Κινεζική εφημερίδα συμβουλεύει τους πολίτες πώς να επιζήσουν από πυρηνική επίθεση της Βόρειας Κορέας

Κινεζική εφημερίδα συμβουλεύει τους πολίτες πώς να επιζήσουν από πυρηνική επίθεση της Βόρειας Κορέας

Πρόκειται για τοπική εφημερίδα της επαρχίας Τζιλίν, που συνορεύει με την περιοχή Punggye-ri  της Βόρειας Κορέας, τον τόπο όπου γίνονται οι πυρηνικές δοκιμές

Κινεζική εφημερίδα συμβουλεύει τους πολίτες πώς να επιζήσουν από πυρηνική επίθεση της Βόρειας Κορέας
Καθώς οι εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο αυξάνονται με ευρείας κλίμακας στρατιωτικά γυμνάσια των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας αλλά και με την δήλωση του εκπροσώπου του βορειοκορεάτικου ΥΠΕΞ ότι :«Το ερώτημα που απομένει να απαντηθεί τώρα είναι: πότε θα ξεσπάσει ο πόλεμος;» αφού ένας πυρηνικός πόλεμος θεωρείται αναπόφευκτος, η Κίνα φαίνεται να προετοιμάζει τους πολίτες της, που ζουν στα σύνορα με την χώρα του Κιμ Γιονγκ Ουν για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Η καθημερινή εφημερίδα «Jilin Daily» δημοσίευσε άρθρο με συμβουλές προς τους αναγνώστες της πώς να επιβιώσουν από έναν πυρηνικό πόλεμο. Η κινεζική επαρχία Τζιλίν βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Κίνας και συνορεύει με την περιοχή Punggye-ri  της Βόρειας Κορέας, τον τόπο όπου γίνονται οι πυρηνικές δοκιμές.

Κλείσιμο


Αν και το σχετικό άρθρο δεν κατονομάζει το καθεστώς της Βόρειας Κορέας ή κάποια άλλη χώρα από την οποία θα προέλθει η πυρηνική απειλή είναι φανερό πως η επιθετική ρητορική της Πιονγκγιάνγκ σε συνδυασμό με τα κοινά γυμνάσια ΗΠΑ και Νοτίου Κορέας αυξάνουν τον κίνδυνο για έναν πυρηνικό πόλεμο.

Το άρθρο, που καταλαμβάνει μια ολόκληρη σελίδα, ξεκινά εξηγώντας τις διαφορές των πυρηνικών όπλων από τα συμβατικά. Στη συνέχεια, καθοδηγεί τους αναγνώστες πώς να προστατευθούν από μια πυρηνική επίθεση. Οι άνθρωποι που βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο θα πρέπει να προσπαθήσουν να καλυφθούν, για παράδειγμα πέφτοντας σε ένα χαντάκι, να καλύψουν τα εκτεθειμένα σημεία του σώματός τους με χρωματιστά ρούχα ή να πέσουν σε μια λίμνη ή σε ένα ποτάμι, ώστε να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο του θανάτου, συμβουλεύει το άρθρο.

Όσο για εκείνους που βρίσκονται σε εσωτερικό χώρο κατά την διάρκεια μιας πυρηνικής επίθεσης, το σχετικό άρθρο τους συμβουλεύει να κρυφτούν κάτω από ένα τραπέζι ή ένα κρεβάτι και να έχουν κλειστά πόρτες και παράθυρα για να μην εισέλθει η ραδιενεργή σκόνη στον χώρο τους.

Οι πολύχρωμες εικόνες, που συνοδεύουν τις σχετικές οδηγίες προς τους κατοίκους της κινεζικής επαρχίας, δείχνουν τι πρέπει να κάνει ένας πολίτης μετά την πυρηνική επίθεση για να απομακρύνει την ραδιενέργεια από επάνω του, όπως είναι να καθαρίσει τα ρούχα και τα παπούτσια του, να κάνει μπάνιο ενώ σε μία από αυτές ένα παιδί κάνει εμετό επειδή έχει καταναλώσει μολυσμένο φαγητό και νερό.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης