Νέος σεισμός 6,6 Ρίχτερ στην Κίνα

Νέος σεισμός 6,6 Ρίχτερ στην Κίνα

Είχε εστιακό βάθος 11 χλμ και με το επίκεντρό του στην Αυτόνομη Περιοχή της Μογγολίας Μπορτάλα

Νέος σεισμός 6,6 Ρίχτερ στην Κίνα
Ένας δεύτερος ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στην Κίνα σήμερα το πρωί, αυτή τη φορά στα βορειοδυτικά της χώρας και ισχύος 6,6 βαθμών, χωρίς όμως να έχουν αναφερθεί θύματα.

Σύμφωνα με την κινεζική υπηρεσία σεισμών, ο σεισμός - λίγες ώρες μετά από ισχυρό σεισμό στα ΝΔ που κόστισε τη ζωή σε 9 άτομα και τραυμάτισε 164 - έπληξε μια απομακρυσμένη περιοχή στην περιφέρεια Σινζιάνγκ με χαμηλό πληθυσμό. Είχε εστιακό βάθος 11 χλμ και με το επίκεντρό του στην Αυτόνομη Περιοχή της Μογγολίας Μπορτάλα.

Κλείσιμο
Το Αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο είπε ότι ο σεισμός ήταν ισχύος 6,3 βαθμών.

Στην πρωτεύουσα της περιφέρειας Σινζιάνγκ, Ουρούμκι, το παράρτημα της υπηρεσίας σεισμών είπε μέσω του λογαριασμού του στο κοινωνικό δίκτυο Weibo (αντίστοιχο με το Twitter) ότι δεν υπάρχουν χωριά μέσα σε ακτίνα 5 χλμ από το επίκεντρο του σεισμού, ούτε κωμοπόλεις μέσα σε ακτίνα 20 χλμ.

Στην κομητεία Ζινγκέ, όπου βρίσκεται το επίκεντρο, ο πληθυσμός είναι συνολικά περίπου 140.000 άτομα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua (Σινγχουά). Η περιοχή απέχει περίπου 100 χλμ από τα σύνορα με το Καζακστάν και είναι ιδιαίτερης στρατηγικής σημασίας ως δίοδος για την Κεντρική Ασία και τη Δύση, καθώς και βασική παραγωγός πετρελαίου, φυσικού αερίου και άνθρακα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης