Τι γίνεται όταν οι διαταραχές ξεσπάνε στο σώμα μας;

Τι γίνεται όταν οι διαταραχές ξεσπάνε στο σώμα μας;

Tο άτομο σπαταλά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του σε επίμονες και παράλογες σκέψεις σχετικά με τη σοβαρότητα τον συμπτωμάτων τα οποία συνοδεύονται από έντονο άγχος αλλά και αίσθημα πόνου

Τι γίνεται όταν οι διαταραχές ξεσπάνε στο σώμα μας;
Tο άτομο που πάσχει από σωματοποιητική διαταραχή παρουσιάζει ένα ή περισσότερα σωματικά συμπτώματα τα οποία είναι ενοχλητικά και επηρεάζουν την καθημερινότητά του, ενώ ταυτόχρονα ταλαιπωρείται από σκέψεις, συναισθήματα και συμπεριφορές που αφορούν σωματικά συμπτώματα ή σχετίζονται με ανησυχίες για την υγεία.

Χαρακτηριστική εικόνα είναι το άτομο να σπαταλά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του σε επίμονες και παράλογες σκέψεις σχετικά με τη σοβαρότητα τον συμπτωμάτων τα οποία συνοδεύονται από έντονο άγχος αλλά και αίσθημα πόνου. Στην πλειοψηφία, όλα αυτά τα συμπτώματα μπορεί να εμπλέκονται με φυσιολογικές λειτουργίες του σώματος χωρίς να υπάρχει κάποια ιατρική κατάσταση παρόλο που η δυσφορία και η ενόχληση που βιώνεται είναι πραγματική.

Κλείσιμο
Η υποχονδρίαση – σύμφωνα με το DSM-5 – φαίνεται να ανήκει στην παρούσα διαταραχή. Το 75% των ασθενών με διαγνωσμένη υποχονδρίαση, πλέον λαμβάνουν την διάγνωση της σωματοποιητικής διαταραχής.

Διαβάστε περισσότερα στο kontasou.com

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης