Μάθε πώς να χάσεις με νοστιμιά μισό κιλό μέχρι την ημέρα των Χριστουγέννων

Μάθε πώς να χάσεις με νοστιμιά μισό κιλό μέχρι την ημέρα των Χριστουγέννων

Αυτές οι συνταγές θα σε βοηθήσουν

Καλαμάτα: Συλλήψεις αλλοδαπών για πλαστογραφία
Μπρόκολο

Είναι γνωστό για τις ιδιότητες του ως προς την πρόληψη του καρκίνου. Μια μερίδα έχει 30 θερμίδες και μπορεί να αποτρέψει την αύξηση του σωματικού βάρους.
Σαλάτα μπρόκολο με κάσιους και σως σουσαμιού
Κλείσιμο
Υλικά:
1 μεγάλο μάτσο μπρόκολο
1 κσ. ξανθές σταφίδες, ψιλοκομμένες
1/4 φλιτζάνι χοντροκομμένα αλατισμένα κάσιους
1 κσ. σησαμέλαιο
1 κσ. φυτικό λάδι
3 κσ. καρυκευμένο,με ξύδι από κρασί, ρύζι
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Μια μεγάλη πρέζα πιπέρι καγιέν
2 κγ. σουσάμι, ελαφρώς ψημένο
Προετοιμασία:
Ξέπλυνε καλά το μπρόκολο και βάλε το στον ατμό μέχρι να μαλακώσει για περίπου 3 - 4 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, ξέπλυνέ το κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό. Στραγγίζεις καλά μέχρι να φύγει το περιττό νερό. Κόβεις έπειτα σε μικρά κομμάτια. Τοποθέτησε τα κομμάτια σε ένα μεγάλο μπολ με σταφίδες και κάσιους. Σε ένα άλλο σκεύος ανακάτεψε καλά τα 2 λάδια, το ξύδι, το σκόρδο, και το πιπέρι καγιέν. Ρίξε το μείγμα επάνω στη σαλάτα και ανακατέψτε. Πασπάλισε με σουσάμι ψημένο. Σερβίρεται δροσερό.
 
 
Καστανό ρύζι

Το καστανό ρύζι είναι μια εναλλακτική για την πρόσληψη φυτικών ινών. Μισό φλυτζάνι περιέχει 1,7 γρ. ανθεκτικό άμυλο, που θεωρείται ένας υγιής υδατάνθρακας που αυξάνει το μεταβολισμό και καίει το λίπος.
Σολωμός με καστανό ρύζι
Υλικά:
1 κουταλιά νερό
2 φλιτζάνια κατεψυγμένο μπρόκολο (τα «κεφάλια» του)
2 κγ. ελαιόλαδο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
2 κγ. σάλτσα ψαριού
2 κγ. σάλτσα σόγιας με χαμηλή περιεκτικότητα νατρίου
1 κσ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
4 φιλέτα σολομού, ξεφλουδισμένα
2 κγ.μέλι 4 φλιτζάνια καφέ ρύζι
Μαύρο σουσάμι
Προετοιμασία:
Γέμισε ένα μπολ με νερό και αφού βάλεις μέσα τα κομμάτια κατεψυγμένου μπρόκολου, τοποθέτησε το στο φούρνο μικροκυμμάτων για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις είναι έτοιμο, φρόντισε να στραγγίσεις το μπρόκολο και να το κρατήσεις σε ένα σκεύος που θα διατηρήσει τη θερμοκρασία του. Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τσιγάρισε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι μέχρι να ροδίσει. Πρόσθεσε τη σως ψαριού, το τζίντερ και τη σως σόγιας. Ψήσε σε τηγάνι τα φιλέτα σολωμού ανά 2 . Θα χρειαστέις περίπου 6 λεπτά για την κάθε μεριά. Έπειτα βάλε το μέλι στο τηγάνι με τη σάλτσα τζίντερ. Βράσε το ρύζι με διπλάσια ποσότητα νερού, ώστε να γίνει σπυρωτό και χώρισέ το σε 4 μερίδες. Σε κάθε μερίδα βάλε μισό φλιτζάνι μπρόκολο και ένα φιλέτο σολωμού. Ολοκλήρωσε με τη σάλτσα τζίντζερ και το μαύρο σουσάμι.

Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο www.fayesbook.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης