Δασική πυρκαγιά στην αποκλεισμένη ζώνη του Τσερνόμπιλ

Δασική πυρκαγιά στην αποκλεισμένη ζώνη του Τσερνόμπιλ

Στο σημείο επιχειρούν δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής της Ουκρανίας

Δασική πυρκαγιά στην αποκλεισμένη ζώνη του Τσερνόμπιλ
Μια δασική πυρκαγιά μαίνεται τις τελευταίες ώρες στην αποκλεισμένη ζώνη του Τσερνόμπιλ, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης, η Υπηρεσία Αντιμετώπισης Έκτακτων Περιστατικών της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο σημείο επιχειρούν ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη της πυροσβεστικής υπηρεσίας, τα οποία ωστόσο δεν έχουν καταφέρει να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες.

Κλείσιμο
«Στις 12.35 το μεσημέρι (τοπική ώρα) κατά τη διάρκεια εργασιών υλοτομίας στην ζώνη αποκλεισμού του πυρηνικού ατυχήματος και ειδικότερα στην περιοχή του Δάσους Λουμπιανσκόγιε, ξέσπασε πυρκαγιά, η οποία γρήγορα επεκτάθηκε σε έκταση 20 εκταρίων», ανέφερε η ουκρανική Υπηρεσία Αντιμετώπισης Έκτακτων Περιστατικών.

Η «απαγορευμένη ζώνη» εφαρμόστηκε λίγο μετά την καταστροφή του Τσερνόμπιλ το 1986 για να βοηθήσει στην εκκένωση του τοπικού πληθυσμού και στην αποτροπή εισόδου στην σημαντικά μολυσμένη περιοχή. Το πυρηνικό ατύχημα που έλαβε χώρα στις 26 Απριλίου του 1986, στον αντιδραστήρα Νο. 4 του Πυρηνικού Σταθμού Παραγωγής Ενέργειας ήταν της τάξης του μέγιστου προβλεπόμενου ατυχήματος στην Διεθνή Κλίμακα Πυρηνικών Γεγονότων και είχε σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην υγεία.

Από το ατύχημα πέθαναν επιτόπου δυο από τους εργάτες του σταθμού. Μέσα σε τέσσερις μήνες, από τη ραδιενέργεια και από εγκαύματα λόγω της θερμότητας, πέθαναν 28 πυροσβέστες που έσπευσαν στο χώρο του ατυχήματος και διαπιστώθηκαν 19 επιπλέον θάνατοι ως το 2004. Επιπλέον, υπολογίζεται ότι επηρεάστηκε η υγεία εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων εξαιτίας της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος με ραδιενέργεια. Οι ποσοστιαίες αυξήσεις των καρκίνων ήταν άνω του 15% στους πληθυσμούς που εκτέθηκαν, με χιλιάδες θανάτους από καρκίνο και λευχαιμία να συνδέονται με το ατύχημα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης