Ο Τραμπ απειλεί τους Παλαιστίνιους με άρση της βοήθειας

Ο Τραμπ απειλεί τους Παλαιστίνιους με άρση της βοήθειας

Ο αμερικανός πρόεδρος διαμηνύει στους Παλαιστίνιους ότι εάν δεν επιδιώξουν ειρήνη με το Ισραήλ θα αποσύρει τη βοήθεια 

«Θέλω να του πετάξω ένα μήλο»: Πώς υποδέχθηκαν τον Τραμπ πολίτες στο Νταβός
Αυστηρή προειδοποίηση προς τους Παλαιστίνιους απηύθυνε ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, καλώντας τους να επιδιώξουν ειρήνη με το Ισραήλ, ειδάλλως θα αποσύρει τη βοήθεια των ΗΠΑ. 

Οι δηλώσεις Τραμπ έρχονται μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός. 

Κλείσιμο
Μάλιστα, ο αμερικανός πρόεδρος  υποστήριξε ότι οι Παλαιστίνιοι σνόμπαραν τις ΗΠΑ, καθώς δεν συναντήθηκαν με τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, που επισκέφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα τη Μέση Ανατολή. 

Ο Τραμπ υποστήριξε ότι στόχος του είναι να υπάρξει ειρήνη στην περιοχή και σημείωσε με νόημα ότι η πνευματική διαύγεια θα επικρατήσει μεταξύ των Παλαιστινίων για να επιδιώξουν την ειρήνη. 

Ο Τραμπ, που έκανε τις δηλώσεις αυτές μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, επισήμανε επίσης ότι στοχεύει στο να επιτευχθεί ειρήνη στη Μέση Ανατολή.

«Όταν μας έδειξαν ασέβεια πριν από μία εβδομάδα, καθώς δεν επέτρεψαν στον αντιπρόεδρο Πενς να συναντηθεί μαζί τους και εμείς τους δίνουμε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια και υποστήριξη, απίστευτα νούμερα, νούμερα που κανείς δεν κατανοεί, αυτά τα χρήματα παραμένουν στο τραπέζι και αυτά τα χρήματα δεν θα καταλήξουν σε αυτούς παρά μόνο εάν καθίσουν και διαπραγματευτούν για την ειρήνη», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Πρόσθεσε πως ελπίζει ότι η πνευματική διαύγεια θα επικρατήσει μεταξύ των Παλαιστινίων προκειμένου να συνεχίσουν να επιδιώκουν την ειρήνη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος Τραμπ απειλεί τους Παλαιστίνιους με άρση της οικονομικής βοήθειας, μετά την ένταση που προκάλεσε η αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Οι Παλαιστίνιοι λαμβάνουν από τις ΗΠΑ περίπου 300 εκατ. δολάρια ετησίως. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης