Βίλλυ Ραζή: Πόλεμος στην πίστα για τις «μαργαρίτες» της

Βίλλυ Ραζή: Πόλεμος στην πίστα για τις «μαργαρίτες» της

Η Βίλλυ Ραζή είναι Θεσσαλονικιά. Είναι 24 ετών. Εχει ένα μικρό κοριτσάκι 2 χρόνων. Η αφίσα με το όνομά της έχει γεμίσει όλους τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Είναι η κοπέλα που μόλις τραγουδά το «Δεν μιλούν οι μαργαρίτες» στο «VIP Skyladiko» γίνεται χαμός. Η ίδια όμως δεν θέλει να κάνει ένα σουξέ και μερικά μεροκάματα. Θέλει να κάνει καριέρα

Βίλλυ Ραζή: Πόλεμος στην πίστα για τις «μαργαρίτες» της
Η Βίλλυ Ραζή είναι μια λαϊκή τραγουδίστρια. Που δεν ήθελε ποτέ να γίνει τραγουδίστρια. Ο πατέρας της, μαέστρος σε ορχήστρα και μουσικός, δεν έχει πάει ποτέ να τη δει στα μαγαζιά όπου εμφανίζεται. Δεν ήθελε η μοναχοκόρη του να γίνει τραγουδίστρια. Περίμενε ότι θα ακολουθήσει στρατιωτική καριέρα. Η μητέρα της είναι τραγουδίστρια και μόλις πριν από τέσσερα χρόνια σταμάτησε τις ζωντανές εμφανίσεις. «Στα καλύτερα μαγαζιά εμφανιζόταν και έχει συνεργαστεί με πάρα πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες», λέει η Βίλλυ τη στιγμή που η δίχρονη κόρη της τής ζητά να μάθει ποιος τηλεφώνησε στη μαμά της. 

«Δεν θέλω να στηριχτώ στους γονείς μου για να κάνω καριέρα. Από μικρή τραγουδούσα, αλλά δεν ήταν ποτέ το όνειρό μου να μπω στο τραγούδι. Βρέθηκα ένα βράδυ με την παρέα μου στο ‘‘Fix’’, στη Θεσσαλονίκη. Με ήξεραν, ήταν και φίλοι των γονιών μου και μου έδωσαν το μικρόφωνο. Να πω ένα τραγούδι. Οταν τελείωσα ήρθε ο ιδιοκτήτης και μου λέει: “Προσλαμβάνεσαι”. Δεκαοκτώ χρονών ήμουν. Ηταν η πρώτη μου δουλειά. Γιατί δεν ήθελαν οι γονείς μου να γίνω τραγουδίστρια; Είναι μια δουλειά που πρέπει να έχεις γερό στομάχι. Πρέπει να διασκεδάσεις τον κόσμο ακόμη κι αν εσύ δεν είσαι καλά. Δεν είναι στη φύση μου να δω κάποιον ανταγωνιστικά. Εμένα μπορεί να με βλέπουν ανταγωνιστικά. Αλλά δεν θα μπω σε τέτοιες καταστάσεις. Είμαι μοναχοπαίδι, μπορεί να με πεις κακομαθημένη και απαιτητική, αλλά έχω μάθει να κατακτώ τους στόχους μου. Μου ήρθαν όλα πολύ καλά. Δουλεύω πολύ, πέρα από τις εμφανίσεις στα μαγαζιά τα τριήμερα, κάνω συνεχώς εμφανίσεις στην επαρχία. Και φαντάσου, δεν το έχει αποδεχτεί ακόμη ο πατέρας μου, δεν έχει έρθει να με δει. Η μαμά μου είναι το δεξί μου χέρι. Είναι πάντα δίπλα μου και με ακολουθεί παντού. Ο φύλακάς μου. Κοίτα, εγώ προέρχομαι από μια οικογένεια που δούλευε στα νυχτερινά μαγαζιά και είναι μουσικοί. Η νονά μου είναι τραγουδίστρια, ο νονός μου παίζει μπουζούκι. Ο παππούς μου τραγουδούσε. Ο θείος μου είναι ο ντράμερ του Μακρόπουλου. Νομίζω ότι τελικά δεν κατάφερα να ξεφύγω από τη μοίρα. Δεν πήγα σε κάποιο ριάλιτι ή τηλεοπτικό παιχνίδι για να γίνω γνωστή. Δεν λέω ότι είναι κακός τρόπος για να αναδειχθεί ένας τραγουδιστής, αλλά εμένα ίσως δεν μου ταιριάζει. Δεν ξέρω αν καταφέρεις μετά το παιχνίδι να έχεις διάρκεια στο τραγούδι. Είχα δηλώσει συμμετοχή στο ‘‘X-Factor’’. Πέρασα στις οντισιόν, αλλά αποφάσισα να σταματήσω. Δεν ήθελα να ξεκινήσω έτσι την καριέρα μου. Ξεκίνησα λοιπόν το 2010 στο ‘‘Fix’’ και δούλεψα δύο σεζόν: μία με τον Ζαζόπουλο και τον Πανταζή και μία με τον Νίκο Ζωιδάκη και τον Πάνο Καλλίδη. Στα τέλη του 2013 πήγα στα ‘‘Μαμούνια Live”».

Πιστεύει ότι μια νέα τραγουδίστρια που τραγουδάει σε μπουζούκια πρέπει να ντύνεται σέξι και να στηρίζεται στην εξωτερική της εμφάνιση; «Το αντίθετο. Είμαι κατηγορηματικά κατά του να προωθείς μια σέξι εικόνα και να ντύνεσαι προκλητικά. Δεν θα βάλω ένα σέξι φόρεμα στην πίστα. Θέλω να προσέξει τη φωνή μου ο άνθρωπος που θα με ακούσει. Μπορεί μόλις με δει να πει κάτι για την εμφάνισή μου, αλλά όταν ανοίξω το στόμα μου θα ξεχάσει αν είμαι ωραία ή όχι».

Τον Μάρτιο του 2015 κατέβηκε στην Αθήνα για να εμφανιστεί στο «Ποσειδώνιο» μαζί με τον Γιάννη Πλούταρχο. «Στη Θεσσαλονίκη το κοινό είναι περίεργο. Αν σε αποδεχτούν, τότε θα κάνεις καριέρα. Στην Αθήνα είναι πιο εύκολο να σε δεχτεί το κοινό, πιο γρήγορα θα σε μάθουν. Ναι, πρέπει να κάνω θυσίες. Πώς γίνεται αλλιώς; Εχει τύχει πέντε μέρες να είμαι με μια βαλίτσα στο χέρι και ελάχιστο ύπνο. Να έχω Τετάρτη εμφάνιση στην Κοζάνη, Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη και το τριήμερο στην Αθήνα στο μαγαζί. Με μηδέν ξεκούραση. Δεν έχω ελεύθερο χρόνο. Πάσχα και Χριστούγεννα δεν κάνω με την οικογένειά μου. Εχω οικογένεια. Φυσικά συνειδητοποιημένα. Ναι, είμαι μικρή, 24 ετών είμαι, αλλά δεν έχει σημασία τόσο η ηλικία όσο το να νιώθεις έτοιμος να γίνεις γονιός. Είμαι υπέρ των παιδιών και του γάμου. Το θέλαμε πολύ και ήρθε το κοριτσάκι μας. Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα η δουλειά μου και το σπίτι μου. Δεν θα μεταφέρω τα προβλήματα της δουλειάς στο σπίτι μου. Πρέπει να φάει, να παίξει, να κάνει μπάνιο η Χριστίνα. Είμαι η μαμά της. Βρίσκεις τρόπο, αν θέλεις, να τα καταφέρεις όλα. Ο άντρας μου είναι του χώρου και με στηρίζει. Στον τέταρτο μήνα σταμάτησα να δουλεύω. Δεν πήρα πολλά κιλά, μόνο έξι. Αλλά μόλις σαράντισα βγήκα στα ‘‘Astra’’ μαζί με τον Χάρη Βαρθακούρη, τον Στέλιο Διονυσίου, τον Δημήτρη Κόκκοτα και τον Γρηγόρη Μπιθικώτση». 

Κλείσιμο




Την έχουν φέρει ποτέ σε αμηχανία οι θαυμαστές της; «Λίγες φορές, μια, δυο. Και αυτό πριν κάνω οικογένεια. Ξέρω πώς να το διαχειριστώ. Βάζω τοίχο αν δω περίεργη συμπεριφορά. Μπορεί να γίνομαι απότομη ή κρύα. Αλλά ευτυχώς το δικό μου fan club έχει όμορφη τρέλα. Εχουν φέρει στην πίστα μαργαρίτες, τις άπλωσαν και άρχισαν να τις μαδούν ενώ τραγουδούσα».

Πώς έγινε τέτοια επιτυχία το «Δεν μιλούν οι μαργαρίτες»; «Για πολλά χρόνια εγώ έλεγα το κομμάτι. Για χαβαλέ, γελούσαμε πολύ. Ενας φίλος το ανέβασε στο YouTube και άρχισε να έχει άπειρα views. Ερχόταν κόσμος και το ζητούσε στο μαγαζί. Δεν το είχα κυκλοφορήσει πουθενά. Μέχρι που ήρθα στην Αθήνα και το έβγαλε η δισκογραφική μου, η MINOS EMI. Εννοείται, θα βγάλω δίσκο. Τον ετοιμάζουμε τώρα. Δεν λέω κουβέντα. Θα είναι έκπληξη».

Πρέπει μια λαϊκή τραγουδίστρια να δίνει μια περιουσία σε φορέματα και να έχει κορμάρα; «Δεν δίνουν πλέον τόσα χρήματα οι τραγουδιστές για ρούχα. Αυτά κάποτε. Λίγα και καλά. Αυτό κάνω εγώ. Και φυσικά καλό είναι να προσέχεις και να έχεις μια καλή φυσική κατάσταση. Αλλά δεν είναι το παν. Ενα σεμνό και κομψό στυλ. Αυτό ακολουθώ. Κυρίως θέλω να επικεντρωθεί κάποιος στη φωνή μου». 

Μετά από έξι χρόνια στο τραγούδι πιστεύει ότι είναι ακόμη στην αρχή; «Στο ξεκίνημα είμαι. Τώρα μόλις έκανα μια επιτυχία. Σε αυτή τη δουλειά υπάρχουν δύο κατηγορίες τραγουδιστών: αυτοί που δουλεύουν για το μεροκάματο και αυτοί που θέλουν να κάνουν καριέρα. Εγώ έχω στόχους. Θέλω να φτάσω κάπου. Στην κορυφή να φτάσω. Αλλά να καταφέρω να διατηρηθώ εκεί. Να μπορέσω να έχω διάρκεια στον χώρο. Θέλω πολύ να συνεργαστώ με τον Αντώνη Ρέμο και τον Νότη Σφακιανάκη». Ακουγε λαϊκή μουσική όταν ήταν μικρή; «Ροκ άκουγα. Και Iron Maiden».

info: «VIP Skyladiko», λεωφ. Συγγρού 338, Αθήνα. Τηλέφωνα κρατήσεων: 210 9519219 & 210 9570400. Ακης Δείξιμος, Βίλλυ Ραζή, Λευτέρης Κιντάτος, Νάιρα, Λένα Σωτηρίου, Ελίνα Νιάρου, Γιάννης Αλεξόπουλος, Μιχάλης Μαρίνης. Καλλιτεχνική επιμέλεια Δημήτρης Πετρίδης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης