Τι κρύβεται πίσω από την οργή στην εφηβεία;

Τι κρύβεται πίσω από την οργή στην εφηβεία;

Η εφηβεία είναι μια κρίσιμη περίοδος. Οργή και έκρηξη θυμού συνυφαίνουν το προφίλ του νέου που αναζητά, συνθέτει και διαμορφώνει την «ταυτότητα» του

Τι κρύβεται πίσω από την οργή στην εφηβεία;
Για μερικά παιδιά οι εκρήξεις της εφηβείας μπορούν να εξελιχθούν και να κλιμακωθούν σε παραβατική ή και έκνομη συμπεριφορά, να οδηγήσουν σε  κατανάλωση και κατά - χρηση ουσιών, σε παρεκκλίνουσα σεξουαλική δραστηριότητα, σε αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές ακόμη και σε τάσεις αυτοκτονίας.

Αυτές οι επικίνδυνες και ανεξέλεγκτες συμπεριφορές- δυσάρεστες για γονείς - φίλους - δασκάλους - μπορούν να είναι συμπτώματα ψυχικών διαταραχών, που αποδιοργανώνουν την σκέψη, αποσυντονίζουν το άτομο και το οδηγούν σε πράξεις που βλάπτουν πρωτίστως την υγεία του, το  εξαχρειώνουν ηθικο- πνευματικά, προσβάλλουν την γενετήσια αξιοπρέπεια του, περιθωριοποιείται και απέχει από την κοινωνική δράση και διαδικασίες. Γενικά, θα μπορούσαμε να πούμε ότι μεταβάλλεται σε δυστυχισμένο άτομο με κατακερματισμένη και αποδομημένη προσωπικότητα. Ο θυμός, η ενοχή, και η άρνηση μπορούν να παρεμποδίσουν τη δυνατότητα των γονέων να αναγνωρίσουν μια αποδιοργανωτική διαταραχή στο παιδί τους.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο Kontasou.com
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης