Μαρία Κορινθίου: Ο ρόλος της μοιραίας τής πάει πολύ

Μαρία Κορινθίου: Ο ρόλος της μοιραίας τής πάει πολύ

Η Μαρία Κορινθίου ανακοινώνει τη συμμετοχή της στο νέο σίριαλ του STAR, μοιράζεται τις σκέψεις της για την πρόταση που δέχτηκε από τον ΑΝΤ1 για το «Dancing with the stars», κάνει μια αναδρομή στις σέξι φωτογραφήσεις του παρελθόντος και μιλάει για τη νέα σειρά κοσμημάτων και αξεσουάρ που ετοιμάζει

Μαρία Κορινθίου: Ο ρόλος της μοιραίας τής πάει πολύ
Με τη Μαρία γνωριστήκαμε μέσω κοινών φίλων όταν γύρισε από Αμερική, την εποχή που προσπαθούσε να κάνει τα πρώτα της βήματα. Γνήσιο θηλυκό, ατίθαση, μαχητική και πάντα απρόβλεπτη στις αποφάσεις της, δέκα χρόνια αργότερα είναι πιο κατασταλαγμένη και συγκροτημένη από ποτέ, με φιλόδοξα σχέδια και πάντα έτοιμη για νέα ξεκινήματα. 

- Πώς και σε βρίσκουμε ακόμα στην Αθήνα; Ξεκινάω γυρίσματα μετά τις 25 Αυγούστου για την καινούρια σειρά του STAR. Θα λέγεται «Ομερτά» ή «Ορκος σιωπής» -δεν έχουν καταλήξει ακόμα- και η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Βασιλειάδη. Πρόκειται για μια καθημερινή δραματική σειρά στην οποία συμμετέχουν -μεταξύ άλλων γνωστών ονομάτων που δεν είναι ακόμα ανακοινώσιμα- η Κάτια Δανδουλάκη και ο Παναγιώτης Μπουγιούρης. Θα υποδύομαι την Ελένη, τη γυναίκα του Μπουγιούρη, η οποία βρίσκεται ξαφνικά μεταξύ δύο αντρών. Μοιραίος ρόλος πάλι. 
- Εχεις παντρευτεί, έχεις γίνει μητέρα και παρ’ όλα αυτά δεν έχεις χάσει τον ρόλο της μοιραίας γυναίκας. Νομίζω ότι είναι η εικόνα που δεν έχει αλλάξει από το παρελθόν. 
Κλείσιμο
- Αλήθεια, έχεις μετανιώσει για τις σέξι φωτογραφήσεις; Οχι, γιατί όταν είσαι νέος έχεις άλλο σκεπτικό - είσαι πιο παρορμητικός και έχεις διαφορετική προσέγγιση. Οσο μεγαλώνεις σαφέστατα αλλάζεις, ωριμάζεις και θέτεις άλλες προτεραιότητες. Δεν μπορώ να αποποιηθώ κάτι από το παρελθόν μου γιατί δεν θα μου έκανες αυτή τη στιγμή συνέντευξη. Τη δεδομένη φάση ήταν επιλογή μου, το πίστευα και το ήθελα. 
- Ο σύζυγός σου, Γιάννης Αϊβάζης, τι λέει γι’ αυτές; Ο Γιάννης είναι πουριτανός. Τις κοιτάζει ως κάτι που είναι πριν από αυτόν. Οταν τις βλέπει δεν του είναι ευχάριστο και το καταλαβαίνω. Ο Γιάννης είναι κλασικός άντρας, δεν είναι καθόλου open στις σέξι φωτογραφήσεις.
- Δημοσιεύματα σε θέλουν να συμμετέχεις στο «Dancing with the stars». Εχω κάνει μια πρώτη συζήτηση, αλλά είναι όλα στον αέρα. Είναι ακόμα νωρίς και δεν σου κρύβω ότι κάθε χρόνο συζητάω για το «Dancing», όπως και η μισή σόουμπιζ.
- Θα ήθελες να συμμετέχεις στο σόου; Λατρεύω τον χορό - είναι η μόνη γυμναστική που μου αρέσει. Ο χορός για μένα είναι τρόπος έκφρασης, εκτόνωσης και θα ήθελα να συμμετάσχω γιατί πρόκειται για ένα ωραίο σόου. Είναι ένα φαντασμαγορικό project με υψηλή τηλεθέαση, ενδιαφέρει το κοινό και προσφέρει αναγνωρισιμότητα στους συμμετέχοντες. Οσοι τους κατακρίνουν, ας κοιτάξουν τον εαυτό τους. 
- Κατά καιρούς έχουν υπάρξει πολλά αρνητικά δημοσιεύματα για σένα. Πώς τα αντιμετωπίζεις; Υπάρχουν στιγμές που με θυμώνουν και άλλες που αδιαφορώ. Δύο όμως είναι τα πραγματικά άσχημα. Το πρώτο, εναντίον του οποίου κινηθήκαμε και νομικά με τον Γιάννη, ήταν ένα δημοσίευμα που είχε τίτλο: «Ο Αϊβάζης και η Κορινθίου σπρώχνουν το παιδί τους στο εμπόριο για 20.000 ευρώ». Τα άλλα  -δεν είναι ένα μόνο αλλά πολλά- είναι αυτά που με χωρίζουν συνέχεια με τον Γιάννη. Από το ξεκίνημα της σχέσης μας γράφουν ότι χωρίζουμε. Γελάω γιατί πριν από έναν μήνα πάλι με χώρισαν.
- Η κόρη σου Ισμήνη είναι 6 ετών και πάει σε παιδικό σταθμό. Σε λίγο καιρό θα αρχίσει να καταλαβαίνει και μπορεί να φτάσει στα αυτιά της κάτι απ’ όσα γράφονται. Πώς θα το διαχειριστείς; Με ενοχλεί το ότι πρέπει να απολογούμαι σε κάθε δημοσίευμα, αλλά η Ισμήνη ευτυχώς δεν το αντιλαμβάνεται ακόμα. Οταν θα φτάσει στο σημείο να καταλαβαίνει το τι συμβαίνει όχι απλώς θα βγάλω νύχια, εκεί θα κατασπαράξω. Αν έρθει το παιδί μου και μου πει ότι άκουσε οτιδήποτε τέτοιο, δεν θα υπολογίσω τίποτα.
- Θεωρείς ότι έχετε διαχειριστεί λάθος την εικόνα σας με τον Γιάννη Αϊβάζη; Βασικά δεν διαχειριστήκαμε ποτέ την εικόνα μας ως ζευγάρι. Ολα έγιναν από μόνα τους. Δεν πουλήσαμε τίποτα. Δεν θα μπαίναμε ποτέ σ’ αυτή τη διαδικασία. Στην αρχή της σχέσης μας είχαμε κάνει κάποιες φωτογραφήσεις γιατί είμαστε και οι δύο ηθοποιοί. 
- Φέτος ήταν η πρώτη φορά που δούλεψες στο θέατρο μαζί με τον άντρα σου, στην παράσταση «Ανω... κάτω». Αντιμετωπίσατε δυσκολίες; Από το ξεκίνημα της σχέσης μας έχουμε δεχτεί πολλές προτάσεις να δουλέψουμε μαζί. Από τηλεοπτική σειρά, κινηματογραφική ταινία και θέατρο. Από δική μας επιλογή είχαμε αρνηθεί γιατί δεν θέλαμε να μπλέξουμε τη δουλειά με την προσωπική μας σχέση. Μετά από έξι χρόνια αποφασίσαμε να δουλέψουμε μαζί καθώς νιώθουμε ότι τώρα μπορούμε. Με τον Γιάννη προσπαθούσαμε επί δύο βδομάδες να βρούμε τις ισορροπίες μας ως επαγγελματίες, πώς να δουλέψουμε μαζί πάνω στη σκηνή. Στην αρχή είχαμε διαφωνίες, αλλά σύντομα βρήκαμε τον ρυθμό μας. Μάλιστα το θεατρικό πήγε τόσο καλά που θα συνεχιστεί κάθε Δευτέρα και Τρίτη από τα τέλη Σεπτεμβρίου στο θέατρο Βεάκη. 
- Τελικά τι σε κέρδισε στον άντρα σου και έχεις μείνει μαζί του; Η αλήθεια του, η καθαρότητά του. Νιώθω ότι έχω έναν πραγματικό άντρα δίπλα μου. 
- Πόσο δύσκολη ήταν η αρχή, δεδομένου ότι έμεινες γρήγορα έγκυος και παντρευτήκατε; Είναι δύσκολο για όλα τα ζευγάρια. Αλλάζουν τα πάντα. Αναθεωρείς τις προτεραιότητές σου, φεύγει ο εγωισμός. Νομίζω ότι το παιδί μάς ωρίμασε. Νιώθω ότι ολοκληρώθηκα ως γυναίκα. Επίσης έμαθα να μην ασχολούμαι με μικρότητες. Δυσκολεύτηκα πολύ με την εγκυμοσύνη μου. Είχα ζαλάδες, λιποθυμίες και εμετούς μέχρι τον όγδοο μήνα. Πήγα στο νοσοκομείο με αφυδάτωση, ενώ έπαθα μέχρι και ακράτεια. Ευτυχώς ιατρικά ήμουν OK και δεν είχα επιπλοκές. Είχα επίσης νεύρα καθώς προσπαθούσα να συμβιβαστώ με την ιδέα ότι είμαι έγκυος.
- Πέρασες επιλόχεια κατάθλιψη; 
Επαθα βαριά κατάθλιψη. Ευτυχώς με βοήθησε ο Γιάννης, ο οποίος έκανε πολύ μεγάλη υπομονή. Χρειάζεται να αγαπάς πολύ τη γυναίκα σου για να το κάνεις αυτό. Επίσης με βοήθησε το οικογενειακό περιβάλλον αλλά και η παρουσία του παιδιού. Είναι γεγονός ότι πολλά ζευγάρια χωρίζουν μετά το παιδί. 
- Στα 24 χρόνια σου έλεγες ότι δεν ήθελες γάμο και παιδιά. Τι μεσολάβησε; Ούτε να το συζητήσω δεν ήθελα. Ελεγα «σιγά μη παντρευτώ και κάνω παιδιά!». Ακουγα παιδί και οικογένεια και έστριβα στη γωνία. Τελικά, όμως, είναι αυτό που με ηρέμησε. Ημουν υπερβολικά ατίθαση και δεν συμβιβαζόμουν εύκολα. Το παιδί έφερε ισορροπία στη ζωή μου. Εχω μεγάλο έρωτα με την κόρη μου.
- Πόσο δύσκολο είναι να συνδυάζεις οικογένεια και δουλειά; Πολύ δύσκολο, γιατί δεν έχω γυναίκα στο σπίτι. Ευτυχώς υπάρχουν οι γιαγιάδες. Γενικά γίνομαι λίγο τιραμόλας, αλλά αξίζει τον κόπο. Ηθελα μέχρι τα έξι της χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων διαμορφώνεται ο χαρακτήρας ενός παιδιού, να είμαι εκεί. Χωρίς να κατακρίνω φυσικά τις γυναίκες που δεν έχουν την πολυτέλεια της ενεργής παρουσίας των γιαγιάδων. 
- Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή που έχεις περάσει; Οταν σπούδαζα στην Αμερική. Ηταν σκληρά τα πράγματα. Ημουν μόνη μου σε μια ξένη χώρα, χωρίς χρήματα, πάλευα για τις σπουδές και την επιβίωσή μου και συναντούσα πολλά εμπόδια. Δεν είχα μόνο το πρόβλημα των χρημάτων, αλλά και αυτό με τη βίζα μου. Πραγματικά μάτωσα. Πέρασα από δικαστήρια για την παραμονή μου εκεί αφού κυνηγούσα το όνειρό μου και έμεινα συνολικά έξι χρόνια σε Βοστόνη, Νέα Υόρκη και Νιου Τζέρσι. Στο τέλος με έδιωξαν λόγω βίζας. Βέβαια ήταν πανεπιστήμιο ζωής. Με σκληραγώγησε και με έκανε να φτάσω εδώ που είμαι σήμερα. 
- Σου κακοφάνηκε όταν έφυγες από την Αμερική; Επαθα κατάθλιψη και από τη στενοχώρια μού έπεφταν τα μαλλιά και πάχυνα. Εκλαιγα από το πρωί ως το βράδυ. Οταν ηρέμησα, ξεκίνησα δειλά-δειλά με το ραδιόφωνο, στο πλάι του Μιχάλη Τσαουσόπουλου και το ένα έφερε το άλλο. Μέχρι τη στιγμή που γνώρισα τον Γιάννη ετοίμαζα τα χαρτιά μου για να φύγω ξανά για Αμερική. Εβαλα και τον Γιάννη στο τριπάκι να φύγουμε και ετοιμάζαμε τα χαρτιά μας αλλά έμεινα έγκυος. 
- Τι νέο ετοιμάζεις; Φτιάχνω τη δική μου σειρά γυναικείων κοσμημάτων και αξεσουάρ «Μαρία Κορινθίου». Η συλλογή περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- βραχιόλια, δαχτυλίδια, σκουλαρίκια και τσάντες. Θα πωλούνται από Σεπτέμβριο σε e-shop και επιλεγμένα καταστήματα. Είναι κάτι που είχα χρόνια στο μυαλό μου ως σκέψη και αποφάσισα φέτος να την υλοποιήσω. Ηθελα να κάνω κάτι επιχειρηματικό καθώς στη δουλειά του ηθοποιού τα πάντα είναι ρευστά. Δεν δηλώνω σχεδιάστρια, ούτε είναι κάτι το οποίο έχω σπουδάσει. Είναι μια νέα επιχειρηματική δραστηριότητα που προκύπτει καθαρά από προσωπική ανάγκη. Εννοείται φυσικά πως και οι τιμές θα είναι ανάλογες των καιρών και προσιτές σε όλο τον κόσμο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης