Αλεξ Κάβδας: O cool Alex σε νέες περιπέτειες

Αλεξ Κάβδας: O cool Alex σε νέες περιπέτειες

Ο Αλεξ Κάβδας είναι ο φίλος που θα ήθελες να έχεις. Ξέρει τα πιο ψαγμένα μέρη της Αθήνας και τα παρουσιάζει στο Daily Secret. Θα σου πει ποια είναι η τελευταία τάση της μόδας, η καλύτερη τηλεοπτική σειρά και το νέο τραγούδι που πρέπει να ακούσεις. Πέρασε άλλωστε έξι χρόνια στα περιοδικά ως στυλίστας και τρία ως παρουσιαστής στο MTV Greece. Τα δύο τελευταία χρόνια μπορεί να σου μιλήσει για το θέατρο, καθώς κάνει τα πρώτα του βήματα ως ηθοποιός στο σανίδι. Πολυμήχανος και πολυτάλαντος

Αλεξ Κάβδας: O cool Alex σε νέες περιπέτειες
Αρχές Ιουνίου θα βγει στις διαδικτυακές οθόνες η νέα εκπομπή του Αλεξ Κάβδα, «Χωρίς ανάσα».  «Πρόκειται για μια διαδικτυακή εκπομπή μικρής διάρκειας, 5-6 λεπτών. Θα κάνω γρήγορες ερωτήσεις στους καλεσμένους που θα μας υποδέχονται στον προσωπικό τους χώρο. Μπορεί να μας ανοίγουν το σπίτι τους, να βγαίνουμε στο στέκι τους, να γυμναζόμαστε μαζί τους, να μας ξεναγούν σε μια έκθεση», λέει. Μου εξηγεί πως οι ερωτήσεις θα πέφτουν βροχή και δεν θα αφήνουν τον καλεσμένο να πάρει ανάσα. Παράλληλα ο ίδιος συνεχίζει στη μόνιμη δουλειά του, ως product manager του Daily Secret της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Ποια είναι τα τρία μέρη που θα έδειχνε σε έναν τουρίστα σήμερα; «Σίγουρα θα τον πήγαινα στο “Dinner in the Sky”, στο χαμάμ του Θησείου και σε κάποιο Adventure Room. Είναι πράγματα που δεν τα συναντάς συχνά στο εξωτερικό», απαντά.

Ο Αλεξ μόλις πέρασε στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών γράφτηκε στο Θέατρο των Αλλαγών. Εκεί είχε την καλύτερη καθηγήτρια μιούζικαλ.: την Εβελίνα Παπούλια. Τα περιοδικά προέκυψαν κάπως τυχαία. «Είχα αρχίσει να ψάχνομαι για δουλειά. Μια κοπέλα που ήξερα με είδε εξωστρεφή και κοινωνικό και μου πρότεινε να περάσω για συνέντευξη από το γραφείο της. Ηταν δημοσιογράφος στις εκδόσεις Λυμπέρη. Μου έδωσαν να γράψω δοκιμαστικά ένα κείμενο με τίτλο “Πώς ντύνονται οι γαλαζοαίματοι”. Μάλλον τους άρεσε και μου πρότειναν να συνεργαστώ στο μεγάλο τεύχος των Χριστουγέννων ως εξωτερικός. Ετσι ξεκίνησα στο περιοδικό “Life & Style” και έξι χρόνια μετά είχα γίνει υπεύθυνος μόδας στο “Men’s Health” και συνεργαζόμουν με τη “Vogue” και το “Status”. Εκείνη την περίοδο έπαιξα και στο σίριαλ “Πήρα κόκκινα γυαλιά”», διηγείται.



Πώς, όμως, κατέληξε παρουσιαστής στο ελληνικό MTV; «Πέρασα από τέσσερα ή πέντε casting. Πολύ δύσκολα casting. Κι ανάμεσα σε 2.000 υποψηφίους οι Ευρωπαίοι που είχαν έρθει επέλεξαν εμένα και τη Ναυσικά Λαλιώτη. Η πρώτη μας επίσημη δουλειά ως παρουσιαστές ήταν στη συναυλία του MTV Greece στο Καλλιμάρμαρο, με τους REM, Kaiser Chiefs και Gabriella Cilmi. Είχα πάθει σοκ. Με είχαν βάλει μέσα στο σκοτάδι στο κέντρο του σταδίου, μου είπαν “θα σου μετρήσουμε ανάποδα και με το σήμα ότι βγαίνεις ίσως χρειαστεί να αυτοσχεδιάσεις” και ξαφνικά έπεσαν όλοι οι προβολείς πάνω μου σε ένα κατάμεστο Καλλιμάρμαρο. Ηταν από τα πιο τρομακτικά πράγματα που έχω ζήσει. Κάναμε τέσσερις διαφορετικές εκπομπές τότε. Και για δύο μήνες και ραδιόφωνο», θυμάται.
Κλείσιμο

Και πώς βρέθηκε αυτό το εναλλακτικό παιδί στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη; «Κοίτα, δεν ξέρω τι ορίζεται ως εναλλακτικό και τι ως mainstream. Εναν χρόνο πριν βγω στην Ελένη είχα πάει σε ραντεβού για μια θέση μόδας. Δεν συνεργαστήκαμε τότε. Την επόμενη χρονιά, όμως, με φώναξαν επίσημα για θέση παρουσιαστή. Ηταν μεγάλη ευθύνη αυτή η δουλειά. Ναι, είμαι εργασιομανής. Το έχω πάρει από τον πατέρα μου».

Πώς χειρίστηκε το θέμα της αναγνωρισιμότητας; «Ντρέπομαι. Είναι φυσιολογικό να σου μιλήσει κάποιος στον δρόμο, να πείτε ένα γεια. Στο θέατρο τρελαίνομαι με το χειροκρότημα. Θέλω να φύγω από τη σκηνή. Στις προσωπικές στιγμές μου είμαι πιο εσωστρεφής. Παίζω στην παράσταση “Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας” και ο ρόλος μου είναι μια συρραφή διάφορων άλλων ρόλων. Είναι η δεύτερη φορά που παίζω σε θεατρική παράσταση, αν εξαιρέσεις τις σχολικές. Με τον Αλέξανδρο Κοέν, τον σκηνοθέτη της παράστασης, είχαμε συνεργαστεί και στον “Τίμωνα τον Αθηναίο”. Προσωπικά, το θέατρο μου φαίνεται ελεγχόμενη κατάσταση. Βλέπεις άμεσα αν περνάει καλά ο θεατής. Στην τηλεόραση είσαι εσύ και μια κάμερα. Φέτος νιώθω ότι πατάω πιο γερά στα πόδια μου στο θέατρο. Είναι ωραίο το κλίμα. Μοιράζομαι το ίδιο καμαρίνι με τον Φαίδωνα Κεφαλέα και γελάμε πολύ. Ερχεται ο Δημήτρης Πιατάς και μας λέει τις ιστορίες του. Η Μίρκα Παπακωνσταντίνου είναι πολύ αγαπησιάρα και νοιάζεται για μας. Γενικά μου αρέσει, φροντίζω γι’ αυτό, θέλω να είμαι πάντα επαγγελματίας, δεν μπορώ να βγαίνω μη καλός», αναφέρει.

Τι σχεδιάζει για το καλοκαίρι και την επόμενη σεζόν; «Τον Ιούνιο και τον Ιούλιο θα έχω τα γυρίσματα της εκπομπής “Χωρίς ανάσα”, θα χαιρόμουν να κάνω κάτι θεατρικά αλλά δεν επείγομαι. Με το καλό να έρθουν όλα και από Σεπτέμβρη βλέπουμε. Μακάρι να κάνουμε μερικές παραστάσεις ακόμη με τη “Γηραιά κυρία” το φθινόπωρο. Οσο για τις καλοκαιρινές διακοπές, θα τις περάσω σε γάμους καλών φίλων. Είμαι κλεισμένος όλα τα Σαββατοκύριακα αλλά ευτυχώς παντρεύονται σε νησιά. Στα πάρτυ είμαι σίγουρα ο πρωταγωνιστής».

info: «Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας», θέατρο «Βρετάνια», Πανεπιστημίου 7, τηλ.: 2103221579. Εως την Κυριακή 31 Μαΐου. Παρασκευή στις 21.15 (λαϊκή), Σάββατο στις 21.15, Κυριακή στις 19.15
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης