Ξαναβγαίνει στη Μεσόγειο το πλοίο με ακροδεξιούς που μπλοκάρει μετανάστες

Ξαναβγαίνει στη Μεσόγειο το πλοίο με ακροδεξιούς που μπλοκάρει μετανάστες

«Θα βρισκόμαστε στα ανοιχτά της Σικελίας», ήταν το μήνυμά τους - Έχουν βάση την Κατάνια και συνεργάζονται με το μεγάλο ακροδεξιό δίκτυο της Ευρώπης

Ξαναβγαίνει στη Μεσόγειο το πλοίο με ακροδεξιούς που μπλοκάρει μετανάστες
Σάρκα και οστά φέρεται να έχει λάβει η φημολογία που είχε κυκλοφορήσει τις προηγούμενες ημέρες, περί επιστροφής του πλοίου με «ειδικό προσωπικό» που είχε ναυλωθεί από το δίκτυο ακροδεξιών οργανώσεων στην Ευρώπη
, προκειμένου να μπλοκάρει τις καραβιές με τους μετανάστες
Κλείσιμο
που ταξιδεύουν με βάρκες και άλλα μέσα, από τις ακτές της Αφρικής και ιδιαίτερα της Λιβύης, προς τη Γηραιά Ήπειρο.

Τα τελευταία 24ωρα είχαν παρατηρηθεί αρκετές παρεμβάσεις από πλοίο που κινείται στα διεθνή ύδατα, ανοικτά των ακτών της Λιβύης, το οποίο παρεμπόδιζε με διάφορους τρόπους, τις βάρκες των μεταναστών και προσφύγων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η αποστολή του πλοίου είναι σαφής. «Να γυρίσουν στην Αφρική».

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το πλοίο ναυλώθηκε από μία οργάνωση που ονομάζεται «Defend Europe». Λίγες μέρες μετά αποσύρθηκε, καθώς ο καπετάνιος του δεν έδωσε λίστα με επαρκή ονόματα πληρώματος.

Παρά τα εμπόδια, η οργάνωση δείχνει αποφασισμένη να εφαρμόσει εκ νέου το σχέδιό της, καθώς οι υπεύθυνοι δηλώνουν έτοιμοι να ξαναβγούν στη θάλασσα, λέγοντας ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα βρίσκονται ανοιχτά της Σικελίας.

Το γκρουπ έχει ως βάση του την ιταλική πόλη Κατάνια, στην οποία καταλήγει μεγάλος αριθμός μεταναστών από τη Βόρεια Αφρική. 

Σύμφωνα με τους επίσημους ισχυρισμούς της οργάνωσης, σκοπός είναι να βοηθήσουν την ακτοφυλακή της Λιβύης στην αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης ανθρώπων μέσω της μετανάστευσης και του προσφυγικού.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης