Calliope: Αποκαλύπτει ότι θα υποβληθεί σε διπλή μαστεκτομή

Calliope: Αποκαλύπτει ότι θα υποβληθεί σε διπλή μαστεκτομή

H διεθνώς αναγνωρισμένη Ελληνίδα φωτογράφος, πριν από λίγα χρόνια, μίλησε δημόσια για την εξωσωματική γονιμοποίηση,χάρη στην οποία απέκτησε τις δίδυμες κόρεςν της. Σήμερα, αποκαλύπτει στο People ότι θα υποβληθεί σε μαστεκτομή, αφυπνίζοντας τις γυναίκες σε σχέση με την πρόληψη.

Επίσκεψη Κώστα Γκιουλέκα στον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο
Calliope: Αποκαλύπτει ότι θα υποβληθεί σε διπλή μαστεκτομή
Το σπίτι στη Βασιλίσσης Σοφίας μεγάλο, καλόγουστο, αποπνέει το μοναδικό στιλ της. Οι ανέμελες φωνές των 4χρονων κοριτσιών, της Αnna και της India, είναι το ολοήμερο soundtrack στα αυτιά της Calliope και του συζύγου της, Χρήστου Καρβούνη. Το τι έχει καταφέρει αυτή η απίστευτα δυνατή γυναίκα στη ζωή της οι περισσότεροι το γνωρίζουν. Για εκείνους, πάλι, που δεν έτυχε να ακούσουν για τη διεθνή φωτογράφο Calliope, να τη συστήσουμε: Κορίτσι ακόμη, πήρε στα χέρια της τη  φωτογραφική της μηχανή και προσγειώθηκε, άγνωστη μεταξύ αγνώστων, στη Νέα Υόρκη. Σήμερα μετράει 25 χρόνια καριέρας, με τα «κλικ» της τυπωμένα στα κορυφαία περιοδικά του κόσμου. Από το φακό της έχουν περάσει οι μεγαλύτερες διασημότητες του πλανήτη. Η επίμονη Αιγοκερίνα σήμερα δουλεύει επιλεκτικά, έχοντας ανοίξει νέους ορίζοντες στην πολυδιάστατη ζωή της. «Η φωτογραφία θα υπάρχει πάντα στη ζωή μου. Δεν δουλεύω πλέον με όρους εμπορικούς. Ύστερα από τόσα χρόνια καριέρας, έχω πλέον το δικαίωμα να κάνω μόνο πράγματα που με ευχαριστούν. Μετά το πρώτο μου βιβλίο με τις Παραδοσιακές Ελληνικές Φορεσιές (σ.σ. είχαν ποζάρει σε αυτό, φορώντας παραδοσιακές στολές, οι ομορφότεροι Έλληνες, από τον Σάκη Ρουβά και τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, μέχρι τη Μαρία Ναυπλιώτου και την Κατερίνα Λέχου), ετοιμάζω το δεύτερό μου βιβλίο, το οποίο θα εκδοθεί το 2014, από μεγάλο αμερικανικό εκδοτικό οίκο. Θα είναι και πάλι αφιερωμένο στην Ελλάδα, την πατρίδα μου, και στα νέα παιδιά. Ο τίτλος του είναι Children οf The Light, καθώς η Ελλάδα είναι κατεξοχήν η χώρα του φωτός» λέει η Calliope στο People.Υπάρχουν φωτογράφοι σήμερα στη χώρα που τους ξεχωρίζει, τους οποίους παροτρύνει να φύγουν στο εξωτερικό και να επιστρέψουν κάποια στιγμή για να δώσουν τα φώτα τους στους νεότερους. «Η Ελλάδα χρειάζεται γνώση και αγάπη κι αυτό θα έρθει από τη νέα γενιά. Εγώ τους καμαρώνω και τους θαυμάζω τους νέους φωτογράφους. Βλέπω εξαιρετικά ταλέντα γύρω μου».

Κλείσιμο


Ακούγοντάς τη να μιλάει, πηδώντας από το ένα θέμα στο άλλο με τρόπο αυθεντικό και χαριτωμένο, με τόσα ταλέντα, θα μπορούσε πραγματικά να έχει όλο τον κόσμο στα πόδια της, ακόμη και Ινδό μαχαραγιά θα μπορούσε να έχει παντρευτεί. Ο έρωτας με την Ινδία, εξάλλου, ήταν love at first sight, όπως η ίδια επαναλαμβάνει συχνά, εκτιμώντας τη βαθιά κουλτούρα και ιστορία της που της θυμίζουν κάτι από αρχαία Ελλάδα. Τα πλούτη και το glamour, όμως, δεν τη συγκίνησαν ποτέ, παρόλο που τα έζησε στο μάξιμουμ. «Δεν θα παντρευόμουν ποτέ κάποιον για το χρήμα. Δεν κάνω τίποτε που να είναι κόντρα στον εαυτό μου και την ηθική μου. Είμαι ελεύθερο πνεύμα, κάνω πάντα ό,τι μου λέει η ψυχή μου και την ηθική μου δεν την πούλησα ποτέ. Τα έχω ζήσει όλα, έχω χορτάσει και γι’ αυτό μπορώ να δώσω στα πάντα την πραγματική τους αξία. Παρατηρώ την εμμονή των ανθρώπων με τα χρήματα, την ύλη, τα φαινομενικά πράγματα. Καλά είναι κι αυτά, δεν λέω,αλλά βασικότερο για μένα είναι οι άνθρωποι να έχουν ποιότητα και πνευματικές αξίες. Σημαντικοί είναι εκείνοι που έχουν αίσθημα ευθύνης, συμπόνια  και σεβασμό για τους άλλους, τρόπους σωστής συμπεριφοράς, σκέφτονται το γενικότερο καλό, είναι αξιοπρεπείς, αυθεντικοί κι έχουν ανοιχτή καρδιά. Αυτά τα βάζω πάνω απ’ όλα. Μόνο αυτού του είδους οι άνθρωποι μπορούν πλέον να με εντυπωσιάσουν. Όλα τα υπόλοιπα είναι απατηλά και ξέρω τι κρύβεται πίσω από το καθετί. Ίσως και λόγω της δουλειάς μου, συνεχίζει να με συναρπάζει και η ομορφιά, σε όλες τις εκφάνσεις της. Από μικρή ακόμη, η μητέρα μου μου είχε μάθει να εκτιμώ την ομορφιά και την καλαισθησία. Όμορφο μπορεί να είναι ένα top model, όπως η Barbara Palvin ή η Kroes Doutzen, όμορφο όμως είναι και ένα ποίημα, ένα τραγούδι, το δώρο ενός ανθρώπου, ένα ζεστό χαμόγελο, μια χαριτωμένη κουβέντα. Δεν μου αρέσει η ασχήμια και η ακαταστασία στους χώρους και στο περιβάλλον, αλλά και στην ψυχή» ομολογεί με ειλικρίνεια στο People.



Η ειλικρίνεια, εξάλλου, αλλά και η έλλειψη φόβου υπήρξαν ανέκαθεν πυξίδα στη ζωή της. Με την ίδια χειμαρρώδη ορμή που μιλάει για τη φωτογραφία, την ομορφιά και τα σχέδιά της, με συγκινεί όταν μου αποκαλύπτει πως στο τέλος του μήνα θα υποβληθεί σε μαστεκτομή. «Θέλω να μιλήσουμε γι’ αυτό, γιατί θέλω να αφυπνίσω όλες τις γυναίκες που θα μας διαβάσουν. Κορίτσια, η πρόληψη σώζει. Εξετάσεις κάθε  χρόνο και μην αμελείτε τη μαστογραφίασας» τονίζει με ηρεμία, απευθυνόμενηστις αναγνώστριες του People.

Της ζητάω να μας δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. «Το πρόλαβα στην αρχή του το πρόβλημα. Μου διαγνώστηκαν στον αριστερό μαστό καρκινογόνα κύτταρα in situ. Έκαναν βιοψία και είναι κακοήθη. Αν δεν αφαιρεθεί το στήθος τώρα, αυτά θα εξελιχθούν σε όγκο. Γι’ αυτό και στο τέλος του μήνα θα γίνει μαστεκτομή και ανάπλαση του στήθους. Δεν φοβάμαι τίποτε. Δεν υπήρξα ποτέ φοβητσιάρα. Είναι μια δοκιμασία ακόμη, που θα περάσει κι αυτή. Δεν θα πεθάνω. Έχω εμπιστοσύνη στη γιατρό μου. Χαίρομαι που το πρόλαβα στο πρώτο στάδιο κι έχω να πω σε όλες τις γυναίκες να μη φοβούνται τίποτε. Να προσέχουν τον εαυτό τους, να τρώνε υγιεινά, ώστε να έχουν δυνατό ανοσοποιητικό, και να αποφεύγουν τις στενοχώριες. Όλα στη ζωή περνάνε και αντιμετωπίζονται, αλλά πολλές φορές οι άνθρωποι εθελοτυφλούν προκειμένου να μην ακούσουν κάτι κακό και μετά πλέον είναι αργά».



Δεν είναι η πρώτη φορά που η Calliope ανοίγει την καρδιά της στους ανθρώπους. Πριν από τέσσερα χρόνια και αφού είχε φέρει στον κόσμο τις δίδυμες κόρες της, Anna Apollonia και India Olympia, αποφάσισε να μιλήσει για την εξωσωματική γονιμοποίηση, στην οποία αποφάσισε να υποβληθεί, σε ηλικία σχεδόν απαγορευτική. «Μιλάω ανοιχτά, γιατί θέλω να βοηθήσω κι άλλες γυναίκες, να τις ενθαρρύνω, να τις ενδυναμώσω. Αν υπάρχει πίστη και δύναμη, όλα γίνονται. Έκανα δίδυμα κοριτσάκια, σε αρκετά μεγάλη ηλικία, με εξωσωματική στην Ελλάδα και γεννήθηκαν υγιέστατα και χαριτωμένα. “Μην τα παρατάς ποτέ” είναι το μότο μου. Για ένα θετικό αποτέλεσμα χρειάζεται επίσης βαθιά πίστη και προσευχή. Οφείλουμε να τιμήσουμε και την πνευματική μας υπόσταση. Δεν είμαστε μόνο ύλη, αλλά και πνεύμα. Κι εγώ έπεσα στα γόνατα και προσευχήθηκα, έκανα τάμα. Εμπιστεύομαι μεν τους γιατρούς, αλλά δεν εγκαταλείπω την προσευχή. Και τώρα, με το πρόβλημα στο στήθος μου, κάνω παράλληλα και ενεργειακή θεραπεία με έναν εξαιρετικό θεραπευτή, που εξισορροπεί την ενέργεια στο σώμα μου» εξομολογείται στο People.

Η Anna και η India συνεχίζουν να στριφογυρνούν από δωμάτιο σε δωμάτιο αφήνοντας χαριτωμένες κραυγές ενθουσιασμού. Μάλλον θέλουν να αποσπάσουν την προσοχή μας, ίσως και να με αντιπαθούν λίγο που μονοπωλώ το ενδιαφέρον της μαμάς εδώ και τόση ώρα. «Τα κορίτσια μου! Είναι τσαχπίνες, χαριτωμένες και πανέξυπνες. Mε κάνουν ευτυχισμένη,με κάνουν και γελώ. Είναι η προτεραιότητά μου στη ζωή. Ό,τι κάνω, ό,τι αναπνέω είναι πλέον γι’ αυτές. Μου συνέβη κάτι περίεργο, ξέρεις. Από τότε που γέννησα, με συγκινούν όλα τα παιδάκια του κόσμου, σαν να είναι δικά μου. Τα βλέπω στα πάρκα, στους δρόμους και μέσα σε αυτά βλέπω και τα κορίτσια μου. Γεμίζει η ψυχή μου τρυφερότητα. Τα παιδιά είναι το μέλλον μας, η ελπίδα μας. Πράγματι, ήθελα πολύ να γίνω μαμά. Πέρασα έξι μήνες στο κρεβάτι με την εξωσωματική και δεν ήταν καθόλου εύκολο. Είχα κάνει κι άλλες προσπάθειες πριν, αλλά δεν είχαν πετύχει. Το πάλεψα με τη μητρότητα και βγήκα νικήτρια. Τώρα, που είμαι πλέον μάνα, νιώθω τεράστια ευγνωμοσύνη, γιατί είναι η μεγαλύτερη ολοκλήρωση για τον άνθρωπο να φέρνει στον κόσμο ζωή. Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου χωρίς τα παιδιά πλέον».



Το κέφι και ο ενθουσιασμός δεν την εγκαταλείπουν ποτέ. Ακόμη και την παιδική της αγάπη για το σχέδιο και τη μόδα αξιοποίησε, σχεδιάζοντας τα boho καφτάνια της, κοσμήματα και τσάντες με το όνομα Queen Calliope. Αυτοσαρκαζόμενη, λέει στο People: «Καλά, τώρα θα μας κοροϊδέψουν πολύ, αλλά από πιτσιρίκι τη βασίλισσα ήθελα να κάνω πάντα στα παιχνίδια με τα ξαδέλφια μου. Με μπέρτες, κορόνες, φουλ βασιλικό εξοπλισμό. Ίσως ήμουν βασίλισσα σε προηγούμενες ενσαρκώσεις» λέει γελώντας. Δεν τη νοιάζουν τα κακεντρεχή σχόλια. Ό,τι νιώθει θα το πει, ακόμη κι αν πρόκειται για τις μετενσαρκώσεις. Ένας πολύ κοντινός της άνθρωπος λέει στο People ότι δεν είναι άτρωτη, έχει περάσει κι αυτή πολλά. «Έχει χάσει πολύ αγαπημένους δικούς της ανθρώπους και φίλους από αρρώστιες, έχει βιώσει απόρριψη, φθόνο, ζήλια, δύσκολες στιγμές, ενώ της στοίχισε πολύ η επιστροφή της στην Ελλάδα.Όταν γύρισε, το 2009, για να γεννήσει τα κορίτσια, κόλλησε εδώ, προφανώς για να βρίσκονται και τα παιδιά κοντά στους παππούδες και τις γιαγιάδες». Η ίδια, με συγκίνηση και κάποιο καημό, λέει στο People: «Μου ήταν δύσκολο να αποχωριστώ τη Νέα Υόρκη, γιατί μου πρόσφερε τόσα πολλά όσο καμία άλλη πόλη.Από πού να άρχισω... Από τις συνεργασίες μου, τις φιλίες μου, το αίσθημα ελευθερίας που αναπνέω εκεί; Είναι τόσα πολλά».



Το μόνο κεφάλαιο της ζωής της που δεν θίξαμε είναι ο ευγενής, κομψός και πολύ όμορφος σύζυγός της, Χρήστος Καρβούνης. Γνωρίστηκαν πριν από 16 χρόνια στη Νέα Υόρκη, ερωτεύτηκαν, παντρεύτηκαν, απέκτησαν παιδιά και είναι ακόμη μαζί. Εκείνος σπούδασε οικονομικά στη Βοστόνη και δουλεύει πλέον στην Ελλάδα. Νεότερος από την Calliope, αλλά πόση σημασία μπορεί να έχει κάτι τέτοιο για μια γυναίκα σαν κι αυτήν; «Δεν σκέφτηκα ούτε φοβήθηκα ποτέ τη διαφορά ηλικίας μας. Και εννοείτα πως δεν είμαι ανασφαλής ούτε κτητική, δεν ζηλεύω, δεν το γνωρίζω καν αυτό το συναίσθημα. Ούτε σκηνές τού έχω κάνει. Όλα αυτά είναι εξωπραγματικά σενάρια για το χαρακτήρα μου. Εξάλλου, δεν θα παντρευόμουν έναν άνθρωπο, αν δεν ήμουν σίγουρη ότι με αγαπάει. Ο Χρήστος είναι άψογος σύζυγος
και οικογενειάρχης, δεν μου έχει δώσει ποτέ δικαιώματα. Τον κοιτάνε πολύ, εκείνος δεν κοιτάει ποτέ. Σε σημείο τέτοιο, που τον κοροϊδεύω καμιά φορά. Το ωραίο, όλοι το θαυμάζουν. Εγώ, λοιπόν, γελάω και λέω “μπράβο”, από τη στιγμή που εκείνος δεν δίνει δικαιώματα» ομολογεί στο People η Calliope.



Αφήνοντας το κλείσιμο της συνάντησής μας επάνω της, την ακούω να μου λέει πως «Τελικά, μία από τις ύψιστες αξίες στη ζωή είναι η ευγνωμοσύνη. Ακόμη και για τις δυσκολίες που μου έτυχαν είμαι ευγνώμων, γιατί με έκαναν καλύτερο άνθρωπο. Δεν θέλω να κάνω το θύμα ούτε να γκρινιάζω. Θέλω να κοιτάω μπροστά και να χαμογελάω!».

Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης