Γάμος στη φυλακή για τον διαβόητο κατάδικο Τσαρλς Μπρόνσον

Γάμος στη φυλακή για τον διαβόητο κατάδικο Τσαρλς Μπρόνσον

Ηθοποιός η νέα σύζυγός του - Μόλις πέντε οι καλεσμένοι στην κεκλεισμένων των θυρών τελετή - Καλυμμένη με μωβ κουβέρτα έφτασε η νύφη - Το μήνυμα που έστειλε στους νέους

Γάμος στη φυλακή για τον διαβόητο κατάδικο Τσαρλς Μπρόνσον
Μέσα στη φυλακή παντρεύτηκε ο διαβόητος ισοβίτης της Βρετανίας, Τσαρλς Μπρόνσον, με την εκλεκτή της καρδιάς του, την 37χρονη Πόλα Γουίλιαμσον, η οποία πρωταγωνιστεί σε σαπουνόπερες. 

Η νύφη έφτασε στις φυλακές HMP Wakefield με το πρόσωπό της καλυμμένο με μία μωβ κουβέρτα, αλλά και περιτριγυρισμένη από συγγενείς και φίλους. 

Κλείσιμο


Μόλις πέντε άνθρωποι άκουσαν τον Μπρόνσον να λέει το «I do» σε μία κεκλεισμένων των θυρών τελετή που ξεκίνησε στις δύο το μεσημέρι (τοπική ώρα). 



Οι προσκεκλημένοι έφταναν στη φυλακή την ώρα που ένα μαύρο κάμπριο Saab που έγραφε στην πλαϊνή πόρτα «Free Charles» ήταν σταθμευμένο απ' έξω, ενώ ένα δεύτερο αυτοκίνητο, μία ασημί Mercedes με το «Just Married» βρισκόταν επίσης έξω από τη φυλακή για να μεταφέρει τη νύφη.



 Την ίδια στιγμή, ο Μπρόνσον «συμβούλευσε» νεαρούς που έχουν πάρει το δρόμο του εγκλήματος να μην κάνουν τα ίδια λάθη με εκείνον. Το μήνυμά του τοποθετήθηκε έξω από το ξενοδοχείο όπου διαμένει η σύζυγός του. 


Το μακροσκελές μήνυμα ανέφερε: «Τι θέλω να πω στους νέους που είναι έτοιμοι να πάρουν το δρόμο της παρανομίας; Είναι απλό. Πατήστε φρένο. Σταματήστε και σκεφτείτε. Τα πράγματα είναι απλά, είναι ο δρόμος προς την κόλαση. Μην το κάνετε. Δεν μπορείτε να γυρίσετε πίσω το χρόνο. Χάνεται, φεύγει για πάντα. Μια ζωή χαμένη. Σκεφτείτε το, για χρόνια, δεκαετίες. Προσπαθήστε να σκεφτείται τι ζημιά και πόνο θα προκαλέσετε στη ζωή των οικογενειών σας. Είναι τρομακτικό. Θέλω να σας πω τι κάνει (το έγκλημα): καταστρέφει ζωές και μετατρέπει τους ανθρώπους σε ψυχές χωρίς καρδιά. Όταν είστε νέοι νομίζετε ότι είναι έξυπνο να κάνετε τους σκληρούς. Μεγάλα σκληρά αγόρια, αλλά οι μητέρες σας στο σπίτι κλαίνε. Θα πρέπει κάθε μήνα να σας επισκέπτεται. Θα πρέπει να την ελέγχουν πριν μπει να σας δει. Η μητέρα σας είναι άλλη μία στατιστική του εγκλήματός σας. Είναι ένα θύμα ακόμη. Σκεφτείτε τη να σας επισκέπτεται για 20 με 30 χρόνια στη φυλακή. Σκεφτείτε την αγωνία και τον πόνο. Ο γιος της πέταξε στα σκουπίδια τη ζωή του. Την πονάει. Μετά πεθαίνει με ραγισμένη καρδιά κι εσείς είστε ακόμη στη φυλακή. Δεν ήσασταν εκεί για αυτή. Δεν θα είστε ποτέ. Μπορεί να μην σας αφήσουν να πας στην κηδεία της. Τότε, όταν όλα θα έχουν τελειώσει ποιός θα σας επισκεφθεί. Εάν και όποτε βγείτε από τη φυλακή και επισκεφθείτε τον τάφο της, τι  μπορείτε να πείτε τότε; Αυτό είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι του κόσμου της φυλακής. Είναι κρύος, σκληρός και κακός. Δεν υπάρχουν λαμπερά επιτεύγματα σε ένα κελί φυλακής», έγραφε μεταξύ άλλων το μήνυμα του Μπρόνσον.



Ποιος είναι ο Τσαρλς Μπρόνσον

Είναι ο πιο διάσημος κακοποιός της Μεγάλης Βρετανίας και η ζωή του έχει ήδη γίνει ταινία, με πρωταγωνιστή τον Τομ Χάρντι.

Ο Μάικλ Γκόρντον Πίτερσον, όπως είναι το πραγματικό του όνομα γεννήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 1952 στην Ουαλία και μεγάλωσε στο Λούτον της Αγγλίας. Στα 13 του μετακόμισε με τους γονείς του στο Τσεσάιρ. 

Παιδί μεσοαστικής οικογένειας, δεν φαινόταν αρχικά ότι θα έχει προβλήματα με τον νόμο. Στην εφηβεία του αποφάσισε να γυρίσει στο Λούτον και εκεί άρχισαν όλα.


 Το πρωί εργαζόταν ως φορτοεκφορτωτής και το βράδυ συμμετείχε σε παράνομους καυγάδες. Με τη συμμορία του οργάνωσε πολλές ληστείες.  Συνελήφθη και καταδικάστηκε, ωστόσο, ο δικαστής έδωσε μια τελευταία ευκαιρία στον 19χρονο Πίτερσον και τον άφησε ελεύθερο με αναστολή. 




 Πέντε χρόνια αργότερα, το 1974, ο Μπρόνσον καταδικάστηκε ξανά σε επτά χρόνια φυλάκισης για τη συμμετοχή του σε ένοπλη ληστεία. 

Από το 1974 ο Μπρόνσον έχει μεταφερθεί σχεδόν σε όλα τα ιδρύματα της Μεγάλης Βρετανίας και σε όλα γίνεται ο αποδιοπομπαίος τράγος. Έχει επιτεθεί σε τουλάχιστον 20 δεσμοφύλακες, έχει πιάσει ομήρους και έχει προκαλέσει καταστροφές που ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο λίρες. 

Το 1978 μεταφέρθηκε σε ψυχιατρείο υψίστης ασφαλείας, αφού θεωρήθηκε  ότι δεν έχει σώας τας φρένας. Το προσωπικό προσπάθησε να τον καταστείλει με ηρεμιστικά χάπια. Μέσα σε λίγες εβδομάδες το ίδρυμα επανεξέτασε την κατάσταση του Μπρόνσον και τον έστειλε ξανά πίσω σε φυλακές γενικού πληθυσμού, λέγοντας πως είναι μία χαρά!

Ο ίδιος εξακολούθησε να είναι βίαιος κι έτσι περνούσε τον περισσότερο χρόνο στην απομόνωση. Στις φυλακές Walton, ο Μπρόνσον σνέβηκε στην ταράτσα της φυλακής, όπου έμινε τρεις μέρες, προκαλώντας ζημιές, ενώ κατέβηκε μόνο μετά από παράκληση της οικογένειάς του, που ήρθε στην φυλακή να τον συνετίσει. Έκτοτε συνήθιζε να διαμαρτύρεται από τις ταράτσες των φυλακών, ενώ αστειευόμενος είπε πως έχει βρεθεί «σε περισσότερες στέγες ακόμη και από τον Άγιο Βασίλη».


Η απόπειρα απόδρασης στη Λιβύη

Το 1992 αποφυλακίστηκε για δεύτερη φορά και έμεινε ελεύθερος μόνο για 53 ημέρες. Στην φυλακή συνέχισε τα τρελά του κατορθώματα. Όσο καιρό είναι έγκλειστος έχει πιάσει 11 ομήρους. Το 1994 έπιασε όμηρο έναν φύλακα. Για να τον ελευθερώσει, ζήτησε ένα ελικόπτερο και μια φουσκωτή κούκλα του σεξ. 

Δύο χρόνια αργότερα, ένας ιρακινός κρατούμενος έπεσε κατά λάθος πάνω στον «Μπρόνσον» και δεν του ζήτησε συγγνώμη. Ο Βρετανός κατάδικος εξοργίστηκε, κράτησε τον Ιρακινό και άλλους δύο τροφίμους ως ομήρους. 

Για να τους απελευθερώσει, ζήτησε να τον μεταφέρει αεροπλάνο στην Λιβύη, δύο αυτόματα Ούζι, 5.000 σφαίρες, ένα τσεκούρι και ένα τοστ μόνο με πίκλες και τυρί! Φυσικά, δεν ικανοποιήθηκε καμία από τις απαιτήσεις του και οδηγήθηκε για ακόμη μια φορά στην απομόνωση. Το 2000 καταδικάστηκε σε ισόβια χωρίς να έχει διαπράξει ποτέ κάποιον φόνο. 



Ο Μπρόνσον έχει περάσει 43 χρόνια στη φυλακή, τα 37 εκ των οποίων στην απομόνωση, δηλαδή παραπάνω από τα 2/3 της ζωής του. Όλα αυτά τα χρόνια οι τρέλες του τον έκαναν γνωστό σε όλη την Αγγλία.

Απέκτησε θερμούς υποστηρικτές, οι οποίοι θεωρώντας ότι έχει εκτίσει ποινή πολύ μεγαλύτερη από ότι πρέπει, οργάνωσαν κίνημα για την απελευθέρωσή του. 

Το πάθος του για τη ζωγραφική και η μανία να αλλάζει το επώνυμό του

Στα 40 και πλέον χρόνια του εγκλεισμού του, ο Μπρόνσον πέρα από τις συνήθεις τρέλες του ασχολήθηκε με τη γυμναστική, τη συγγραφή και τη ζωγραφική, με την οποία ήταν παθιασμ΄νος

Το 2014 άλλαξε για άλλη μια φορά το όνομά του, σε Τσαρλς Σαλβαδόρ, προς τιμήν του αγαπημένου του καλλιτέχνη, Σαλβαδόρ Νταλί.

Είχε παντρευτεί άλλες δύο φορές και έχει αποκτήσει έναν γιο. Η δεύτερη γυναίκα του ήταν Μουσουλμάνα. Την παντρεύτηκε το 2001. Σύντομα, άλλαξε το όνομά του σε Αλί Τσαρλς Αχμέτ και ασπάστηκε τον Ισλαμισμό. 

Τέσσερα χρόνια αργότερα, χώρισε, απαρνήθηκε το Ισλάμ και χρησιμοποίησε ξανά το παλιό του όνομα (Τσαρλς Σαλβαδόρ τώρα), ενώ το 2017 έκανε πρόταση γάμου από το τηλέφωνο στη νυν σύζυγό του Πόλα Γουίλιαμσον.


Η Πόλα Γουίλιαμσον



Αν και στις φυλακές έφτασε με μωβ κουβέρτα στο κεφάλι η Πόλα είχε ποζάρει πριν την τελετή με το νυφικό της

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης