ΗΠΑ: Ανέκριναν ακόμη και τον υπουργό Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσσιονς για τη ρωσική εμπλοκή στις προεδρικές εκλογές!

ΗΠΑ: Ανέκριναν ακόμη και τον υπουργό Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσσιονς για τη ρωσική εμπλοκή στις προεδρικές εκλογές!

Είναι η πρώτη φορά που ανακρίνεται μέλος του υπουργικού συμβουλίου του Τραμπ, στην έρευνα του Ρόμπερτ Μιούλερ 

ΗΠΑ: Ανέκριναν ακόμη και τον υπουργό Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσσιονς για τη ρωσική εμπλοκή στις προεδρικές εκλογές!
Για την υπόθεση της εμπλοκής της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 ανακρίθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης και γενικός εισαγγελέας των ΗΠΑ, Τζεφ Σέσιονς, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του υπουργείου.

Ο Σέσιονς, ο οποίος συνοδευόταν από τον δικηγόρο του, Τσαρλς Κούπερ, ανακρίθηκε για αρκετές ώρες, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για τη φύση της ανάκρισης.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τους New York Times, είναι η πρώτη φορά που ανακρίνεται μέλος του υπουργικού συμβουλίου του Τραμπ, στην έρευνα του Ρόμπερτ Μιούλερ για την εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές. 


Ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε αυτοεξαιρεθεί από την έρευνα αυτήν τον περασμένο Μάρτιο, αφού αποκαλύφθηκε ότι δεν είχε αποκαλύψει τις συναντήσεις που είχε το 2016 με τον Ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον Σεργκέι Κισλιάκ, πριν αναλάβει ο Τραμπ τα προεδρικά καθήκοντά του.

Δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής τι είδους ερωτήσεις τέθηκαν στον Σέσιονς. Η υποτιθέμενη ανάμιξή του στην απόλυση, από τον πρόεδρο Τραμπ, του πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, τον Μάιο του 2017, είναι ένα από τα θέματα που πιθανόν να ενδιαφέρουν την ομάδα του Μιούλερ.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και η πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου στις ΗΠΑ δεν αμφιβάλουν για την ανάμιξη της Μόσχας στις προεδρικές εκλογές, κυρίως μέσω κυβερνοπειρατείας και διάδοσης ψευδών πληροφοριών.

Οι έρευνες που είναι σε εξέλιξη, τόσο από την ομάδα του Μιούλερ όσο και από τις Επιτροπές του Κογκρέσου για το θέμα αυτό δεν έχουν μέχρι τώρα αποδείξει ότι υπήρξε κάποια σκόπιμη συνεργασία του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ με τη Ρωσία.



Ο Τζορτζ Παπαδόπουλος ξετύλιξε το «κουβάρι»

Το κουβάρι των αποκαλύψεων σχετικά με την ανάμιξη της Ρωσίας στις εκλογές του 2016 ξεκίνησε από τον Ελληνοαμερικανό, Τζορτζ Παπαδόπουλο, σύμβουλο εξωτερικής πολιτικής στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ. 

Οι New York Times επικαλούμενοι τέσσερις αμερικανούς και ξένους νυν και πρώην αξιωματούχους με γνώση της υπόθεσης, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο Τζορτζ Παπαδόπουλος συναντήθηκε το Μάιο του 2016 με τον πρεσβευτή της Αυστραλίας στο Λονδίνο, Αλεξάντερ Ντάουνερ. Η συνάντηση έγινε σε πολυτελές μπαρ του Λονδίνου, με διαμεσολαβητή έναν διπλωμάτη του Ισραήλ, που τον σύστησε σε κάποιον άλλο αυστραλό διπλωμάτη. 

Σε αυτή τη συνάντηση, ο Τζορτζ Παπαδόπουλος φέρεται ότι αποκάλυψε στον Ντάνουερ ότι η Ρωσία διέθετε στοιχεία που «σπίλωναν» τη Χίλαρι Κλίντον, την υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία.

Ο Τζορτζ Παπαδόπουλος, 29 ετών, ήταν πρώην σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ και έχει δηλώσει ένοχος για ψευδή κατάθεση στο FBI. Πλέον, είναι συνεργαζόμενος μάρτυρας. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης