Γιώτα Τριγώνη:Η «γαλάζια» οδοντίατρος των διασήμων

Γιώτα Τριγώνη:Η «γαλάζια» οδοντίατρος των διασήμων

Είναι σέξι, μελαχρινή, από τζάκι, τομεάρχης Ευρυτανίας της Ν.Δ. και έχει κατά καιρούς απασχολήσει τα δημοσιεύματα με την προσωπική της ζωή.Το πρόσφατο selfie της με τον Αντώνη Σαμαρά έχει μπει ήδη στο άλμπουμ της φιλόδοξης πολιτικού, που δικαιωματικά πλέον της ανήκει ο τίτλος της Καρντάσιαν της πολιτικής 

Γιώτα Τριγώνη:Η «γαλάζια» οδοντίατρος των διασήμων
Για όποιον γνωρίζει τη Γιώτα Τριγώνη, η πρωτοβουλία της να ζητήσει από τον πρωθυπουργό να ποζάρουν από κοινού στην κάμερα του κινητού της τηλεφώνου δεν προκαλεί καμία εντύπωση. Αντιθέτως.

Το περίεργο θα ήταν να μην του το ζητήσει, δεδομένης της φυσικής της ροπής να αρέσκεται στις συναναστροφές με ανθρώπους που διαθέτουν αξιώματα, επωνυμία, κύρος, οικονομική επιφάνεια και επιρροή. Ουδέν μεμπτόν βέβαια, αφού η τομεάρχης Ευρυτανίας της Ν.Δ. έχει όλα τα προσόντα, φυσικά και επίκτητα, για να βάζει ψηλά τον πήχη των φιλοδοξιών της, είτε αυτές αφορούν στην προσωπική της ζωή είτε στην κοινωνική και επαγγελματική της ανέλιξη. Η εντυπωσιακή της εμφάνιση και το ακόμα πιο εντυπωσιακό βιογραφικό της, τουλάχιστον όπως η ίδια το παρουσιάζει, είναι τα σούπερ όπλα στη φαρέτρα της νεόκοπης πολιτικού. Απόφοιτος της Οδοντιατρικής με ειδικότητα στη Στοματολογία, με σπουδές στη Σερβία και στην Αυστρία και πρακτική στο Λος Αντζελες, η Γιώτα Τριγώνη προέρχεται από οικογένεια οδοντιάτρων, αφού το ίδιο επάγγελμα εξασκούν ο πατέρας της και οι δύο αδερφοί της, με έδρα μάλιστα το ελιτίστικο Λιχτενστάιν. Για όσους δεν γνωρίζουν, το μικροσκοπικό αυτό κρατίδιο φημίζεται για την παρασκευή οδοντιατρικών υλικών και πορσελάνης. Είναι μάλιστα ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα παραγωγής στον κόσμο, όπως πληροφορηθήκαμε πρόσφατα από την ίδια. Ως εκ τούτου, η πολυπράγμων οδοντίατρος, που παράλληλα έχει και επιχειρηματική δράση στην Τουρκία, αφού είναι μέτοχος στο ξενοδοχείο «And» της Κωνσταντινούπολης, έχει μόνιμη έδρα το Λιχτενστάιν και τη γειτονική Ελβετία, όπου έχει την ευκαιρία να έρχεται σε επαφή με πλήθος διασημοτήτων που, ως γνωστόν, δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο λαμπερό χαμόγελο και την κάτασπρη οδοντοστοιχία. Προσόντα απαραίτητα όχι μόνο για κάθε σταρ που βρίσκεται αδιαλείπτως στο στόχαστρο των φωτογραφικών φακών και της δημοσιότητας, αλλά και για όποιον είτε θέλει να ανήκει στον κύκλο τους είτε απλώς φροντίζει επιμελώς την εμφάνιση και τη φωτογένειά του. 

Κλείσιμο


Οταν διαφήμιζε την Τουρκία 

Και η λήψη φωτογραφιών, όμως, είναι, όπως φαίνεται, μια αγαπημένη ενασχόληση της Γιώτας Τριγώνη, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο - σε σημείο που στο παρελθόν την έβαλε σε μπελάδες. Αυτό συνέβη όταν έγινε ακόμα και θέμα στην τουρκική εφημερίδα «Hurriyet» για τον σάλο που προκάλεσε στην Ελλάδα πρωταγωνιστώντας σε καμπάνια προώθησης της ξενοδοχειακής μονάδας της οποίας είναι μέτοχος στην Κωνσταντινούπολη, καλώντας το κοινό να προτιμήσει τον Βόσπορο για τις διακοπές του. Το σκάνδαλο φυσικά δεν ήταν το γεγονός ότι μια μέτοχος ανέλαβε και ρόλο μοντέλου, αλλά το ότι η προβολή της εν λόγω καμπάνιας συνέπεσε με μια άλλη ιδιότητα που κατείχε το 2013 η κυρία Τριγώνη, εκείνη της τομεάρχη Δωδεκανήσου με το κόμμα της Ν.Δ. Τα αρνητικά δημοσιεύματα αλλά και η έντονη ενόχληση στελεχών του κόμματος που την έβλεπαν να προωθεί τον τουρισμό στην Τουρκία και ουχί στα ελληνικά νησιά ανάγκασαν τη φλογερή μελαχρινή σε παραίτηση. Η ίδια είχε δικαιολογηθεί σχετικά ως εξής: «Στην ξενοδοχειακή αυτή επιχείρηση στην Τουρκία είμαι μέτοχος και όχι ένα μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε απλώς για μια διαφημιστική καμπάνια. Οι φωτογραφίες αυτές έχουν τραβηχτεί πριν από έναν χρόνο και όχι φέτος. Αποτελούν λοιπόν μέρος μιας επαγγελματικής φωτογράφησης που κάναμε μετά από απόφαση όλων των μετόχων, που επιθυμούσαν εγώ να είμαι το βασικό πρόσωπο. Ολη αυτή η καμπάνια και το βίντεο προβλήθηκαν μόνο στην Τουρκία και όχι στην Ελλάδα. Τώρα αν εγώ κάνω προβολή της Κωνσταντινούπολης, τότε όλα τα κανάλια με τα τουρκικά σίριαλ που μας παρουσιάζουν καθημερινά τι κάνουν; Για να καταλάβω κι εγώ. Ουδέποτε έκανα προβολή στην Τουρκία με τον τρόπο που κάποιοι θέλουν να εννοούν και να πιστεύουν. Τη μοναδική προβολή που έχω κάνει είναι στη χώρα μου μέσα από την έκθεση φωτογραφίας που θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη στις 6 και 8 Σεπτεμβρίου με τον τίτλο “Athens through my eyes”.



Με κατηγόρησαν πως ακόμη και μέσα από αυτή την έκθεση της φωτογράφου Αννας Γαλανού προβάλλω τον εαυτό μου. Λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να ασχολούμαι με ό,τι λέει ο καθένας που εκπροσωπεί τα δικά του συμφέροντα. Παραιτήθηκα λοιπόν από τομεάρχης, αφού θεωρώ πως δεν μπορώ εγώ να ακυρώσω και να απαξιώσω τη δουλειά μου στην Κωνσταντινούπολη και όχι μόνο με αφορμή τα καθήκοντά μου. Παραιτούμαι γιατί δεν μπορώ να σταματήσω να κάνω τη δουλειά μου στο εξωτερικό». Η έκθεση φωτογραφίας στην οποία αναφερόταν τότε η φιλόδοξη οδοντίατρος η αλήθεια είναι ότι δείχνει ελάχιστα στιγμιότυπα από τις απλές καθημερινές γωνιές της Αθήνας, αφού στις περισσότερες λήψεις το βλέμμα πέφτει κυρίως στην ίδια και στην γκαρνταρόμπα της παρά στις ταπεινές αυτές γραφικές εικόνες της πόλης. Για άλλη μια φορά τα φωτογραφικά της ενσταντανέ έγιναν αντικείμενο σχολιασμού, αλλά η ίδια διόλου πτοήθηκε. Οπως μάλιστα διαβάζουν και οι 8.048 followers στο Twitter της, όπου η ίδια, όπως συνηθίζουν αρκετά δημόσια πρόσωπα, αναρτά όλα τα δημοσιεύματα που την αφορούν, κάλεσε ακόμα και τη Γιάννα Αγγελοπούλου στην έκθεση που, μεταξύ άλλων, θα γινόταν στην Κωνσταντινούπολη, αφού τη σιδηρά κυρία του 2004 την είχε γνωρίσει, όπως μας πληροφορεί το δημοσίευμα, στην Ελβετία. Στο Twitter της η Γιώτα Τριγώνη φυσικά πόσταρε και το περίφημο selfie που έβγαλε με τον πρωθυπουργό, ένα ενσταντανέ που πήρε πολύ μεγάλη δημοσιότητα, αφού όσοι φωτογράφοι ήταν παρόντες στην παρουσίαση του -σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας- ευρωψηφοδελτίου της Ν.Δ., στις 15 Απριλίου, έσπευσαν με τη σειρά τους να απαθανατίσουν το στιγμιότυπο. 


Η περίφημη έκθεση φωτογραφίας είχε στόχο την προβολή της Αθήνας μέσα από τα μάτια της Γιώτας Τριγώνη, ωστόσο πρόκειται μάλλον για την προβολή της ίδιας της φωτογράφου,που ποζάρει πάντα σε πρώτο πλάνο

Το όνομα της Γιώτας Τριγώνη ήρθε έντονα τα δημοσιεύματα το 2009 όταν υπήρξε για έναν περίπου χρόνο σύντροφος του Νίκου Αλιάγα. Η σχέση τους απασχόλησε τον Τύπο λόγω της φήμης του παρουσιαστή, ενώ το ίδιο απασχόλησε και ο γάμος της με τον μπασκετμπολίστα Λάζαρο Αγαδάκο. Ο εν λόγω γάμος, που ήρθε λίγο μετά τον χωρισμό της, όσο γρήγορα προχώρησε άλλο τόσο γρήγορα έληξε, και μάλιστα σε εχθρικό κλίμα. Η διένεξη της οδοντιάτρου με την οικογένεια Αγαδάκου είναι γνωστή σε όλους, αφού η υπόθεση είχε βρεθεί στο επίκεντρο της επικαιρότητας. Αυτό όμως που δεν είναι γνωστό είναι η σχέση που εκείνη διατηρούσε με τον σημερινό υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. 



Διαφημίζοντας το ξενοδοχείο στην Κωνσταντινούπολη στο οποίο είναι μέτοχος προκάλεσε σάλο, καθώς την ίδια περίοδο ήταν και τομεάρχης Δωδεκανήσου

Είναι Νοέμβριος του 2007 και η γοητευτική οδοντίατρος βρίσκεται για ολιγοήμερο ταξίδι στη Βόρεια Ευρώπη συντροφιά με τον τότε βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Είναι άνετη, χαμογελαστή και δεν σταματά να κάνει selfie στα προσόντα της -επαγγελματικά και οικονομικά- αφήνοντας εντυπωσιασμένους όσους την ακούν. Μιλάει ακατάπαυτα για τις σπουδές της στην Αυστρία, την πρακτική της άσκηση στο Λος Αντζελες, τα επαγγελματικά ταξίδια της στην Ελβετία, την οικογενειακή κλινική οδοντιατρικής στο Λιχτενστάιν, με πελάτες της τον Μίκαελ Σουμάχερ, τη βασιλική οικογένεια του εν λόγω κρατιδίου και πολλούς αστέρες του Χόλιγουντ. Η σχέση της Γιώτας Τριγώνη με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη δεν θα κρατήσει πολύ, σε αντίθεση με την ακατάπαυστη επιθυμία της για αυτοπροβολή και επώνυμους φίλους, ένας εκ των οποίων υπήρξε για ένα φεγγάρι και ο Ματέο Παντζόπουλος, με τον οποίο συνήθιζε να συντρώγει σε κεντρικά εστιατόρια του Κολωνακίου. Παρ’ όλα αυτά, όσο οι άνδρες της υψηλής κοινωνίας έμεναν το στόμα ανοιχτό μπροστά στο φαινόμενο «Γιώτα Τριγώνη» τόσο οι κυρίες της εν λόγω κοινωνίας έτρεφαν αμφιβολίες για εκείνην, παίρνοντας όρκο πως το ενδυματολογικό στυλ της όσο και η υπερβολική τάση της για αυτοπροβολή δεν ταίριαζαν με μια κυρία των τιμών προερχόμενη από το μαγικό πριγκιπάτο των Αλπεων. 

Στο ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ

Μπορεί βέβαια όλα αυτά να μην είναι τίποτα άλλο από γυναικείες κακεντρέχειες, αφού η εμφανής φωτογένεια της όμορφης τομεάρχη προκαλεί τον θαυμασμό των ανδρών και τη μήνη των γυναικών που επίμονα θυμούνται την ατυχή σχέση της με τον ΛΑΟΣ. Είναι λίγο πριν από τις εκλογές του 2012 όταν η ίδια εμφανίζεται στα γραφεία του ΛΑΟΣ ζητώντας επίμονα να συναντήσει τον πρόεδρο του κόμματος Γιώργο Καρατζαφέρη. Οταν καταφέρει να κλείσει το πολυπόθητο ραντεβού, ζητάει από τον κ. Καρατζαφέρη να τη συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, υπογραμμίζοντας τις φοβερές διασυνδέσεις με τα κανάλια και τους δημοσιογράφους και τη μοναδική ευχέρειά της στον τομέα των δημοσίων σχέσεων. Οι μέρες που περνά στα γραφεία της Καλλιρρόης δεν πρέπει να είναι και οι καλύτερες ούτε για εκείνην, ούτε και για τους ανθρώπους του κόμματος, οι οποίοι μιλούν για «μία δίχως λόγο και αιτία απρόσιτη και υπερβολικά σνομπ γυναίκα που δεν έχει τη δύναμη να συγκινήσει ούτε και να πείσει τον απλό κόσμο ότι νοιάζεται για τα προβλήματά του». Οι φόβοι των επικεφαλής του ΛΑΟΣ επιβεβαιώνονται λίγο καιρό αργότερα, όταν στις εκλογές του Μαΐου λαμβάνει, παρά τις δυνατές δημόσιες σχέσεις της, το απίστευτα χαμηλό νούμερο των 373 σταυρών - την προτίμησε μόλις το 1,3% από τους 28.435 πολίτες που έριξαν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ. Η ίδια, πάντως, δεν δείχνει να σπαταλά ενέργεια ασχολούμενη με τα όποια δυσμενή σχόλια προκαλεί η παρουσία της και προτιμά να απολαμβάνει τη ζωή στην αγκαλιά του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης