Μπιλ Γκέιτς και Τζεφ Μπέζος δίνουν μάχη με τον «senior Zara» για τον πλουσιότερο άνθρωπο στη Γη

Μπιλ Γκέιτς και Τζεφ Μπέζος δίνουν μάχη με τον «senior Zara» για τον πλουσιότερο άνθρωπο στη Γη

Δύο φορές «πάτησε κορυφή» ο Ισπανός επιχειρηματίας, ο οποίος στα 81 του χρόνια δεν σταματά να «βγάζει χρήμα»

Μπιλ Γκέιτς και Τζεφ Μπέζος δίνουν μάχη με τον «senior Zara» για τον πλουσιότερο άνθρωπο στη Γη
Ποιος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη; Μπιλ Γκέιτς και Τζεφ Μπέζος θα απαντήσει κάποιος, καθώς οι δύο Αμερικανοί «σούπερ σταρ» που αξιοποιούν τα επιτεύγματα της τεχνολογίας, μονοπωλούν την πρωτιά στη σχετική λίστα τα τελευταία χρόνια. Και όμως, οι δύο δισεκατομμυριούχοι βρήκαν ικανό αντίπαλο και μάλιστα έναν επιχειρηματία ο οποίος δεν είναι ούτε Αμερικανός, ούτε εμπλέκεται με την τεχνολογία.

Ο Ισπανός Αμάνσιο Ορτέγκα, σε ηλικία 81 ετών, κατάφερε να «σπάσει» δύο φορές το «φράγμα» Γκέιτς-Μπέζος και να ανέλθει στην πρώτη θέση της λίστας των πλουσιότερων ανθρώπων στο Forbes.

Κλείσιμο
Ποιος είναι ο Ισπανός επιχειρηματίας; Δεν είναι άλλος από τον ιδρυτή της εταιρείας Inditex, της μητρικής εταιρείας του ομίλου Zara. Ο senior Zara, λοιπόν, όχι μόνο αμφισβητεί τα πρωτεία των δύο Αμερικανών, αλλά δείχνει ικανός να σταθεί όρθιος στη μάχη και να κατακτήσει μία ακόμη «κορυφή», αυτή του πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη.

Για λίγες ώρες την Τετάρτη, η περιουσία του Ισπανού ξεπέρασε τα 85 δισ. δολάρια, όντας κατά 200 εκατ. περισσότερα από εκείνη του Μπιλ Γκέιτς. Μία ημέρα νωρίτερα, είχε πάρει πάλι οριακή πρωτιά, αλλά δεν την κράτησε για πολύ.

Αυτή τη στιγμή και μέχρι... αύριο, ο Ορτέγκα είναι ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, πίσω από τους Μπιλ Γκέιτς και Τζεφ Μπέζος. Το παιχνίδι συνεχίζεται και περιλαμβάνει πολλά, μα πάρα πολλά δισ. δολάρια...

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης