Τα εφτά «θανάσιμα αμαρτήματα» που μπλοκάρουν τη ζωή μας

Τα εφτά «θανάσιμα αμαρτήματα» που μπλοκάρουν τη ζωή μας

Αλλάξτε μικρά κομμάτια της ζωής σας για να ζήσετε περισσότερο, προστατέψτε το σώμα σας και κάντε το πραγματικά τον «ναό» σας αλλά κυρίως κάντε ... “επανεκκίνηση” στο μυαλό σας.

Φονικές πυρκαγιές στην κεντρική Ρωσία
Τα εφτά «θανάσιμα αμαρτήματα» που μπλοκάρουν τη ζωή μας


Εφτά λάθη που κάνουμε και πως να τα αλλάξουμε...

Κλείσιμο

1. Δεν μπορείς να κόψεις τα σουβλάκια και τα burgers; Τουλάχιστον βάλε συγκεκριμένες μέρες που μπορείς να τα τρως ώστε να μπορείς να ελέγχεις τις ποσότητες junk food.

2. Άσκηση. Ψάξτε να βρείτε τι είναι αυτό που σας αρέσει και κάντε το. Αρκεί να μην ξαπλώνετε στον καναπέ. Μπορεί να είναι περπάτημα, ιππασία, τέννις, σκέτιμπορντ, χούλα χουπ, σκοινάκι, χορός, τραμπολίνο, ποδήλατο, ται τσι. Ο,τι θέλετε εσείς!

3. Τσιγάρο. Κόψτε το. Και ξανά-κόψτε το. Αν δεν μπορείτε, γίνετε τουλάχιστον καπνιστής του Σαββατοκύριακου.

4. Καφές. Μόνο ένας την ημέρα αρκεί. Αντικαταστήστε τους άλλους με τσάι που έχει κατεχίνες πολύ ωφέλιμες για τον οργανισμό.

5. Όχι άλλη μιζέρια. Η εθνική μας κακή συνήθεια...αλλά φτάνει, όχι άλλη γκρίνια. Μην εστιάζετε στα ασήμαντα, σταματήστε τις αρνητικές σκέψεις για τα πάντα και κάντε λίγο χώρο στην καρδιά σας για αγάπη.

6. Εμμονή με τον έλεγχο. Δεν μπορείτε να τα ελέγξετε όλα γιατί δεν είστε θεός. Η ζωή είναι γεμάτη πιθανότητες και συμπτώσεις. Αφήστε τις πολλές φορές να σας καθοδηγήσουν.

7. Εμμονή με το παρελθόν. Δενόμαστε συναισθηματικά με καταστάσεις που αποτελούν παρελθόν με αποτέλεσμα να είμαστε δυσλειτουργικοί στο παρόν και κυρίως να μη μπορούμε να δούμε το μέλλον με καθαρά μάτια. Η ζωή όμως προχωράει και εμείς δεν γινόμαστε νεότεροι. Για αυτό εστιάστε στο σήμερα!!!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης