Ελένη Βαΐτσου: Δεν την αγγίζουν οι φήμες, δεν τη μεθά το «Μπρούσκο»

Ελένη Βαΐτσου: Δεν την αγγίζουν οι φήμες, δεν τη μεθά το «Μπρούσκο»

Αποφασισμένη να πετύχει ως ηθοποιός χωρίς να ξεπουλήσει τον ιδιωτικό της βίο, η γοητευτική Μελίνα από το «Μπρούσκο» του ΑΝΤ1, κατά κόσμον Ελένη Βαΐτσου, μιλά για όσα έγιναν και όσα πρόκειται να συμβούν εντός και εκτός σεναρίου, καθώς και την παραλίγο λιμοκτονία της στα γυρίσματα του σίριαλ

Ελένη Βαΐτσου: Δεν την αγγίζουν οι φήμες, δεν τη μεθά το «Μπρούσκο»
Η παρουσία της στο «Μπρούσκο» κέντρισε αμέσως το ενδιαφέρον των τηλεθεατών, καθώς πέρα από τη μεσογειακή ομορφιά της, το στοιχείο που έκανε την Ελένη Βαΐτσου να ξεχωρίσει ήταν το υποκριτικό ταλέντο της. Τα δύο χρόνια επιτυχίας του ελληνικού σίριαλ λειτούργησαν για εκείνη ως φροντιστήριο - και όχι μόνο από αμιγώς επαγγελματική άποψη. Η Ελένη έμαθε να αποκρούει την αδιακρισία και να υψώνει τείχη γύρω από το τι συμβαίνει στην προσωπική της ζωή.

- Σήμερα προβάλλεται το τελευταίο επεισόδιο του σίριαλ «Μπρούσκο» από τον ΑΝΤ1. Τι μπορείς να αποκαλύψεις γι’ αυτό; Ο δεύτερος κύκλος του «Μπρούσκο» κλείνει σήμερα, ανοίγοντας όμως ταυτόχρονα καινούρια κεφάλαια, φέρνοντας νέα πρόσωπα, δικαίωση για κάποιους και απώλεια για κάποιους άλλους κ.ο.κ. Κάποιοι από τους χαρακτήρες θα κινδυνεύσουν, ενώ θα υπάρξουν στιγμές ευτυχίας και ολοκλήρωσης για ένα από τα ζευγάρια της σειράς. Θα δούμε έρωτα και δράση μαζί. Θα είναι ένα συγκλονιστικό επεισόδιο - τα υπόλοιπα επί της οθόνης.

Κλείσιμο
- Εξ όσων γνωρίζουμε, το «Μπρούσκο» θα συνεχιστεί την επόμενη χρονιά. Τι προβλέπεται για την τρίτη σεζόν; Η τρίτη χρόνια θα είναι έκπληξη ακόμη και για εμάς, τα μέλη του καστ. Θα υπάρξουν πολλές ανατροπές στην ιστορία.

- Πώς νιώθεις που εν μέσω κρίσης έχεις δουλειά; Αισθάνομαι πολύ τυχερή όχι μόνο επειδή είμαι από τους λίγους που δουλεύουν, αλλά και επειδή είμαι από τους ακόμη λιγότερους που πληρώνονται γι’ αυτό που κάνουν. Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί κατά πολύ η ανεργία στον κλάδο της τέχνης και του θεάματος, ο οποίος ούτως ή άλλως ανέκαθεν παρείχε ελάχιστες ευκαιρίες εργασίας. Ωστόσο, έχει αυξηθεί επικίνδυνα και ο αριθμός όσων εργάζονται αμισθί ή με τις αμοιβές τους να εκκρεμούν επ’ αόριστον. Προσωπικά εύχομαι να μη βρεθώ πότε σε θέση να παρακαλώ για να πάρω τα δεδουλευμένα μου, αλλά όσο περνά από το χέρι μου δεν θα καταδεχτώ να δουλέψω δωρεάν με την πρόφαση ότι «κάνω τέχνη». Προτιμώ να εργαστώ σε κάποιον άλλο χώρο, να επιστρέψω στα οικονομικά τα οποία έχω σπουδάσει ή να ασχοληθώ με κάτι που δεν με εκφράζει τόσο προκειμένου να βγάλω τα προς το ζην, παρά να αφήσω οποιονδήποτε να εκμεταλλευτεί τον χρόνο και τον κόπο μου και να κερδίσει εις βάρος μου με πρόφαση την κρίση.



Με τους συμπρωταγωνιστές της Αποστόλη Τότσικα και Ανδρέα Γεωργίου

- Πόσο δύσκολο ήταν για σένα να βρεις δουλειά πριν από το «Μπρούσκο»; Ενόσω βρισκόμουν στο πρώτο έτος της δραματικής σχολής, παράλληλα έψαχνα για δουλειά πάνω στο αντικείμενο των σπουδών μου. Δυστυχώς, όμως, δεν βρήκα κάτι. Πολύ σύντομα σταμάτησα να στέλνω βιογραφικά, διότι εν τω μεταξύ πήγα στην πρώτη μου οντισιόν για τη θεατρική παράσταση «Μαουτχάουζεν» και με πήραν. Το «Μπρούσκο» παρουσιάστηκε ενώ φοιτούσα ακόμη στη σχολή και δεν είχα προλάβει να βγω στον χώρο και να ψάξω για δουλειά.

- Πόσο διαφορετική είναι σήμερα η ζωή σου ύστερα από δύο χρόνια «Μπρούσκο»; Το μόνο που έχει αλλάξει είναι ότι με χαιρετάνε και μου μιλάνε άτομα που δεν γνωρίζω προσωπικά. Οι συνήθειές μου δεν άλλαξαν. Τα στέκια μου είναι τα ίδια, οι φίλοι μού συμπεριφέρονται ακριβώς όπως πριν και συνεχίζω να έχω ελάχιστο ελεύθερο χρόνο, όπως και τα προηγούμενα χρόνια λόγω σχολής.

- Σε σόκαρε καθόλου η αναγνωρισιμότητα; Οχι, δεν ήταν η αναγνωρισιμότητα που με σόκαρε, αλλά ορισμένες συμπεριφορές. Το να με χαιρετούν, να με ρωτάνε για τη σειρά, να μου μιλούν είναι πολύ ευχάριστο. Αλλά μερικές φορές η υπερβολική θέρμη του κόσμου και η σύγχυση με τον ρόλο που υποδύομαι οδηγούν σε ακρότητες. Δεν είναι λίγες οι φορές που με έχουν βρίσει για κάτι που έκανε ο χαρακτήρας μου στη σειρά ή θεωρούν πως με ξέρουν καλά επειδή με βλέπουν κάθε μέρα στην τηλεόραση. Οι αδιάκριτες ερωτήσεις με φέρνουν πάντα σε δύσκολη θέση, όπως και η απαίτηση να βγω φωτογραφία μαζί τους ακόμη και μέσα σε τουαλέτες.

- Κατά πόσο σε αγχώνει για το μέλλον η επιτυχία του «Μπρούσκο»;
Θα ήθελα να συνεχίσω να υπάρχω στον χώρο και να καταφέρνω να ζω μέσα από αυτή τη δουλειά. Αυτό είναι «επιτυχία» για μένα και όχι τα νούμερα που μπορεί να κάνει μια σειρά.

- Θυμάσαι κάτι ευτράπελο από τα γυρίσματα;
Ευτράπελα συμβαίνουν σχεδόν καθημερινά και πολλά είναι καταγεγραμμένα από τις κάμερες. Αυτό που σίγουρα δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι όλα τα ταξίδια που έχω κάνει με τη σειρά, ιδιαίτερα αυτό στο Λονδίνο που έγινε μόλις είχαμε αρχίσει. Σε μια σκηνή είχα αναγκαστεί να αλλάξω ρούχα στο πεζοδρόμιο, έξω από το Βig Ben, ανάμεσα σε 5.000 κόσμο. Μια άλλη αλησμόνητη σκηνή είναι όταν μας έπιασε φουρτούνα στην Ταΐλάνδη. Ηταν τόσο σφοδρή θαλασσοταραχή ώστε το σκάφος που μας πήγαινε στο νησάκι για το γύρισμα λίγο έλειψε να ανατραπεί.

- Ποιες είναι οι πιο δύσκολες στιγμές που έχεις περάσει στο «Μπρούσκο»; Δύσκολη ήταν η στιγμή που είχα κλείσει 14ωρο συνεχούς δουλειάς. Πεινούσα φριχτά, έπρεπε όμως να μη διακόψουμε το γύρισμα γιατί θα μας προλάβαινε το σκοτάδι.

- Επί δύο χρόνια κυκλοφορούν φήμες για την προσωπική σου ζωή, ότι έχεις δεσμό με τον Ανδρέα Γεωργίου κ.λπ. Γενικώς, πώς αντιμετωπίζεις τέτοιου είδους καταστάσεις; Παρόλο που έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που ξεκίνησαν, τα δημοσιεύματα επιμένουν σταθερά. Προσωπικά τα αντιμετωπίζω ακριβώς όπως έκανα από την αρχή: δεν απαντώ. Δεν χρειάζεται εμπειρία για να επιλέξω πως δεν θέλω να αναλώνομαι και να αφιερώνω τον χρόνο μου σε αυτά.

- Εχεις βρεθεί ποτέ μπλεγμένη σε ένα ερωτικό τρίγωνο, όπως π.χ. ο Αχιλλέας και η Μελίνα; Οχι, αυτό είναι κάτι που δεν μου έχει συμβεί ποτέ.

- Στον έρωτα ξεπερνάς τα προσωπικά σου όρια;  Τα προσωπικά όρια είναι προσωπικά, διότι ανά πάσα στιγμή μπορούμε να τα αλλάξουμε.

- Τι ζητάς από έναν σύντροφο; Να με αντέχει.

- Στην προηγούμενη συνέντευξη είχες δηλώσει: «Εύχομαι να είμαι συνέχεια ερωτευμένη - αν και σήμερα έχω δώσει προτεραιότητα στη δουλειά μου». Σε ποια κατάσταση είναι σήμερα η προσωπική σου ζωή;
Αλήθεια, είχα πει τέτοιο πράγμα; Πάντως η δουλειά μου παραμένει η κορυφαία προτεραιότητα.

- Πώς βρέθηκες στη Νέα Υόρκη; Κάθε φορά που έχω ένα μεγάλο κενό μεταξύ γυρισμάτων θέλω να κάνω ένα ταξίδι. Με ξεκουράζει απίστευτα, με ανανεώνει και μου αρέσει να γνωρίζω νέους τόπους και ανθρώπους. Πέρασα υπέροχα στις ΗΠΑ.

- Σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά σου σχέδια, ετοιμάζεις κάτι στο άμεσο μέλλον;
Φέτος, εκτός από τη σειρά στον ΑΝΤ1 θα ασχοληθώ ξανά με το θέατρο, στο «Αθηνά», μετά από δύο χρόνια αποχής. Ωστόσο είναι πολύ νωρίς ακόμη για να μπω σε λεπτομέρειες. Μακάρι να περάσουμε όλοι ένα ήσυχο και ευχάριστο καλοκαίρι. Και από Σεπτέμβρη, ας ελπίσουμε πως όλα θα είναι πιο ξεκούραστα και δημιουργικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης