Επίσημη επίσκεψη σε Σουηδία και Νορβηγία για τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον

Επίσημη επίσκεψη σε Σουηδία και Νορβηγία για τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον

Με συνοδεία 13 ατόμων, μεταξύ των οποίων η κομμώτρια της Δούκισσας του Κέιμπριτζ, το ζευγάρι των Βρετανών γαλαζοαίματων θα μεταφέρει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στις δύο ευρωπαϊκές χώρες που θα επισκεφθεί

Επίσημη επίσκεψη σε Σουηδία και Νορβηγία για τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον
Με ιδιωτικό τζετ και με μια συνοδεία 13 ατόμων θα προσγειωθούν την Τρίτη στη Στοκχόλμη ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η εγκυμονούσα σύζυγός του, Κέιτ Μίντλετον, μεταφέροντας τις ελπίδες και το μήνυμα του Φόρεϊν Όφις, ότι μπορεί μεν η Βρετανία να εγκαταλείπει την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά θα αποτελεί πάντα μέρος της Ευρώπης.

Στην περιοδεία του σε Σουηδία και Νορβηγία το λαμπερό ζευγάρι, που εκπροσωπεί τη νέα γενιά των γαλαζοαίματων της Γηραιάς Αλβιόνας, θα συνοδεύσουν δημοσιογράφοι, γραμματείς, η κομμώτρια της Κέιτ Μίντλετον, που πάντα την συνοδεύει στα ταξίδια της στο εξωτερικό και ο σερ Ντέιβιντ Μάνινγκ, πρώην πρέσβης της Βρετανίας στις ΗΠΑ.

Κλείσιμο
«Οι σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με κάθε χώρα είναι ευρείες και οι Αυτού Υψηλότητες προσδοκούν στην οικοδόμηση μιας διαρκούς φιλίας με τη Σουηδία και τη Νορβηγία»
, δήλωσε εκπρόσωπος του παλατιού του Κένσιγκτον.



Κατά την άφιξή τους στη Σουηδία ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ θα συναντηθούν με την διάδοχο του θρόνου, πριγκίπισσα Βικτόρια και τον σύζυγό της, πρίγκιπα Ντάνιελ. Το ζευγάρι είχε παραβρεθεί στον γάμο του Ουίλιαμ και της Κέιτ το 2011. Στη Νορβηγία τους Βρετανούς γαλαζοαίματους θα υποδεχθούν ο διάδοχος του θρόνου, πρίγκιπας Χάακον και η σύζυγός του, πριγκίπισσα Μέτε Μάριτ. Ο 80χρονος βασιλιάς Χάραλντ της Νορβηγίας είναι δεύτερος εξάδελφος της βασίλισσας Ελισάβετ ενώ ο 71χρονος βασιλιάς της Σουηδίας, Κάρολος Γουσταύος, είναι τρίτος εξάδελφος της 91χρονης βασίλισσας.

Τα επίσημα ταξίδια της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας στο εξωτερικό αποφασίζονται από το υπουργείο Εξωτερικών ενώ το πρόγραμμα καταρτίζει ο Βρετανός πρέσβης της χώρας επίσκεψης, ο οποίος συνοδεύει τους γαλαζοαίματους στις κατά τόπους επισκέψεις τους.
Μετά το δημοψήφισμα για το Brexit, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του ταξίδεψαν σε Γαλλία, Πολωνία και Γερμανία, ο πρίγκιπας Χάρι ταξίδεψε στη Δανία, ο πρίγκιπας Κάρολος επισκέφθηκε την Ρουμανία, την Ιταλία και την Αυστρία και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ είχε ταξιδέψει, χωρίς τον σύζυγό της, στην Ολλανδία. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης