Ναυτικοί του 7ου στόλου των ΗΠΑ ύποπτοι για εμπόριο ναρκωτικών στην Ιαπωνία

Ναυτικοί του 7ου στόλου των ΗΠΑ ύποπτοι για εμπόριο ναρκωτικών στην Ιαπωνία

Η Ναυτική Ποινική Ερευνητική Υπηρεσία (NCIS) διερευνά τους ναυτικούς με έδρα τη Γιοκοσούκα για φερόμενη χρήση και διανομή ναρκωτικών, δήλωσε ο εκπρόσωπος του 7ου στόλου, Αντιπλοίαρχος, Clay Doss

Ναυτικοί του 7ου στόλου των ΗΠΑ ύποπτοι για εμπόριο ναρκωτικών στην Ιαπωνία
Αμερικανοί ναυτικοί που υπηρετούν στη Yokosuka, έχουν πλέον πάνω από τα κεφάλια τους ερευνητές, οι οποίοι ψάχνουν να επιβεβαιώσουν τους ισχυρισμούς για πώληση, αγορά και χρήση σκληρών ναρκωτικών, ενώ βρίσκονται σταθμευμένοι στην Ιαπωνία. Το σκάνδαλο είναι το τελευταίο σε μια σειρά συμβάντων που αφορούν τον 7ο Στόλο του Πολεμικού Ναυτικού.

"Η Ναυτική Ποινική Ερευνητική Υπηρεσία (NCIS) διερευνά τους ναυτικούς με έδρα τη Γιοκοσούκα για φερόμενη χρήση και διανομή ναρκωτικών", δήλωσε ο εκπρόσωπος του 7ου στόλου, Αντιπλοίαρχος, Clay Doss, στους Japan Times. "Το Πολεμικό Ναυτικό έχει μηδενική ανοχή για την κατάχρηση ναρκωτικών και παίρνει πολύ σοβαρά όλους τους ισχυρισμούς που αφορούν την παράτυπη συμπεριφορά των ναυτικών μας, των αμάχων του Ναυτικού και των μελών της οικογένειας".

Κλείσιμο
Δεν υποβλήθηκαν περαιτέρω σχόλια σχετικά με τη διεξαγόμενη έρευνα. Την Παρασκευή, η Wall Street Journal  ανέφερε  ότι 12 αμερικανοί στρατιώτες -ορισμένοι υπηρετούν επί του αεροπλανοφόρου USS Ronald Reagan- τέθηκαν υπό κράτηση την Τρίτη για διανομή και λήψη παράνομων ναρκωτικών ουσιών, όπως το LSD και το ecstasy. 

Το Πολεμικό Ναυτικό εξετάζει επίσης πιθανούς δεσμούς μεταξύ των ναυτικών με έδρα τη Γιοκοσούκα και των ντόπιων για να προσδιορίσει αν οι Αμερικανοί χρησιμοποίησαν τον ιστό για να αγοράσουν ή να πουλήσουν φάρμακα σε κατοίκους της Ιαπωνίας. Οι ιαπωνικές αρχές έχουν επίσης προσφερθεί να βοηθήσουν στην έρευνα.

Το περιστατικό αυτής της εβδομάδας είναι ένα από τα πολλά που αφορούν Αμερικανούς στρατιωτικούς που σταθμεύουν με τον 7ο Στόλο. Μόλις την περασμένη εβδομάδα ένας ναυτικός του USS Ronald Reagan κρατήθηκε στο Τόκιο κατηγορούμενος για σεξουαλική επίθεση. Τo Stars and Stripes ανέφερε ότι το θύμα δεν ήταν Ιάπωνας υπήκοος. Το Πολεμικό Ναυτικό ανταποκρίθηκε επιβάλλοντας μια βραχυπρόθεσμη απαγόρευση αλκοόλ, επισημαίνοντας την άνοδο των συμβάντων που σχετίζονται με το αλκοόλ.

Με έδρα τη Yokosuka της Ιαπωνίας, ο 7ος στόλος είναι ο μεγαλύτερος στόλος του Αμερικανικού Ναυτικού, με 20.000 ναυτικούς και 50 έως 70 σκάφη. Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, αρκετές τραγωδίες έχουν επίσης κλονίσει τον 7ο Στόλο. Επτά ναυτικοί σκοτώθηκαν τον Ιούνιο όταν το USS Fitzgerald έπληξε ένα εμπορικό πλοίο από το Yokosuka. Πριν από αυτο, τον Αύγουστο, 10 αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν το USS John S. McCain συγκρούστηκε με πετρελαιοφόρο στα παράκτια ύδατα της Σιγκαπούρης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης