Φωτογραφίες: Ο Τριντό τιμά το Gay Pride και... το Ισλάμ με τις κάλτσες του

Φωτογραφίες: Ο Τριντό τιμά το Gay Pride και... το Ισλάμ με τις κάλτσες του

Διαδικτυακό «χαμό» έχει προκαλέσει η χθεσινή εμφάνιση του Καναδού πρωθυπουργό στο Gay Pride του Τορόντο

Φωτογραφίες: Ο Τριντό τιμά το Gay Pride και... το Ισλάμ με τις κάλτσες του
Διαδικτυακό «χαμό» έχει προκαλέσει η χθεσινή εμφάνιση του Καναδού πρωθυπουργό, Τζάστιν Τριντό, στο Gay Pride του Τορόντο, με τα διεθνή ΜΜΕ να εστιάζουν σε μια ιδιαίτερα χρωματιστή και συμβολική λεπτομέρεια της εμφάνισής του.

Για μια ακόμη φορά, ο Καναδός πρωθυπουργός θέλησε να εκφραστεί μέσα από την γκαρνταρόμπα του
Κλείσιμο
, στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα ανεκτικότητας και στήριξης του διαφορετικού. 



Γι' αυτό και επέλεξε να εμφανιστεί στην παρέλαση της LGBT κοινότητας με κάλτσες στο χρώμα του ουράνιου τόξου, που θυμίζουν τη σημαία του κινήματος, αλλά έχουν και ένα δεύτερο νόημα: Φέρουν τη φράση «Eid Mubarak» μια ευχή που ανταλλάσσουν οι μουσουλμάνοι την γιορτή του Ιντ αλ-φιτρ, η οποία εφέτος συνέπεσε με το Gay Pride.



Το Ιντ αλ-φιτρ, που λέγεται συχνά και Ιντ, είναι μουσουλμανική εορτή που γίνεται μετά το τέλος του μήνα Ραμαντάν, του ισλαμικού ιερού μήνα της νηστείας. Το ιντ είναι μια αραβική λέξη που σημαίνει «εορτασμός», ενώ φιτρ σημαίνει «το τέλος της νηστείας» και συμβολίζει έτσι το τέλος της περιόδου νηστείας.



«Πρόκειται για ένα μήνυμα αποδοχής για όλους τους ανθρώπους. Σήμερα, στο Ιντ αλ-φιτρ, εύχομαι με μεγάλη μου χαρά Eid Mubarak σε όλους τους πιστούς μουσουλμάνους που γιορτάζουν. Μαζί τους γιορτάζουμε κι εμείς τα πολλαπλά επίπεδα ταυτότητας που κάνουν τον Καναδά να ξεχωρίζει και του χαρίζουν δύναμη.  Επίσης τιμάμε το σύνολο της LGBT κοινότητας. Εύχομαι σε όλους να είναι περήφανοι», δήλωσε ο Τριντό σε τοπικά ΜΜΕ, εξηγώντας την στιλιστική επιλογή του.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης