Και οι 8 είναι υπέροχες

Και οι 8 είναι υπέροχες

Η Ανι Λίμποβιτς πήρε τα βουνά και τα βοσκοτόπια της αγγλικής εξοχής παρέα με τις τραγουδίστριες Ρίτα Ορα, και Ανι Λένοξ, την οσκαρική ηθοποιό Εμα Τόμσον, το σούπερ μόντελ Αλεκ Γουέκ, τη διευθύντρια περιοδικού μόδας Λούλου Κένεντι, τη σεφ Ρέιτσελ Κου, τη βαρόνη Λόρενς του Κλάρεντον και τη μηχανικό που σχεδίασε το Shard, Ρόμα Αγκραγολ. Το αποτέλεσμα; Μια υπέροχη καμπάνια ανοιξιάτικης μόδας   

Και οι 8 είναι υπέροχες
Με μία ωδή στον μοδάτο μινιμαλισμό των 90s (δες Celine) και οκτώ αναγνωρίσιμες γυναίκες έξω από τα σύνορα του Νησιού, το αγγλικό πολυκατάστημα «Marks & Spencer» υποδέχεται την Ανοιξη 2014. Η Ανι Λίμποβιτς ή αλλιώς η πιο ταλαντούχα γυναίκα φωτογράφος ξεκίνησε τη συνεργασία με το πολυκατάστημα-θεσμό πέρυσι φωτογραφίζοντας για την καμπάνια Britain’s Leading Ladies την εκκεντρική καλλιτέχνη Τρέισι Εμιν και την ανυπέρβλητη Ελεν Μίρεν. Φέτος το line up είναι φαντασμαγορικό.

Η Λούλου Κένεντι με το στυλ-επιτομή του λονδρέζικου cool, η νεραϊδονονά της βρετανικής μόδας, αφού έχει πάρει υπό την προστασία της άγνωστους σχεδιαστές μετατρέποντάς τους σε σταρ, είναι η διευθύντρια του περιοδικού μόδας «Love». Επίσης, εποπτεύει το Fashion East, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που χρηματοδοτεί νέους Βρετανούς σχεδιαστές. Της οφείλουν πολλά η Simone Rocha και ο Τζόναθαν Σόντερς. Αυτή είναι υπεύθυνη για την επιτυχία του London Fashion Week.

Η επιδραστική τραγουδοποιός και ακτιβίστρια Ανι Λένοξ εδώ και τρεις δεκαετίες παραδίδει μαθήματα στυλ για φερέλπιδες ροκ σταρ. Οι πωλήσεις των δίσκων της ξεπερνούν τα 80.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως και δικαιωματικά της ανήκει ο τίτλος της «πιο επιτυχημένης Βρετανίδας καλλιτέχνιδας της αγγλικής μουσικής βιομηχανίας». Το 2011 τιμήθηκε για το ακτιβιστικό έργο της στον αγώνα ευαισθητοποίησης για τους φορείς AIDS στην Αφρική. Το στυλ της ηθοποιού Εμα Τόμσον είναι μοναδικό, έχει κερδίσει τις καρδιές των θεατών σε όλο τον κόσμο παίζοντας στις ταινίες «Harry Potter», «Love Actually» και «Απομεινάρια μιας μέρας». Είναι η διεθνής πρέσβειρα της ActionAid. Ακόμη προσπαθούμε να συνέλθουμε από τον λόγο που εκφώνησε μεθυσμένη στις Χρυσές Σφαίρες, κρατώντας το Louboutin στο χέρι.

Η 23χρονη τραγουδίστρια Ρίτα Ορα, που προτάθηκε για τρία βραβεία στα Brit 2013, έχει το πιο τολμηρό στυλ στη μόδα και οι φωτογράφοι δεν σταματούν να την απαθανατίζουν στις δημόσιες και ιδιωτικές στιγμές της. Ειδικά, όταν φορά vintage τουαλέτες με κόψιμο ως τον γοφό χωρίς εσώρουχο.

Κλείσιμο


Η σεφ Ρέιτσελ Κου αποφοίτησε από το Saint Martin’s και δούλεψε με επιτυχία ως PR στον χώρο της μόδας. Τα βιβλία μαγειρικής που έχει γράψει ξεπουλούν στο Παρίσι και, όταν δούλευε στην τσαγερί «La Cocotte», δεν μπορούσες να βρεις τραπέζι. Σήμερα, παρουσιάζει το τηλεοπτικό σόου μαγειρικής «The little Paris kitchen». Η βαρόνη Λόρενς του Κλάρεντον διοργανώνει εκστρατείες για τα ανθρώπινα δικαιώματα και είναι ισόβιο μέλος της Βουλής των Λόρδων. Ο γιος της δολοφονήθηκε το 1993 και έκτοτε εκείνη εργάζεται με πάθος για το φιλανθρωπικό ίδρυμα με την επωνυμία «Stephen Lawrence Charitable Trust». Το περιζήτητο σούπερ μόντελ Αλεκ Γουέκ δραπέτευσε στα 14 της από τον εμφύλιο εφιάλτη της χώρας της, του Σουδάν, και εντελώς τυχαία ξεκίνησε να δουλεύει στη βιομηχανία της μόδας, όταν ένας ατζέντης τη σταμάτησε σε πάρκο του Λονδίνου. Το 1997 το MTV την ανακήρυξε Μοντέλο της Χρονιάς και ήταν το πρώτο μοντέλο από την Αφρική που φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο του αμερικανικού «Elle». Πλέον είναι Πρέσβειρα Καλής Θέλησης του UNHCR.  Τέλος, η Ρόμα Αγκραγολ, μηχανικός σχεδίασης και σύμβουλος καριέρας, είναι μια γυναίκα που αποζητά την πρακτική απλότητα στο στυλ της. Το Institute of Structural Engineers τής απένειμε το βραβείο της Καλύτερης Νέας Μηχανικού Σχεδίασης για το καινούριο εμβληματικό κτίριο του Λονδίνου, το Shard.

Οι οκτώ Leading Ladies παρουσιάζονται σε τέσσερις μαγευτικές φωτογραφίες σε στυλ tableau με φόντο ειδυλλιακά βρετανικά τοπία, ανάμεσα στα οποία το παραθαλάσσιο Κάμπερ Σαντς και το καταπράσινο Κότσγουολντς. Εκτός από το Ηνωμένο Βασίλειο, η καμπάνια θα εμφανιστεί επίσης σε εννέα διεθνή flagship καταστήματα των M&S σε Παρίσι, Σανγκάη, Χονγκ Κονγκ, Γκουργαόν (Ινδία), Ντουμπάι, Κωνσταντινούπολη, Μόσχα, Πράγα, Σιγκαπούρη και Αμστερνταμ. Τα ποσά που πήραν οι παραπάνω κυρίες για την εν λόγω καμπάνια παραμένουν για την ώρα μη ανακοινώσιμα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης