Νορβηγία: Ισότητα και στο ποδόσφαιρο - Ίδιες αμοιβές σε άντρες και γυναίκες

Νορβηγία: Ισότητα και στο ποδόσφαιρο - Ίδιες αμοιβές σε άντρες και γυναίκες

Δίνει το καλό παράδειγμα κάνοντας πράξη την ισότητα των δύο φύλων δίνοντας τις ίδιες αμοιβές σε άνδρες και γυναίκες ποδοσφαιριστές που φορούν τη φανέλα της σκανδιναβικής χώρας

Νορβηγία: Ισότητα και στο ποδόσφαιρο - Ίδιες αμοιβές σε άντρες και γυναίκες
Ισότητα και στο ποδόσφαιρο! Κι όμως, καλά διαβάσετε. 

Η Ένωση Ποδοσφαίρου της Νορβηγίας δίνει το καλό παράδειγμα κάνοντας πράξη την ισότητα των δύο φύλων δίνοντας τις ίδιες αμοιβές σε άνδρες και γυναίκες ποδοσφαιριστές που φορούν τη φανέλα της σκανδιναβικής χώρας. 

Κλείσιμο
Όπως αναφέρει το BBC, το ποσό των χρημάτων που θα δίνεται στην γυναικεία ομάδα για να εκπροσωπεί τη χώρα θα διπλασιαστεί. Από 296,845 λίρες που ήταν μέχρι σήμερα θα εκτοξευτεί στις 574,540 λίρες.

Στα χρήματα αυτά περιλαμβάνεται και  το ποσό των 47.875 λιρών που μέχρι τώρα λάμβαναν οι άνδρες ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ομάδας και ήταν χρήματα από εμπορικές δραστηριότητες. 
 
"Σας ευχαριστώ που κάνατε αυτό το βήμα για τις γυναίκες αθλήτριες", δηλώνει η Καρολάιν Γκράχαμ Χάνσεν.
 
Σε μήνυμά της που αναρτήθηκε στο Instagram, η Χάνσεν ανέβασε μία φωτογραφία της ποδοσφαιρικής ομάδας ανδρών, με τη λεζάντα:
 
"Μπορεί αυτό να ήταν ένα μικρό πράγμα από εσάς για εμάς,αυτό δεν θα φανεί πιθανότατα στις μηνιαίες απολαβές σας.Όμως, αυτό σημαίνει τα πάντα για εμάς , για την ομάδα μας για την αθλητισμό μας, και για όλες τις γυναίκες αθλήτριες".  

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της Νορβηγίας έχει κερδίσει το Γυναικείο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου.  

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης