Ξύπνησαν μνήμες «Κατρίνα» στο Τέξας και τη Λουιζιάνα

Ξύπνησαν μνήμες «Κατρίνα» στο Τέξας και τη Λουιζιάνα

Συγκλονιστικές οι εικόνες και τα βίντεο από το Τέξας - Η στάθμη των υδάτων αναμένεται να ανέβει τις επόμενες ώρες στην περιοχή ακόμη και στο ενάμισι μέτρο - Στους 22 οι νεκροί από το φονικό πέρασμα του Χάρβεϊ

Ξύπνησαν μνήμες «Κατρίνα» στο Τέξας και τη Λουιζιάνα
Μνήμες από το φονικό πέρασμα του τυφώνα Κατρίνα πριν από δώδεκα χρόνια στη Νέα Ορλεάνη ξυπνούν τα τελευταία 24ωρα στο Τέξας και τη Λουιζιάνα, όπου οι πλημμύρες που προκάλεσε o τυφώνας «Χάρβεϊ» άφησαν πίσω τους τουλάχιστον 22 νεκρούς και απροσπέλαστες περιοχές. 

Κλείσιμο










Χθες, μετά το Τέξας, ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τη νοτιοδυτική Λουιζιάνα, ένα μέτρο που επιτρέπει την αποδέσμευση ομοσπονδιακών πόρων και μέσων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι καταστροφές από την τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ.









Σύμφωνα μάλιστα με τους ειδικούς, τα χειρότερα έρχονται καθώς η στάθμη των υδάτων αναμένεται να ανέβει τις επόμενες ώρες στην περιοχή ακόμη και στο ενάμισι μέτρο.

Παρά τη σταδιακή υποβάθμιση του «Χάρβεϊ» από τυφώνα κατηγορίας 4 (με ανέμους 210 χλμ./ώρα) σε απλή καταιγίδα κατηγορίας 2, το Χιούστον έχει ήδη δεχτεί βροχόπτωση 75 εκατοστών και αναμένεται να φτάσει έως και και τα 130 εκατοστά...









Οι εικόνες από το Τέξας, έδρα των περισσότερων μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών της Αμερικής και κατοικία σχεδόν επτά εκατομμυρίων ανθρώπων,προκαλούν θλίψη και απογοήτευση: εκατοντάδες χιλιάδες ηλικιωμένοι ή φτωχοί άνθρωποι που δεν είχαν τα μέσα να φύγουν εγκαίρως παραμένουν κολλημένοι στα λασπόνερα, χωρίς ρεύμα και πόσιμο νερό, περιμένοντας τους διασώστες. Τα συνεργεία προσπαθούν με ελικόπτερα και φουσκωτά να προσεγγίσουν τους εγκλωβισμένους που έχουν καταφύγει στις σκεπές των σπιτιών για να σωθούν,ενώ τουλάχιστον 30.000 άστεγοι μεταφέρονται σε υποτυπώδεις χώρους φιλοξενίας.







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης