευση μαλλιών.

Τριχόπτωση: Βλαστοκύτταρα ή εμφύτευση μαλλιών;
Μία νέα έρευνα ήρθε στο φως τις τελευταίες μέρες μέσα από τις σελίδες της επιστημονικής έκδοσης PLoS One και επικεντρώνεται στο ρόλο που θα παίξουν τα βλαστοκύτταρα στην αναγέννηση νέων τριχών. Οι επιστήμονες του αμερικανικού ινστιτούτου Sanford-Burnham Medical Research Institute προσπάθησαν να δημιουργήσουν τριχοθυλάκια σε ανθρώπους με αλωπεκία, με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων. Ωστόσο η μελέτη που πράγματι οδήγησε σε νέα τριχοθυλάκια, διενεργήθηκε σε πειραματόζωα. Αυτό υποδηλώνει ότι θα χρειαστεί μακρά διαδρομή έρευνας και κλινικών μελετών μέχρι να λυθεί ένα πρόβλημα που απασχολεί εκατομμύρια ανθρώπους.

Μονόδρομος η εμφύτευση
Όπως εξηγεί ο Δρ Αναστάσιος Βεκρής, πλαστικός χειρουργός, επιστημονικός διευθυντής της κλινικής Advanced Hair Clinics με έδρα την Αθήνα «η συγκεκριμένη μέθοδος βρίσκεται ακόμη σε πειραματικό στάδιο. Αυτή τη στιγμή ο μόνος τρόπος για να αποκαταστήσουμε το πρόβλημα της αραίωσης μαλλιών που οφείλεται σε ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία, τραύμα ή έγκαυμα είναι μία: η μεταμόσχευση μαλλιών».


Κλείσιμο



Πατήστε Εδώ Για Περισσότερες Πληροφορίες;


Μάλιστα, όπως συνεχίζει ο Δρ Βεκρής, αν η μέθοδος γίνει από έμπειρο γιατρό, εξειδικευμένο σε προβλήματα τριχωτού της κεφαλής και στην τεχνική της μεταμόσχευσης, η επαναφύτρωση των τριχοθυλακίων που εμφυτεύτηκαν αγγίζει το 98%. Ο ίδιος τονίζει ότι ολοένα περισσότεροι άντρες και γυναίκες επιλέγουν πια να υποβληθούν σε αποκατάσταση της αλωπεκίας γιατί τα αποτελέσματα είναι πλέον φυσικά και μόνιμα. «Με την σύγχρονη μέθοδο FUE δεν έχουμε ουλές, ράμματα, πόνο και σημάδια. Δεν αφαιρούμε λωρίδα δέρματος, όπως συμβαίνει σε τεχνικές τύπου Strip ή Fut, αλλά λαμβάνουμε τα τριχοθυλάκια ένα προς ένα από μια γερή δότρια χώρα και τα εμφυτεύουμε πάλι ένα προς ένα στα σημεία όπου υπάρχει αλωπεκία».

Πατήστε Εδώ & Δείτε αποτελέσματα από την εμφύτευση μαλλιών


Σύμφωνα με τον ειδικό, ο ασθενής βλέπει το αποτέλεσμα σταδιακά τους επόμενους μήνες, ενώ αυτό ολοκληρώνεται συνήθως μέσα σε ένα χρόνο.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης