Γιλντιρίμ για ευρωπαϊκή πορεία Τουρκίας: Η ΕΕ βρίσκεται σε σύγχυση μετά το Brexit

Γιλντιρίμ για ευρωπαϊκή πορεία Τουρκίας: Η ΕΕ βρίσκεται σε σύγχυση μετά το Brexit

Ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εξετάσει εκ νέου τα σχέδιά της περί διεύρυνσής της

Γιλντιρίμ για ευρωπαϊκή πορεία Τουρκίας: Η ΕΕ  βρίσκεται σε σύγχυση μετά το Brexit
Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι «σε απόλυτη σύγχυση» αφότου η Βρετανία αποφάσισε να αποχωρήσει από τους κόλπους της και πρέπει να επανεξετάσει το όραμά της σχετικά με τη διεύρυνση, περιλαμβανομένης της θέσης της Τουρκίας σε αυτή, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Λονδίνο, ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εξετάσει εκ νέου τα σχέδιά της περί διεύρυνσής της.
«Μετά την απόφαση για το Brexit η ΕΕ βρίσκεται σε απόλυτη σύγχυση. Πρέπει να επανεξετάσουν το όραμά τους για το μέλλον, μέχρι πού σκοπεύουν να φθάσουν τη διεύρυνση και ποια θα είναι η θέση της Τουρκίας σε αυτό. Είμαστε εδώ. Δεν πάμε πουθενά» τόνισε ο Γιλντιρίμ.
Κλείσιμο

Ο Τούρκος πρωθυπουργός επανέλαβε, εξάλλου, ότι η Τουρκία δεν πιστεύει πως η κρίση στη γειτονική της Συρία μπορεί να επιλυθεί όσο ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ βρίσκεται στην εξουσία.

«Το νυν καθεστώς ευθύνεται για τον τρόπο που η κατάσταση εξελίχθηκε στη Συρία… Δεν πιστεύω ότι είναι μια ρεαλιστική προοπτική να οικοδομήσουμε μια σταθερή ειρήνη στη Συρία με τον Άσαντ (στην ηγεσία)» τόνισε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης