Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής «σφάζει» τον Τραμπ: Δυσκολεύεται με την αλήθεια

Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής «σφάζει» τον Τραμπ: Δυσκολεύεται με την αλήθεια

Ο Κόρκερ κατηγόρησε στο Twitter τον Τραμπ ότι λέει ψέματα σε μία σειρά τηλεοπτικών συνεντεύξεων, προσθέτοντας ότι υποβαθμίζει τις ΗΠΑ - Ο Τραμπ απάντησε μέσω Twitter λέγοντας ότι «ο κόσμος γελάει με τον ανίκανο»

Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής «σφάζει» τον Τραμπ: Δυσκολεύεται με την αλήθεια
Δριμεία επίθεση στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε ο γερουσιαστής του Τενεσί, Μπομπ Κόρκερ, με τους δύο ρεπουμπλικανούς να εκτοξεύουν πύρινα βέλη εκατέρωθεν μέσω Twitter. 

Ο Κόρκερ κατηγόρησε στο Twitter τον Τραμπ ότι λέει ψέματα σε μία σειρά τηλεοπτικών συνεντεύξεων, προσθέτοντας ότι υποβαθμίζει τις ΗΠΑ και αποδυναμώνει το παγκόσμιο εκτόπισμά της. 

Κλείσιμο
Απαντώντας ο Ντόναλντ Τραμπ, αποκάλεσε τον γερουσιαστή «ασήμαντο και ανίκανο», ο οποίος «δεν πρόκειται να επανεκλεγεί στο Τενεσί»

Τραμπ και Κόρκερ αναμένεται να συζητήσουν στη Γερουσία τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις, με τον δεύτερο να έχει δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσει ένα νομοσχέδιο που θα αυξήσει το έλλειμμα των ΗΠΑ. 

«Γκρεμίζει σκοπίμως τις σχέσεις που έχουμε χτίσει ανά τον κόσμο και είναι χρήσιμες για το έθνος μας», ανέφερε στο CNN ο γερουσιαστής, μετά την κριτική που δέχθηκε από τον Τραμπ στο Twitter. 

«Θεωρώ ότι η υποβάθμιση του έθνους μας είναι αυτό που θα τον θυμίζει περισσότερο», πρόσθεσε. 

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων, που υπήρξε ένας θερμός υποστηρικτής του Τραμπ, σημείωσε ότι ο Πρόεδρος «έχει μεγάλη δυσκολία με την αλήθεια».

Όταν ρωτήθηκε, αν μετάνιωσε για τη στήριξή του στον Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του το 2016, ο Κόρκερ, απάντησε: «Ας πούμε, ότι δεν θα το έκανα ξανά»

Λίγη ώρα αργότερα, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν άφησε ασχολίαστα τα λόγια του γερουσιαστή αναφέροντας σε νέο μήνυμά του στο Twitter: Ο γερουσιαστής Κόρκερ είναι ο ανίκανος επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων και δείτε πόσο λίγα έχουν κάνει οι ΗΠΑ. Δεν έχει ιδέα ότι όλος ο κόσμος γελούσε μαζί μας. Άνθρωποι σαν τον Μπομπ Κόρκερ πάνε πίσω τις ΗΠΑ. Τώρα εμείς προχωράμε μπροστά». 

Ο Τραμπ σχεδιάζει να μιλήσει στο Καπιτώλιο την Τρίτη, σε μία εκστρατεία πειθούς των Ρεπουμπλικάνων για τη φορολογική μεταρρύθμιση.

Ο Γερουσιαστής Κόρκερ έχει εκφράσει παράλληλα και την ανησυχία του για τους χειρισμού του Τραμπ στο θέμα της Βόρειας Κορέας. Σε άλλο tweet του ανέφερε ότι «συνεχίζει να βάζει τρικλοποδιές στον υπουργό Εξωτερικών του. Ας αφήσει για λίγο το θέμα στους επαγγελματίες»

Μετά την επίθεση από τον Τραμπ ο Κόρκερ ανέφερε: «ίδιες αναλήθειες από έναν αναληθή πρόεδρο», προσθέτοντας το hashtag #AlertTheDayCarestaff.



Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κόρκερ ασκεί σκληρή κριτική στον Ντόναλντ Τραμπ. Την προηγούμενη εβδομάδα, σε συνέντευξή του στο CNN, είχε χαρακτηρίσει τον Λευκό Οίκο «παιδικό σταθμό», είχει δηλώσει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος οδηγεί τις ΗΠΑ σε τροχιά για τον «Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο» τονίζοντας ότι ο Τραμπ «τον ανησυχεί», ενώ παρατήρησε ότι διαχειρίζεται τα καθήκοντά του ως «ριάλιτι σόου».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης