«Εμείς πυροβολούμε μόνο μαύρους», παραδέχεται Αμερικανός αστυνομικός σε βίντεο

«Εμείς πυροβολούμε μόνο μαύρους», παραδέχεται Αμερικανός αστυνομικός σε βίντεο

Αντιμέτωπος με σοβαρές κυρώσεις ο αστυνομικός

«Εμείς πυροβολούμε μόνο μαύρους», παραδέχεται Αμερικανός αστυνομικός σε βίντεο
Αντιμέτωπος με σοβαρές κυρώσεις που μπορεί να περιλαμβάνουν και την απομάκρυνσή του από το Σώμα βρίσκεται ένας Αμερικανός αστυνομικός από την Τζόρτζια, μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο που τον δείχνει να λέει σε νεαρή λευκή οδηγό ότι ο ίδιος και οι συνάδελφοί του «πυροβολούν μόνο μαύρους».

Το βίντεο, που καταγράφηκε από την κάμερα του ταμπλό του περιπολικού στο οποίο επέβαινε ο αστυνομικός τον Ιούλιο του 2016 μεταδόθηκε πριν λίγες μέρες από έναν τοπικό τηλεοπτικό σταθμό της Ατλάντα και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Στο επίμαχο κλιπ, ο αστυνομικός Greg Abbott, βετεράνος του Αμερικανικού στρατού εμφανίζεται να συνομιλεί με λευκή οδηγό, το όχημα της οποίας είχε προηγουμένως σταματήσει για υπερβολική ταχύτητα.

Κλείσιμο
 Η γυναίκα κρατά σηκωμένα τα χέρια της ακόμα και όταν ο αστυνομικός της ζητά να τα κατεβάσει, λέγοντας ότι «έχει δει πολλά βίντεο αστυνομικής βίας». Σε εκείνο το σημείο, ο 27χρονος της διακόπτει και της λέει να μην ανησυχεί, αφού δεν είναι μαύρη. «Μα εσύ δεν είσαι μαύρη. Μην ξεχνάς ότι εμείς πυροβολούμε μόνο μαύρους. Πυροβολούμε μόνο μαύρους, εντάξει;», ακούγεται να λέει στο βίντεο, που προκάλεσε σάλο στην Τζόρτζια.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ο αστυνομικός δεν έχει τεθεί ακόμα σε διαθεσιμότητα αλλά έχει μεταφερθεί σε θέση γραφείου, όπου και θα παραμείνει μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα για το περιστατικό.

«Όποιες κι αν ήταν οι συνθήκες στις οποίες ειπώθηκε η φράση, τέτοιες δηλώσεις είναι απαράδεκτες και δεν αντανακλούν σε καμία περίπτωση τη νοοτροπία που προσπαθούμε να προωθήσουμε στα μέλη του τμήματός μας» δήλωσε ο αρχηγός του τοπικού αστυνομικού τμήματος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης