«Κωλοτούμπα» από Κόρμπιν: Υποσχέθηκε πρόσβαση στην ενιαία αγορά

«Κωλοτούμπα» από Κόρμπιν: Υποσχέθηκε πρόσβαση στην ενιαία αγορά

Ο Κόρμπιν επιτέθηκε στο χαοτικό τρόπο αντιμετώπισης του Brexit, από τους Συντηρητικούς και είπε στους υπουργούς των Τόρηδων: «Συνέλθετε ή πάρτε δρόμο»

«Κωλοτούμπα» από Κόρμπιν: Υποσχέθηκε πρόσβαση στην ενιαία αγορά
Ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, έτυχε υποδοχής ήρωα, καθώς χρησιμοποίησε την κεντρική του ομιλία, στο συνέδριο του κόμματος στο Μπράιτον, για να παρουσιάσει το όραμά του για τη Βρετανία. Ενδεικτικό είναι ότι χειροκροτούνταν επί τρία λεπτά.

Κλείσιμο


Ο Κόρμπιν έκανε μια τολμηρή απόπειρα να καταλάβει τον μεσαίο χώρο, λέγοντας στα μέλη του κόμματος: «Είμαστε τώρα η πολιτική τάση».

Σε μια ομιλία, στην οποία κάλυψε μια σειρά διαφορετικών θεμάτων πολιτικής, ο Κόρμπιν διατύπωσε ένα σχέδιο για τη Βρετανία, το οποίο αποδείχθηκε ότι «έκανε γκελ» στους ψηφοφόρους στις γενικές εκλογές.

Σε μια σημαντική αλλαγή στον τόνο του, είπε ότι είναι αλήθεια ότι οι εκλογές συνήθως κερδίζονται από το «κέντρο», αλλά πρόσθεσε: «Το πολιτικό κέντρο βάρους δεν μετακινείται ούτε μπορεί να σταθεροποιηθεί, ούτε είναι εκεί όπου οι υπεύθυνοι του καθεστώτος θέλουν να πιστεύουν. Αλλάζει καθώς οι προσδοκίες και οι εμπειρίες των ανθρώπων αλλάζουν και ο πολιτικός χώρος ανοίγει. Το σημερινό κέντρο σίγουρα δεν είναι εκεί που ήταν πριν από 20 ή 30 χρόνια».

Δηλώνοντας ότι οι Εργατικοί είναι «έτοιμοι για την κυβέρνηση», ο κ. Κόρμπιν υποσχέθηκε να απομακρύνει ένα «υποβαθμισμένο» πολιτικό σύστημα, το οποίο είπε ότι είχε οδηγήσει στην τραγωδία του Πύργου του Grenfell.

Ανέβηκε στη σκηνή λεπτά αφότου ο αναπληρωτής του, Τομ Γουότσον, είχε προτείνει ότι οι Εργατικοί θα μπορούσαν να διεξάγουν δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit, λέγοντας: «Δεν το αποκλείουμε».

Ο Κόρμπιν επιτέθηκε στο χαοτικό τρόπο αντιμετώπισης του Brexit, από τους Συντηρητικούς και είπε στους υπουργούς των Τόρηδων: «Συνέλθετε ή πάρτε δρόμο».

Όπως λέει και ο Telegraph, έκανε μια σημαντική αλλαγή στην πολιτική του κόμματος, στο θέμα του Brexit, καθώς είπε ότι οι Εργατικοί θα «εγγυηθούν ανεμπόδιστη πρόσβαση στην ενιαία αγορά».

Το υπουργικό συμβούλιο «περνά περισσότερο χρόνο με διαπραγματεύσεις μεταξύ των υπουργών παρά με την Ευρωπαϊκή Ένωση», πρόσθεσε.

Ο Κόρμπιν μίλησε την ώρα που η δημοσκόπηση της YouGov για τους Times, έδειξε ότι οι ψηφοφόροι προτιμούν ακόμα την Τερέζα Μέι για πρωθυπουργό έναντι του Κόρμπιν με διαφορά 37% - 29%. Από την άλλη το προβάδισμα των Εργατικών αυξήθηκε στις τέσσερις μονάδες από τους Τόρηδες και διαμορφώθηκε σε ποσοστά 43% έναντι 39%.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης