Δεκαπέντε τρόποι για να ομορφύνετε τη ζωή σας

Δεκαπέντε τρόποι για να ομορφύνετε τη ζωή σας

Ο Νίκος Καζαντζάκης έχει πει: «έχεις τα πινέλα, έχεις τις μπογιές, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα...»

Δεκαπέντε τρόποι για να ομορφύνετε τη ζωή σας
Τι ωραίο και πόσο εύκολο ακούγεται! Μπορείς να ζωγραφίσεις ό,τι θες! Αν θες ζωγραφίζεις τη μιζέρια και την κόλαση, βάζεις πολύ μαύρο χρώμα και βουτάς μέσα και αν πάλι θες, ζωγραφίζεις με χρώματα έντονα και λαμπερά, κάνεις και πολλές πεταλούδες και το ονομάζεις παράδεισο.

Αυτό σημαίνει και πρέπει όλοι να το καταλάβουμε πως από εμάς εξαρτώνται όλα. Το πώς θα ζήσουμε και το τι θα κάνουμε με το τόσο πολύτιμο δώρο της ζωής που μας έχουν χαρίσει. Εμείς αποφασίζουμε αν θα γίνουμε έρμαια των συνθηκών ή αν θα πάρουμε στα χέρια μας τα πράγματα και θα προχωρήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Πόσο εύκολο ακούγεται και πόσο ελπιδοφόρο, όμως πόσο δύσκολο μπορεί να είναι αυτό στην πράξη.

Κλείσιμο
Δυστυχώς τα άγχη της καθημερινότητας, ο αγώνας επιβίωσης, τα χρέη, όλα αυτά «τα πρέπει» και «τα μη» που μας δίδαξαν και μάθαμε τυφλά να ακολουθούμε μας κρατάνε σε μία κατάστασης απάθειας και ανοχής.

Πάρτε στα χέρια σας τη ζωή, όσο δύσκολο και αν ακούγεται αυτό και γιατί όχι αποτινάξτε από πάνω σας τον κομφορμισμό. Πάρτε τα πινέλα σας και ζωγραφίστε κι αν σας είναι τόσο δύσκολο, βάλτε απλά τις πινελιές εκείνες που θα σας κάνουν να περάσετε καλύτερα, να ζήσετε καλύτερα.

Διαβάστε περισσότερα στο kontasou
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης