Independent για Τραμπ: «Ο πρόεδρος της χώρας όπου τα νήπια σκοτώνουν περισσότερους ανθρώπους από τους τρομοκράτες»

Independent για Τραμπ: «Ο πρόεδρος της χώρας όπου τα νήπια σκοτώνουν περισσότερους ανθρώπους από τους τρομοκράτες»

Η βρετανική εφημερίδα «καυτηριάζει» την κατάσταση στις ΗΠΑ, επικρίνοντας τις υποδείξεις του Τραμπ προς το Λονδίνο για την αντιμετώπιση της ισλαμικής τρομοκρατίας

Independent για Τραμπ: «Ο πρόεδρος της χώρας όπου τα νήπια σκοτώνουν περισσότερους ανθρώπους από τους τρομοκράτες»
Με ένα άρθρο και... έναν τίτλο, η βρετανική εφημερίδα «The Independent»... καταστρέφει -ή αποδομεί, πιο... κομψά- τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Ο πρόεδρος της χώρας όπου τα νήπια σκοτώνουν περισσότερους ανθρώπους από τους τρομοκράτες, λέει στη Βρετανία πώς να ενεργεί» γράφει η εφημερίδα στη διαδικτυακή της έκδοση, παραθέτοντας το «tweet» του Αμερικανού προέδρου προς την πρωθυπουργό της χώρας, Τερέζα Μέι. «Τερέζα Μέι, μην εστιάζεις πάνω μου, αλλά στην ολέθρια ριζοσπαστική ισλαμική τρομοκρατία που εξελίσσεται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εμείς τα πηγαίνουμε μια χαρά!» έγραψε στο σχετικό μήνυμα ο Τραμπ, στο... αγαπημένο του Twitter.

Κλείσιμο


«Απαντώντας», ουσιαστικά, στον Αμερικανό πρόεδρο, ο «Independent» υπογραμμίζει ότι, την ώρα κάνει υποδείξεις στη Βρετανία για την «ολέθρια ριζοσπαστική ισλαμική τρομοκρατία», στη χώρα του οι άνθρωποι κινδυνεύουν περισσότερο να σκοτωθούν από... νήπια, παρά από τρομοκράτες (σ.σ. μια έμμεση αναφορά στο ζήτημα της οπλοκατοχής).

Παραθέτει, μάλιστα, και σχετικό πίνακα:



Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει καταφέρει να... ενώσει τους πάντες εναντίον του, όταν αναμετέδωσε, και πάλι μέσω Twitter, «βιτριολικά» βίντεο κατά των μουσουλμάνων, τα οποία είχε αρχικά αναρτήσει ακροδεξιά περιθωριακή οργάνωση.

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος «έκανε λάθος», ενώ η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Άμπερ Ραντ, είπε ότι η κυβέρνησή της «δεν θα ανεχθεί οργανώσεις που διασπείρουν το μίσος, δαιμονοποιώντας αλλόθρησκους».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε ότι «η Βρετανία έχει περήφανη ιστορία ως ανοικτή και ανεκτική κοινωνία», ενώ ο μουσουλμάνος δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, ζήτησε να ματαιωθεί η προαναγγελθείσα επίσημη επίσκεψη Τραμπ στη βρετανική πρωτεύουσα.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης