«Με βασάνιζε σεξουαλικά στα όνειρά μου» λέει ο δράστης που μαχαίρωσε τη Ρωσίδα δημοσιογράφο

«Με βασάνιζε σεξουαλικά στα όνειρά μου» λέει ο δράστης που μαχαίρωσε τη Ρωσίδα δημοσιογράφο

Όσα είπε στους Ρώσους αστυνομικούς δείχνουν ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα ή μήπως αποτελούν την τέλεια κάλυψη για τα πραγματικό κίνητρά του;

«Με βασάνιζε σεξουαλικά στα όνειρά μου» λέει ο δράστης που μαχαίρωσε τη Ρωσίδα δημοσιογράφο
«Στα όνειρά του τον βασάνιζε σεξουαλικά. Μαζί της είχε μία τηλεπαθητική σχέση». Τα λόγια αυτά ακούστηκαν από τα χείλη του Ρωσοεβραίου Μπόρις Γκερτς, του δράστη της χθεσινής δολοφονικής επίθεσης που δέχτηκε η Ρωσίδα δημοσιογράφος Τατιάνα Φελγκενγκάουερ.

Αυτά που δήλωσε στους Ρώσους αστυνομικούς δείχνουν ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα ή μήπως αποτελούν την τέλεια κάλυψη για τα πραγματικό κίνητρα του δράστη;  
Κλείσιμο

Η Τατιάνα, μία από τις διασημότερες ραδιοφωνικές παραγωγούς στη Ρωσία, ασκούσε έντονη κριτική στο Κρεμλίνο,όπως και ο ραδιοφωνικός σταθμός όπου εργαζόταν «Echo Moskvy» (Ηχώ της Μόσχας).

Ο δράστης ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι δεν γνώριζε το θύμα του. Ωστόσο, οι αρχές εκτιμούν ότι η ενέργειά του ήταν καλά προμελετημένη, «ήξερε πού πήγαινε, ήξερε καλά τι έκανε», δήλωσαν συνάδελφοι της δημοσιογράφου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των εργαζόμενων στο ραδιοσταθμό, ο επιτιθέμενος χρησιμοποίησε σπρέι πιπεριού για να μπει στο ραδιοφωνικό σταθμό. Πώς ήξερε πού ήταν το θύμα του αφού, όπως ισχυρίστηκε, δεν την είχε δει ποτέ στη ζωή του; 

Ο δράστης είναι Φυσικός και προγραμματιστής. Επίσης, κάνει το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ και, όπως ο ίδιος δήλωσε στους αστυνομικούς, δεν είχε συναντήσει ποτέ από κοντά την Τατιάνα αλλά την...  αισθανόταν. 

«Ήταν συνεχώς στο μυαλό μου», υποστηρίζει. Κι όταν μπήκε στο ραδιοσταθμό και την είδε μπροστά του, έσπευσε να την αγκαλιάσει και στη συνέχεια την μαχαίρωσε στο λαιμό. 
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ραδιοσταθμού «Ekho Moskvy», οι γιατροί εκτιμούν πως η ζωή της Τατιάνα δεν βρίσκεται σε κίνδυνο, ωστόσο την έχουν σε καταστολή (τεχνητό κώμα). Αν και τα κίνητρα του δράστη δεν είναι ακόμα γνωστά, όμως Ρώσοι αξιωματούχοι διέρρευσαν μέσω του πρακτορείου «Interfax» ότι η κύρια θεωρία είναι ότι πρόκειται για χούλιγκαν που ενήργησε για προσωπικούς λόγους. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο δράστης φαίνεται να γνωρίζει την Ρωσίδα δημοσιογράφο.

Ο δράστης ακινητοποιήθηκε από το προσωπικό ασφαλείας του σταθμού και στη συνέχεια παραδόθηκε στην αστυνομία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης